Διακοπές με την AIRBNB, Ενοικίαση σπιτιού από ιδιώτη - Συστάσεις/Εντυπώσεις και ένα δώρο!


Πριν λίγους μήνες κατέγραψα αναλυτικά τα μυστικά των all inclusive πακέτων διακοπών και το ενδιαφέρον και η ανταπόκρισή σας ήταν πολύ μεγάλη. Ελάτε τώρα να σας γνωρίσω και μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση κράτησης καταλύματος διακοπών! 

Στην τελευταία μας οικογενειακή απόδραση από την πόλη, επιλέξαμε για τη διαμονή μας να χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών airbnb.grΤην εκδρομή αυτή την κάναμε με φίλους. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ζευγάρι που δεν μένει Αθήνα και αποφασίσαμε να μοιράσουμε την μεταξύ μας απόσταση για να βρεθούμε! Εμείς έχουμε το Αγγελάκι μας ετών 3,5 σχεδόν και το νέο μας μέλος τον Σεραφίνο μας, μόλις 6 μηνών. Οι φίλοι μας έχουν επίσης ένα κορίτσι και ένα αγόρι με την ίδια σειρά και στις ίδιες σχεδόν ηλικίες με τα δικά μας. 

Επειδή:
-  πλέον ένα δίκλινο δωμάτιο δε θα μας έφτανε και ένα τρίκλινο δε θα μας ήταν αρκετά βολικό
-  θέλαμε να είμαστε άνετοι και ελεύθεροι στο πότε, πως, που θα συναντιόμαστε με την παρέα μας κατά τις ώρες παραμονής μας εντός του όποιου καταλύματος κλείναμε (οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ένα αρκετά βροχερό 3ήμερο)
- θέλαμε να κορίτσια μας να είναι μαζί και να παίζουν άνετα εντός όσο εμείς θα χουχουλιάζουμε και θα χαλαρώνουμε με τους φίλους μας μπροστά από το τζάκι
- χρειαζόμασταν τις σχετικές ανέσεις ως προς τον εξοπλισμό και τη χρήση κουζίνας για τα απαραίτητα για τα μικρά μας 





...δεν αργήσαμε να σκεφτούμε ότι κλείνοντας δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο ή ακόμα και σε έναν πιο family friendly ξενώνα.... το αποτέλεσμα της διαμονής μας ως προς την άνεση και το "ελεύθερο" που θέλαμε, δε θα το είχαμε. Τότε ήταν που θυμήθηκα τη σελίδα airbnb.gr, μέσω της οποίας αναζητάς και νοικιάζεις διαθέσιμα σπίτια ιδιωτών, και τις υπηρεσίες της και ξεκινήσαμε με τον Παναγιώτη μου να αναζητούμε ένα σπίτι προς ενοικίαση στην περιοχή, που να καλύπτει τις απαιτήσεις και τα θέλω μας. Ομολογώ ότι δε δυσκολευτήκαμε καθόλου να βρούμε αυτό που ψάχναμε, σχεδόν όπως ακριβώς το θέλαμε. 

Για την ακρίβεια εντοπίσαμε στην περιοχή που θέλαμε ένα παραδοσιακά πετρόχτιστο αλλά σχετικά νεόδμητο σπίτι-μεζονέτα, το οποίο έχει:
- στο ισόγειο την κουζίνα (πλήρως εξοπλισμένη) και τη σαλονοτραπεζαρία με το τζάκι 
- στον κάτω όροφο ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι, ένα σαλονάκι και δικό του μπάνιο
- στον επάνω όροφο ένα πιο μεγάλο υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι, έναν καναπέ και, επίσης, δικό του μπάνιο.
- είχε και επιπλέον σοφίτα, αλλά δεν τη χρειαστήκαμε!
Να συμπληρώσω ότι βρίσκεται σε μια νέα γειτονιά, λίγο πριν την είσοδο του χωριού που θέλαμε, με πάρα πολύ ωραία σπίτια τριγύρω, Διαθέτει πάρκινγκ για τα δυο αυτοκίνητα, μεγάλο περιποιημένο κήπο με γρασίδι - δέντρα και μπάρμπεκιου. Επίσης βεράντα στο ισόγειο αλλά και μπαλκόνι στον όροφο με υπέροχη θέα στα γύρω πανέμορφα τοπία. Τέλος όλοι οι χώροι ήταν πολύ προσεγμένα επιπλωμένοι και πολύ όμορφα διακοσμημένοι, ενώ από εξοπλισμό και παροχές δεν έλειπε πραγματικά τίποτα.

Αν αναρωτιέστε γιατί σας δίνω όλη αυτή την περιγραφή, ας σας απαντήσω...

- Γιατί όλο αυτό το σπίτι το νοικιάζαμε από τον οικοδεσπότη του προς 110€ μόλις ανά διανυκτέρευση, ω ναι! 
- Γιατί αυτό που διαπίστωσα ψαχουλεύοντας στη σελίδα της airbnb.gr είναι ότι μπορεί κάποιος να κάνει ενοικίαση καταλύματος/σπιτιού από ιδιώτη μέσω αυτής της πλατφόρμας με εγγύηση και ασφάλεια, βρίσκοντας ακριβώς αυτό που ψάχνει (και ακόμα παραπάνω) σε πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής.
- Γιατί, πράγματι, κανένα ξενοδοχείο και κανένας ξενώνας δε θα μας έδινε και την ευκολία της απομόνωσης στα δωμάτιά μας η κάθε οικογένεια αλλά και την άνεση του να είμαστε οι ενήλικες μπροστά από το τζάκι μας κουβεντιάζοντας με χαλαρή ενδυμασία σπιτιού και παντόφλες την ώρα που τα κορίτσια μας ευχαριστιόντουσαν παιχνίδι λίγο πιο πέρα στην τραπεζαρία και στις σκάλες, κυρίως χωρίς να ενοχλούν κανέναν άλλο ένοικο....
- Γιατί όλα αυτά μαζί δεν θα τα βρίσκαμε διαθέσιμα σε κανένα ξενοδοχείο ή ξενώνα!

Η Airbnb ιδρύθηκε το 2008 με βάση το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και αποτελεί μια κοινότητα-αγορά για άτομα που θέλουν να καταχωρήσουν, να ανακαλύψουν και να κάνουν κράτηση μοναδικών χώρων σε ολόκληρο τον κόσμο — διαδικτυακά ή από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ. Είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα για μία διανυκτέρευση, ένα κάστρο για μια εβδομάδα ή μια βίλα για ένα μήνα, η Airbnb προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε οποιαδήποτε τιμή, σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 191 χώρες. Με κριτικές σε αληθινό χρόνο, αξιολογήσεις αστέρων, επαληθευμένες φωτογραφίες κι ένα φιλικό σύστημα αποστολής μηνυμάτων, οι επισκέπτες και οι οικοδεσπότες μας διευκολύνονται πολύ.

Την Airbnb μου τη γνώρισε μια φίλη μου το καλοκαίρι όταν μου ανακοίνωσε ότι μέσω αυτής νοικιάζει σε τρίτους επισκέπτες το εξωχικό της στο νησί (και τι εξωχικό!!!), όλους εκείνους τους μήνες που εκείνη δεν το επισκέπτεται. Μου φάνηκε τόσο περίεργο, αλλά και ενδιαφέρον ταυτόχρονα. Το έψαξα και τότε αλλά δεν έτυχε να το αξιοποιήσω μέχρι τον προηγούμενο μήνα, που ήρθε η ώρα του! 

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα μπορείτε αμέσως να κάνετε αναζήτηση για τα διαθέσιμα σπίτια στην πόλη ή περιοχή που θέλετε να ταξιδέψετε. Μια σειρά διαθέσιμων αποτελεσμάτων σας παρουσιάζεται στην οθόνη και δίπλα ένας χάρτης με την ακριβή τοποθεσία του καθενός και την τιμή του. Επιλέγοντας κάποιο από τα διαθέσιμα αποτελέσματα θα δείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και την πλήρη περιγραφή του σπιτιού και των παροχών του. Επίσης θα βρείτε περιγραφή/προφίλ του ιδιοκτήτη - οικοδεσπότη ενώ θα διαβάσετε και κριτικές από επισκέπτες που έχουν προηγηθεί στο συγκεκριμένο σπίτι ή σε άλλο σπίτι του ίδιου οικοδεσπότη. Τέλος έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη για να λύσετε οποιαδήποτε πρόσθετη απορία σας πριν την ολοκλήρωση της κράτησής σας (αρκεί να έχετε δημιουργήσει και εσείς προφίλ χρήστη στην πλατφόρμα, κάνοντας εγγραφή) αλλά και μετά. 
.




Πριν από αρκετά χρόνια μέσω μιας παρόμοιας ιταλικής πλατφόρμας είχα καταφέρει να νοικιάσω -για 3 ζευγάρια που ήμασταν τότε παρέα- ένα καταπληκτικό διαμέρισμα σε ένα palazzo στο κέντρο της Φλωρεντίας. Ό,τι και να σας πω για αυτό το διαμέρισμα θα είναι λίγο, ίσως το κάνω σε μια επόμενη ανάρτηση! Χαίρομαι πολύ που πλέον μια παρόμοια ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί και για/στην ελληνική αγορά. Και εφόσον πλέον την έχω ήδη χρησιμοποιήσει και όλα πήγαν καλά από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορώ να σας τη συστήσω ανεπιφύλακτα. Αν θέλετε και εσείς να διαμένετε, στους τόπους προορισμούς σας, όπως οι ντόπιοι κάτοικοι δεν έχετε παρά να κάνετε την έγγραφή σας στην Airbnb και να αρχίσετε την αναζήτηση για το επόμενο ταξίδι σας.

Σας έχω και δώρο...
Κάνοντας την εγγραφή σας μέσα από τα λινκ αυτού του άρθρου, θα έχετε 
έκπτωση αξίας 35€ για την πρώτη σας κράτηση μέσω της Airbnb.gr. 
Δοκιμάστε το δουλεύει!

Και ένα tip:
Κάνοντας την εγγραφή σας στην πλατφόρμα της airbnb.gr και προσκαλώντας και εσείς τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο εσείς κερδίζετε ένα ακόμη κουπόνι έκπτωσης αξίας 35€ για την επόμενη κράτησή σας μέσω της πλατφόρμας της airbnb αλλά και οι φίλοι σας 35€ έκπτωση στην πρώτη δική τους κράτηση!


Εγώ σας παρουσίασα την εμπειρία μου ως επισκέπτης. 
Εσείς μπορεί να την αξιοποιήσετε και ως οικοδεσπότης.... 
Όπως και να έχει θα περιμένω να μου γράψετε και τις δικές σας εντυπώσεις!










Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

4 σχόλια :

  1. Και γω ένα τέτοιο ψάχνω για την επόμενη εξόρμηση με τη μικρή και με φιλικό μας ζευγάρι με παιδιά! θα κάνω μια αναζήτηση να δω τι καλό μπορώ να βρω!
    thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω στην ώρα, λοιπόν,το άρθρο μου Δάφνη! Σίγουρα θα βρεις ότι ψαχνεις στην airbnb και με έκπτωση 30€, μην το ξεχάσεις... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωω τί ωραία παρουσίαση! Λατρεύω το Airbnb και θα το αξιοποιήσουμε σίγουρα το κουπόνι. Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριάννα μου πόσο χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σου κάθε φορά που "με" επισκέπτεσαι!!! Χαίρομαι που σου άρεσε η παρουσίασή μου και ακόμα περισσότερο θα χαρώ να αξιοποιήσετε όλοι οι αναγνώστες μου τα κουπόνια σας. Να υπενθυμίσω μόνο ότι η έκπτωση ισχύει για τη δημιουργία νέου λογαριασμού και για την πρώτη κράτηση αξίας τουλάχιστον 65€. Σε φιλώ γλυκά και σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.