Σχολική τσάντα με ροδάκια ή χωρίς ροδάκια, σακίδιο πλάτης ή τρόλευ?



Μπορεί να θέλουμε όλοι μας #λίγο_καλοκαίρι_ακόμα, όπως είναι και το αγαπημένο μου insta# τις τελευταίες ημέρες, μα ως κλασική Ελληνίδα μάνα και εγώ δε θα σας κρύψω ότι ήδη με περιτριγυρίζει μια κάποια αγωνία και ένα μικρό άγχος για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και την πρώτη επαφή του κοριτσιού μου, εφέτος, με το δημοτικό σχολείο.
Ένα από τα πρώτα πράγματα για τα οποία βρέθηκα να αναρωτιέμαι και να παίρνω "τη γνώμη του κοινού" και των πιο έμπειρων από εμένα μαμάδων σχετικά είναι αυτό της επιλογής της σχολικής τσάντας για ένα πρωτάκι.


Τελικά τί αποτελεί καλύτερη ή και σοφότερη επιλογή...
μια τσάντα κλασική, σακίδιο, ή μια τσάντα με ροδάκια, τρόλεϊ
όπως τις λένε, εσείς έχετε αποφασίσει?

Μετά από μια μακρυά σειρά insta stories (βρείτε τη ολόκληρη στα highlights #BackToScholl στο ανάλογο προφίλ μου εδώ), και μια μεγάλη συζήτηση που ολοκληρώθηκε μετά 3 ημέρες και 50 (!!!) περίπου stories με τις εμπειρίες και τις γνώμες των μαμάδων & των δασκάλων που έλαβαν μέρος, ένα είναι σίγουρο....έχω μαζέψει μπόλικο υλικό το οποίο θα καταγράψω συγκεντρωτικά σε αυτό το άρθρο και μετά ζυγίζοντας τα υπέρ & τα κατά κάθε επιλογής, ίσως να είμαι και εγώ και εσείς και όλοι μας έτοιμοι να αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.




 public coolbee unicorn συλλογή σχαλικά μονόκερος
ΣΧΟΛΙΚΑ PUBLIC: 
Δες όλες τις αποκλειστικές σειρές εδώ

& 'Ολες τις σχολικές τσάντες εδώ! 

Συλλογή μονόκερος - unicorn εδώ!

Συλλογή στο διάστημα - space 
εδώ!  

 public coolbee διάστημαpublic coolbee κεράσια
                     

















Σχολική τσάντα τρόλευ ή σακίδιο & γιατί;

Αυτήν ήταν η πρώτη κύρια ερώτηση που έθεσα στο κοινό μου & οι απαντήσεις άρχισαν να έρχονται καταιγιστικά γρήγορα και αποκαλυπτικά!






Αυτά είναι μερικά από τα πρώτα μηνύματα που έλαβα και όπως μπορείτε να καταλάβετε αντί να βοηθηθώ στο δίλημμά μου, προβληματίστηκα και μπερδεύτηκα περισσότερο, ενώ δυο νέα ερωτήματα μου δημιουργήθηκαν...
Α. Είναι πράγματι τόσο μεγάλο το βάρος στην τσάντα της 1ης δημοτικού,
ώστε το σακίδιο να δημιουργεί πρόβλημα στη μεταφορά και το παιδί?
Β. Τελικά όντως ένα τρόλεϊ καταλήγει βρωμερό και δύσχρηστο, αργά ή γρήγορα?



Ψάχνεις σχολικά? Υπηρεσία παράδοσης σε 24ώρες!!! 
Τσάντες τρόλευ / Τσάντες πλάτης / Τσάντες ανά brand



Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα σακιδίου VS τσάντας με ροδάκια για το σχολείο

Ας προσπαθήσω να καταγράψω, λοιπόν, τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής να δούμε αν τελικά κάποια εκ των δυο μπορεί να κερδίσει στο νήμα... ή μάλλον, όχι, δε χρειάζεται και καμιά σπουδαία καταγραφή! Δυο είναι όλα και όλα τα επίμαχα σημεία στα οποία στέκονται όλοι οι γονείς και μάλιστα είναι τα δυο σημεία στα οποία διαφέρουν τα δύο είδη σχολικής τσάντας.

Η σχολική τσάντα με ροδάκια έχει το πλεονέκτημα στο ότι, σέρνοντάς τη, τα παιδιά μας δεν επιβαρύνουν το σώμα τους και τις δυνάμεις τους με το βάρος των όσων περιέχονται σε αυτήν. Ωστόσο, χάνει πολλούς πόντους από το γεγονός ότι δεν μπαίνει στο πλυντήριο για άμεσο-εύκολο καθάρισμα, ενώ λερώνεται πολύ και γρήγορα & η ίδια, αλλά και το σπίτι μας, στο οποίο μεταφέρει τα μικρόβια του δρόμου με τα ροδάκια της. Άλλο ένα σημείο στο οποίο μειονεκτεί είναι στο ότι δυσκολεύει και επιβαρύνει τα παιδιά που έχουν να την ανεβάσουν με σκαλιά στην τάξη τους ή να τη βάλουν, τελικά, στην πλάτη τους τις βροχερές ημέρες. 

Η τσάντα πλάτης, το σακίδιο, πλεονεκτεί στο ότι είναι πιο ελαφριά ούτως ή άλλως, από κατασκευής της και άρα "ανεβαίνει" πιο εύκολα τα σκαλιά του σχολείου. Βέβαια, το μεγάλο της πλεονέκτημα για τους γονείς, φαίνεται να είναι το γεγονός ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, χωρίς κόπο, και άρα να διατηρηθεί αξιοπρεπείς καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της που την κάνει να χάνει έδαφος στη μάχη με το μεγάλο της αντίπαλο έχει να κάνει με το ότι το βάρος με το οποίο φορτώνεται από βιβλία κλπ καθημερινά για και από το σχολείο είναι αρκετά μεγάλο για να το σηκώνει όλο και μόνο του ένα παιδί στους ώμους, την πλάτη, τη μέση του.


   




Διάλεξε σχολικά & παρέλαβε εντός 24 ωρών >>>


Η άλλη όψη & η αντίθετη άποψη...

Από την παραπάνω καταγραφή γίνεται σαφές ότι η απόφαση δυσκολεύει και δύσκολα γέρνει προς στη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Σε αυτό έρχομαι τώρα να σας προσθέσω και τα επιχειρήματα με τα οποία οι υποστηρικτές της κάθε πλευράς εκμηδενίζουν τα βασικά μειονεκτήματα τους. Πώς; 'Ετσι...




- Οι τσάντες με ροδάκια δεν πλένονται στο πλυντήριο αλλά:
  • Πλένονται στο μπαλκόνι με το λάστιχο και σφουγγάρι ή στη μπανιέρα με βούρτσα!
  • Καθαρίζονται και με νωπό πανί!
  • Κάθε χρόνο αλλάζεις τσάντα, ούτως ή άλλως, οπότε... και τι έγινε!

- Τα σακίδια, μπορεί να φορτώνονται στην πλάτη αλλά:
  • Τελικά το βάρος των μεταφερόμενων μπορεί να μην είναι και τόσο μεγάλο πια!
  • Αρκετά βιβλία και υλικά μπορεί να μένουν στο σχολείο, δεν κουβαλιώνται όλα καθημερινά!
  • Δεν υπάρχουν μελέτες που να έχουν αποδεδειγμένα συσχετίσει το σχολικό σακίδιο με οποιαδήποτε επιβάρυνση της σπονδυλικής στήλης και των λοιπών εμπλεκόμενων μερών του παιδικού σώματος μακροπρόθεσμα.


Μάχη στήθος με στήθος!

Δεν ξέρω για εσάς που διαβάσατε τα παραπάνω αν βοηθηθήκατε να καταλήξετε προς μια επιλογή. Προσωπικά ομολογώ πως... και ναι και όχι, και μάλλον και ίσως, και... και... και...
Για αυτό και οδηγήθηκα στο να κάνω και μια εντελώς ξεκάθαρη δημοσκόπηση στα intsa stories μου, αφού πρώτα κοινοποίησα στο κοινό μου κάθε άποψη, σκέψη και προβληματισμό που είχα λάβει στο inbox μου. Παρακάτω βλέπετε τα αποτελέσματά της.
Ξεκάθαρα, δε νομίζετε και εσείς; 

 


Γενικές συμβουλές:

Τελική αποτίμηση και πόρισμα στο δίλημμα του τίτλου και το θέμα του άρθρου μου δε θα κάνω. Θα σας αφήσω να κρίνετε και να εκτιμήσετε μόνοι όλες τις παραπάνω πληροφορίες και απόψεις και να αποφασίσετε εσείς με βάση το τι σας ταιριάζει και το τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. 

Κλείνοντας, όμως, θα ήθελα να καταγράψω κάποια βασικά χαρακτηριστικά που καλό είναι να προσέξουμε κατά την αγορά της σχολικής τσάντας των παιδιών μας, όποιο είδος της και αν επιλέξουμε.

1. Μέγεθος: 
  • να χωράει τα όσα πρέπει να μεταφέρει το παιδί σας μέσα σε αυτή
  • να μπορεί να τη χειριστεί και να τη σταθεροποιήσει εύκολα το παιδί στα χέρια ή την πλάτη του
  • να μην είναι τεράστια και το δυσκολεύει ή μικρή και δε χωρά τα απαραίτητα
  • να μη είναι δύσκαμπτη και βαριά 

2. Πρακτικότητα & Άνεση:
  • να έχει τουλάχιστον 2-3 θήκες κεντρικές για να διαχωρίζει και να βρίσκει εύκολα το παιδί τα βιβλία και τα τετράδιά του, ανά μάθημα, χωρίς να μπερδεύονται και χωρίς να ταλαιπωρείται ψάχνοντας
  • μια ενσωματωμένη εξωτερική θήκη για το νερό του, θα είναι χρήσιμη και βολική
  • αν επιλέξετε σακίδιο, φαρδιές ρυθμιζόμενες τιράντες με ενίσχυση & πλάτη με ενίσχυση & λουράκια που δένουν μπροστά στη μέση βοηθούν στην καλύτερη τοποθέτηση της τσάντας και κατανομής του βάρους της
  • αν επιλέξετε τρόλεϊ, ελέγξτε το ώστε το ύψος της χειρολαβής του να ταιριάζει με το ύψος του παιδιού σας για να μπορεί να το σέρνει με άνεση χωρίς να σκύβει ή να τεντώνεται. 

3. Ανθεκτικότητα & Αντοχή:
  • αν επιλέξετε ροδάκια, τσεκάρετε την ποιότητα τους σε σχέση με άλλα για να είναι "δυνατά" και επίσης προτιμήστε να συνοδεύεται και από την έξτρα ειδική θήκη με τα οποία μπορείτε να τα καλύψετε αν δεν τα χρειάζεστε ή θέλετε να αποφύγετε τη βρωμιά τους στο σπίτι.
  • προτιμήστε αδιάβροχο ύφασμα και σκούρο χρώμα, για λιγότερο λέρωμα & πιο εύκολο καθάρισμα
  • κάποιες τσάντες κυκλοφορούν και με έξτρα ενίσχυση στις γωνίες τους για μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή από σκισίματα και φθορές

Αυτά από εμένα και...
νομίζω τελικά πως έχω καταλήξει στο πιο είδος τσάντας θα προτείνω στο κορίτσι μου.
Τι λέτε και εσείς;;;

Σας φιλώ γλυκά & σας εύχομαι μια σούπερ τέλεια νέα σχολική χρονιά!

Καλή Αρχή!!!

τετράδια σχολικά

γραφική ύλη
είδη ζωγραφικής



σχολικά public


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.