Σχολικά Βοηθήματα δημοτικού iScool... για μαθητές και γονείς πάντα cool!ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Κέρδισε τη δική σου σειρά σχολικών βοηθημάτων!
Λάβε μέρος στο Διαγωνισμό μας στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ
& στο instagram, κάνοντας κλικ
εδώ!
(ακολούθησε τα βήματα & καλή επιτυχία) 

Σήμερα τα σχολικά βοηθήματα μοιάζουν περισσότερο με κάποια άλλα βιβλία που αγαπούσα από παιδί!  Με εκείνες τις σειρές βιβλίων που περιείχαν δραστηριότητες & ασκήσεις "εξωσχολικές", που ενώ στηρίζονταν στην εκπαιδευτική ύλη ανά σχολική τάξη, ο λόγος τους, τα χρώματά τους & ο τρόπος με τον οποίο ήταν γραμμένα με προκαλούσαν να τα γράψω, λύσω, απαντήσω όλα μονομιάς! Αυτά τα βιβλία προορίζονταν κυρίως για τις καλοκαιρινές διακοπές, κυκλοφορούσαν, δηλαδή, στοχευμένες περιόδους συνήθως μέσα στο έτος και κρατούσαν τους μαθητές σε επαφή και επανάληψη την περίοδο αποχής από τα μαθήματα με τρόπο πολύ ευχάριστο, δημιουργικό, ψυχαγωγικό, σχεδόν διασκεδαστικό. Αυτά τα βιβλία στις μέρες μας έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά! Κυκλοφορούν παντού και πάντα, σε διάφορες μορφές και με ποικίλο και πλούσιο πολύ περιεχόμενο. Το αγγελάκι μου, το κορίτσι μου, τα αγαπάει πολύ - όσο τα αγαπούσα και εγώ και πάντα έχει ένα διαθέσιμο για να επιδοθεί  σε λαβυρίνθους, σπαζοκεφαλιές, αντιστοιχίσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, υπολογισμούς, πράξεις κλπ.

          


Το κορίτσι αυτό ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες στην πρώτη τάξη του δημοτικού. Είναι ένα παιδί το οποίο "από εχτές" θα ήθελε να τα γνωρίζει όλα! Επειδή προσωπικά πιστεύω πως κάθε τι πρέπει να έρχεται στην ώρα του, χωρίς πίεση & βιάση, δεν ήμουν ποτέ υπέρ και ούτε κάθισα δίπλα της ως τώρα να της μάθω να γράφει, να διαβάζει ή να κρατάει το μολύβι... Ωστόσο, επειδή είναι αυτή που είναι, από 3 χρονών κρατά το μολύβι σωστά και από πέρυσι διαβάζει τα πάντα & γράφει τα περισσότερα. Μέχρι τώρα την άφηνα να τα κάνει όλα με το χρόνο και τον τρόπο της. Πλέον, ξεκινώντας το δημοτικό σχολείο, ομολογώ πώς με έχει πιάσει λίγο άγχος ώς προς τη μελέτη της. Όχι γιατί δε θα τα μάθει όλα ή δεν θα τα πάει καλά στις σχολικές επιδόσεις της. Αλλά περισσότερο στον τρόπο που θα γίνεται αυτή και στο πόσο θα επηρεάσει τη μεταξύ μας πολύ καλή σχέση και επικοινωνία μέχρι τώρα.

Από το καλοκαίρι που το δουλεύω όλο αυτό στο μυαλό μου και σε συνεννόηση πάντα με τον μπαμπά της, καταλήξαμε στο ότι το πρωτάκι μας καλό είναι να μάθει να μελετά και να ανταποκρίνεται μόνο του στις σχολικές και εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Να είμαστε από κοντά της, να την παρακολουθούμε από απόσταση, να μας ζητά βοήθεια όταν πραγματικά τη χρειάζεται να την καθοδηγούμε όταν το έχει ανάγκη... για να μάθει να μαθαίνει! Συνδυάζοντας αυτό το σκεπτικό με την αγάπη της για μάθηση αλλά και για τα βιβλία δραστηριοτήτων που ανέφερα παραπάνω, νομίζω ότι βρήκα τους καλύτερους βοηθούς μελέτης για το κορίτσι μου.


Σχολικά βοηθήματα... iScool!

Τα σχολικά ενισχυτικά βοηθήματα των εκδόσεων iscool είναι γραμμένα και επιμελημένα από καθηγητές πτυχιούχους φιλολογίας, φιλοσοφίας και παιδαγωγικής των μεγαλύτερων πανεπιστημίων της χώρας μας, πρωτοκυκλοφόρησαν το 2016 και διαθέτουν 4 βιβλία εργασιών & ασκήσεων για κάθε διαφορετική τάξη του δημοτικού σχολείου, που ακολουθούν τα σχολικά βιβλία, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες στη βαθμίδα αυτή με συμπληρωματικές ασκήσεις στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά με χρώμα και φαντασία.

Περιλαμβάνουν:

- συνοπτική θεωρεία για επανάληψη & εμπέδωση όσων λέχθηκαν στην τάξη
- συμβολές, μεθοδολογίες επίλυσης & παραδείγματα επιπλέον
- ενισχυτικές ασκήσεις για συνεχιζόμενη εξάσκηση

Ξεχωρίζουν γιατί:  

- έχουν στόχο τα παιδιά μας να εξασκούν την κριτική τους σκέψη & αντίληψη παρέα με το γνωστικό αντικείμενο

- συνδυάζουν τη γνώση με τη δημιουργική απασχόληση που αρέσει στα παιδιά μας

- βοηθούν πολύ τον γονιό να μπορέσει να εξηγήσει και ο ίδιος στο παιδί του ό,τι χρειάζεται.

- ακολουθούν στο περιεχόμενό τους πλήρως και βήμα-βήμα το καθημερινό μάθημα 
Όλα αυτά, δίνονται με έναν τρόπο ιδιαίτερα ελκυστικό που κάνει τη μάθηση και την καθημερινή και επαναληπτική μελέτη να μοιάζει και να γίνεται παιχνίδι για παιδιά και γονείς.

Ο μοναδικός σχεδιασμός τους είναι τέτοιος που βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν την ευφυΐα και τις δεξιότητές τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και το δεσμό τους με το διάβασμα για το σχολείο.

Κυρίως, είναι χρωματιστά και χαρούμενα, έξυπνα και ικανά για να αρέσουν στα παιδιά και να τα προκαλέσουν να ασχοληθούν μαζί τους. Η εικονογράφησή τους & η λυρικότητα της έκφρασής τους προσελκύουν τα παιδιά και εξάπτουν το ενδιαφέρον τους.
Είμαι ενθουσιασμένη με την ανακάλυψη μου αυτή! 

Τα συγκεκριμένα βιβλία είναι καλογραμμένα, και βλέπω ότι διεγείρουν πολύ το ενδιαφέρον του κοριτσιού μου να ασχοληθεί μαζί τους, πριν ακόμα να έχει ήδη ξεκινήσει κανονικά η σχολική χρονιά & μελέτη.

Στο δημοτικό λένε πως χτίζονται οι βάσεις της εκπαίδευσης και ειδικά στις πρώτες τάξεις η εξάσκηση έχει κυρίαρχο ρόλο στην αφομοίωση της γνώσης και θέτει τις βάσεις στην εξελιγκτική πορεία και στο μέλλον του παιδιού.

Τα σχολικά βοηθήματα της iScool στοχεύουν στο τα παιδιά μας "να μάθουν... να μαθαίνουν" να εξασκούν και να εξελίσσουν την εξυπνάδα τους, να εξερευνούν και να αναπτύσσουν τα ταλέντα τους Για του γονείς που συμμετέχουν στη μελέτη των παιδιών τους, είναι επίσης ένα εξαιρετικό βοήθημα με τα παραδείγματα, τη συνοπτική θεωρεία, τις συμβουλές και την κατάλληλη μεθοδολογία που περιέχουν.


     


     ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! 
Πώς να κάνεις δική σου μια πλήρη σειρά σχολικών βοηθημάτων iscool:

Εγώ & το κορίτσι μου τα έχουμε ήδη αγαπήσει και επειδή πιστεύω πως και πολλοί από εσάς ενθουσιαστήκατε σαν και εμάς μαζί τους, η mama-Irini σε συνεργασία με τις εκδόσεις ISCOOL κάνουμε δώρο σε ένα τυχερό παιδί μια πλήρη σειρά από τα εκπαιδευτικά βοηθήματα της τάξης που φοιτά αυτή τη χρονιά, συνολικά  4 βιβλία (2 για τη Γλώσσα και 2 τα Μαθηματικά).

Ο διαγωνισμός μας διεξάγεται μέσω της σελίδας μας @mamadoistories στο Facebook & του προφίλ μας στο Instagram @irini_mamadoistories.gr

Βρείτε τα post του διαγωνισμού μας εδώ και δηλώστε τη συμμετοχή σας ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται σε αυτό (like, follow, tag, select) και... καλή σας επιτυχία!

.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

📚 Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Σ📚 Τα σχολικά αυτά βοηθήματα τα αγαπήσατε & τα ξαναζητήσατε. Για αυτό & εμείς κληρώνουμε ακόμη δύο ολοκληρωμένα πακέτα, ένα μέσω Instagram & ένα μέσω Facebook! Κάθε πακέτο περιλαμβάνει 4 βιβλία (2 τεύχη Γλώσσας & 2 τεύχη Μαθηματικών) για όποια τάξη του δημοτικού επιλέξει ο τυχερός τους νικητής! . 💡Ό Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ: . ✔FOLLOW @irini_mamadoistories.gr ✔✔FOLLOW @iscool ✔✔✔LIKE στη φώτο του ποστ ✔✔✔✔COMMENT & TAG δυο φιλες που θα ήθελαν να μάθουν για το διαγωνισμό μας ✔✔✔✔✔SHARE του διαγωνισμού μας στα stories ή στον τοίχο σας, σας δίνει μια επιπλέον συμμετοχή! . 🔥Βρείτε ρη σελίδα @mamadoistories στο λινκ www.facebook.com/mamadoistories για να δηλώσετε & εκεί συμμετοχή, αν θέλετε να πολλαπλασιάσετε τις πιθανότητες σας!!! . 🕰ΛΗΞΗ: Κυριακή 24/11, μεσάνυχτα . 😉Μπορείτε να αφήσετε παραπάνω από ένα σχόλιο με tag διαφορετικες φίλες κάθε φορά, αυξάνοντας τις συμμετοχές σας ℹΜόνο για κατοίκους Ελλάδας ⚠️Την αποστολή αναλαμβάνει ο δωροθετης μας ❤Οι τυχεροι θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση και θα ανακοινωθούν με tag στο κάθε ποστ, για να επικοινωνήσουν μαζί μου για την παραλαβή του δώρου (θα έχει προθεσμία 3 ημερων) . ......................................................... 🔊 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΏΡΟ: Τώρα που τα παιδιά μας έχουν μπει σε μια σειρά στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, είναι η καλύτερη ευκαιρία να τους & σας προσφέρετε έναν σούπερ βοηθό στη μελέτη, την εμπέδωση, την επανάληψη. . Τα συγκεκριμένα βοηθήματα περιέχουν συνοπτική θεωρία, παραδείγματα & επιπλέον ασκήσεις εξάσκησης ακολουθώντας την ύλη & το πρόγραμμα των σχολικών μαθημάτων ανά τάξη του δημοτικού. . Με τις συμβουλες & τη μεθοδολογια τους βοηθουν και τους γονεις να βοηθησουν τα παιδια τους. . Είναι τόσο χρωματιστά, διαδραστικά και ευχάριστα που το δικό μου παιδί ξετρελαινεται να ασχολείται & να εξασκείται μαζί τους. . Για περισσότερα, διαβάστε το άρθρο μου στο blog, πατώντας το λινκ στο προφίλ μου!
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mama-Irini (@irini_mamadoistories.gr) στις


Που θα τα βρείς τα βοηθήματα iScool:

Τα σχολικά βοηθήματα των εκδόσεων iscool, εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα τους, τα βρίσκεις και σε φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και καταστήματα. Δες τα τώρα στα public, διάβασε κριτικές-αξιολογήσεις & ξεφύλλισέ τα αμέσως!

Θυμάμαι εκείνα τα χρόνια τα παλιά στη δεκαετία του ΄80 (γκού-χου, γκού-χου!!!), που πήγαινα εγώ στο δημοτικό σχολείο, κυκλοφορούσαν από μεγάλους εκδοτικούς οίκους της εποχής τα λεγόμενα "λυσάρια"με τις λύσεις των ασκήσεων των βιβλίων μας. Στόχος τους, βέβαια, ήταν η επαλήθευση των όσων απαντήσεων και λύσεων τα παιδιά υποτίθεται θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί και δώσουν ήδη μόνα τους πριν ανατρέξουν σε αυτά. Ωστόσο η πράξη έδειχνε πως οι περισσότεροι, παιδιά αλλά και γονείς, επαναπαύονταν στο να αντιγράφουν έτοιμα τα αποτελέσματα των ασκήσεων από τα λυσάρια στα βιβλία για ευκολία και ταχύτητα με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη μπαίνουν καν στη διαδικασία σκέψης, κρίσης και τελικά μάθησης, εμπέδωσης, κατάκτησης της εκάστοτε ενότητας του σχολικού βιβλίου. Σήμερα, 25-30 χρόνια μετά, ευτυχώς πολλά έχουν αλλάξει από το πως σκέφτονται οι "ειδικοί" αλλά και οι γονείς για την εκπαίδευση των παιδιών και από τα "λυσάρια" των σχολικών βιβλίων έχουμε περάσει στην εποχή όπου τα σχολικά βοηθήματα είναι αυτά που πραγματικά βοηθούν μαθητές, αλλά και γονείς.

Αν πάλι εσύ ακόμη ψάχνεις μόνο για τις λύσεις των ασκήσεων των σχολικών βιβλίων... τότε δε σου κάνουν! Αυτές μπορείς να τις βρεις ηλεκτρονικά στο site αυτό.Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.