ΠΑΙΔΟΤΡΟΠΟΣ: Ένας νέος ιδιαίτερος παιδότοπος στα νότια προαστια



Στην αρχή του καλοκαιριού ένας νέος χώρος για τα μικρά μας ξεκίνησε τη λειτουργία του στην περιοχή του Αλίμου. Πρόκειται για τον αυτοαπροσδιοριζόμενο -και όχι άδικα- ως Διαδραστικό Παιδότοπο/Εκπαιδευτικό Πολυχώρο με την έξυπνη επωνυμία ΠΑΙΔΟΤΡΟΠΟΣ επί της οδού Καλαμακίου, στον αριθμό 97, κοντά με τη συμβολή με τη Θεομήτορος.

Πολλά και ενδιαφέροντα είχα ακούσει από τις μαμάδες που συναντούσαμε το προηγούμενο διάστημα στις παιδικές χαρές της περιοχής και έτσι μέσα στον Οκτώβρη επισκεφθήκαμε και εγώ με το Αγγελάκι μου παρέα με τη νονά της και το φιλαράκι μας τον Φανη, το νέο αυτό χώρο.


Παιδότοπος ΠΑΙΔΟΤΡΟΠΟΣ....

Δημιουργήθηκε στον πρώτο όροφο πάνω από το all day coffee & bar ROCK AVENUE και το μεζεδοπωλείο ΛΙΡΑ 100 που λειτουργούσαν ήδη στο ισόγειο. Προσωπικά γνωρίζαμε ήδη το καφέ μιας και λόγω του μεγάλου, όμορφου και άνετου χώρου που διαθέτει μας βόλευε για τις οικογενειακές μας συνάξεις το χειμώνα (βλ. 4 αδερφές μετά των συζύγων και των τέκνων τους!).


Περνώντας μέσα από την καφετέρια ή μπαίνοντας από την ξεχωριστή είσοδο που υπάρχει στην πίσω πλευρά του κτιρίου, μπαίνεις στο ασανσέρ και ανεβαίνεις στον πρώτο όροφο. Εκεί σε υποδέχεται ο μικρός σχετικά χώρος με τα μικρά μεταλλικά τραπεζάκια και τις καρέκλες τους, για να καθίσουν οι συνοδοί. 
TIP: Αν είσαστε από εκείνους που μπορούν να μην έχουν το νου τους συνέχεια στα παιδιά και αν τα μικρά σας είναι αρκετά "άνετα" στο να μη σας βλέπουν στο χώρο, τότε ιδανικά μπορείτε οι συνοδοί να επιστρέψετε με την παρέα σας και να περάσετε το υπόλοιπο της επίσκεψης σας κάτω στον πολύ προσεγμένο χώρο του καφέ rock avenue, όσο τα παιδιά σας ξεφαντώνουν στον παιδοτΡοπο. 

Η υπεύθυνη  του πολυχώρου είναι συνήθως παρούσα στο χώρο παραμονής των συνοδών και σε εκείνην μπορείτε να παραγγείλετε αν θέλετε να πιείτε κάτι (το οποίο ετοιμάζεται και σας έρχεται από την καφετέρια κάτω) αλλά και να πάρετε πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του "παιδότΡοπου".


Μέχρι όμως να τον επισκεφθείτε και εσείς.... ας σας πω εγώ τι είδα και πώς!

Ο χώρος στον οποίο ξαποστενουν οι συνοδοί βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες αίθουσες. 

Ή μία έχει μέσα μία κατασκευή παιδότοπου για σκαρφαλώματα και μπάνιο στα μπαλάκια. Δίπλα ακριβώς, και αυτό για εμάς ήταν το πιο ενδιαφέρον σημείο αυτής της αίθουσας, έχει δύο τραμπολίνο. Ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο στα οποία τα παιδιά μπαίνουν μέσα ένα-ένα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ωραία διακοσμητική πινελιά αυτής της αίθουσας η απλωμένη μπουγάδα με τα βρεφικά και παιδικά ρούχα που κρέμεται από το ταβάνι!



Οι φωτογραφίες του άρθρου ανήκουν στον ΠΑΙΔΟΤΡΟΠΟ.
Guess what? έφτασα εκεί χωρίς μπαταρία στο κινητό...




Η δεύτερη αίθουσα μου φάνηκε αρκετά μεγαλύτερη από την πρώτη. Αρκεί να σας πω ότι μέσα της, ακριβώς στο κέντρο, κρύβει ένα τρίτο "μυστικό" δωμάτιο, το οποίο δεν επισκέφθηκα διότι βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη μια θεατρική παράσταση, για την οποία εμείς δεν γνωρίζαμε και δεν είχαμε δηλώσει συμμετοχή. Σε αυτό το χώρο πραγματοποιούνται, γενικά, διάφορες έξτρα δραστηριότητες που διοργανώνονται κάθε απόγευμα όπως θεατρικές παραστάσεις, μαγειρέματα, εργαστήρια κλπ.

Στην υπόλοιπη αίθουσα, περιμετρικά του "κρυφού δωματίου", είδαμε όλα αυτά που μας εντυπωσίασαν περισσότερο από όλα και τα οποία προσδίδουν στον ΠΑΙΔΟΤΡΟΠΟ αυτο το κάτι ξεχωριστό... 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά και αξιόλογα παιχνίδια με τα οποία μπορεί να απασχοληθεί σε δημιουργικά ένα παιδί. Ποιοτικά παιχνίδια, ποικιλία από ξύλινα τουβλάκια και άλλα ξύλινα παιχνίδια μικροκατασκευών, δύο υπέροχα μεγάλα ξύλινα κουκλόσπιτα πλήρως εξοπλισμένα, κουζίνα, μεγάλα και εντυπωσιακά παζλ, πολλοί μαρκαδόροι και φύλλα ζωγραφικής. 
























Ένα μεγάλο έπιπλο τοίχου χρησιμοποιείται για την έκθεση, την τακτοποίηση και τη φύλαξη των περισσότερων από αυτά, όσων οι διαστάσεις τους το επιτρέπουν. Επίσης σε αυτό το έπιπλο, έχει στηθεί και μία πολύ ενδιαφέρουσα παιδική βιβλιοθήκη. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα πολύ θετικά όταν είδα αγαπημένους τίτλους και σειρές βιβλίων όπως "Τικ και Τέλα" και "Ο Αρκουδάκος" ανάμεσα στη συλλογή τους. Αυτή ή αίθουσα ήταν που κέρδισε και τα παιδιά μας για την περισσότερη ώρα τους στον ΠΑΙΔΟΤΡΟΠΟ.






Και εκεί που νομίζαμε ότι έχουμε δει όλους τους χώρους και τις αίθουσες, ξαφνικά το Αγγελακι μου και ο Φάνης μας εξαφανίζονται από το οπτικό μας πεδίο....

Ψάχνουμε στην παραπάνω αίθουσα, δεν είναι. Κοιτάμε στην κατασκευή της πρώτης αίθουσας, ούτε εκεί... Τα τραμπολίνο, άδεια και αυτά... "Ε, θα πέρασαν δίπλα από την κάτω πόρτα" μας λέει η υπεύθυνη του χώρου. Που δίπλα; Τι εννοεί; Ποια κάτω πόρτα;

Και τότε ήταν που είδαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι η πρώτη αίθουσα έχει μία εσωτερική πόρτα στο χώρο της κατασκευής η οποία οδηγεί σε μία ακόμη ξεχωριστή αίθουσα. 

Έναν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, στρωμένο με αφρώδες ασφαλές δάπεδο και ελεύθερο από "περιττά" αντικείμενα και εμπόδια. Αρκετά στεφάνια χούλα χουπ, κάποια κουνιστά αλογάκια και μία μικρή μπασκέτα με μια-δυο ελαφριές μπαλίτσες ήταν αρκετά για να ξεμυαλίσουν τα παιδιά μας. Το ένα έκανε αλογάκι, το άλλο προσπαθούσε να βάλει καλάθι και στο τέλος και τα δύο μαζί έτρεχαν από τη μία άκρη ως την άλλη περνώντας πάνω από τα στεφάνια και γελώντας, γελώντας, γελώντας!






Από ότι, λοιπόν, ενημερωθήκαμε αμέσως μετά.... Αυτή είναι η αίθουσα στην οποία πραγματοποιούνται αρκετές από τις επιπλέον δραστηριότητες που προσφέρει ο ΠΑΙΔΟΤΡΟΠΟΣ και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τις μαμάδες! Ναι, ναι καλά διαβάσατε... όπως βλέπετε και στο πρόγραμμα εργαστηρίων/δραστηριοτήτων που έχει ανακοινώσει ο πολυχώρος για την περίοδο που διανύουμε, παράλληλα με τα παιδικά προγράμματα, πραγματοποιούνται και μαθήματα γυμναστικής (total body/yoga/pilates) για εμάς, κυρίες μου!!! (πρωινά & απογευματινά)





Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες:

- Η είσοδος για τα παιδιά είναι 5€ για τις καθημερινές και 7€ για τα Σαββατοκύριακα. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι τυποποιημένος χυμός και -αν το θελήσετε- ένα μπολ πατατάκια.

- Η συμμετοχή στα επιμέρους θεματικά εργαστήρια είναι έξτρα. (πχ αν ένα παιδάκι θέλει να πάει για ένα απόγευμα να συμμετάσχει σε μια δραστηριότητα και πριν ή μετά να παίξει και στην κατασκευή ή τα τραμπολίνο ή την αίθουσα με τα άλλα παιχνίδια, τότε θα έχει κόστος 5€ + 5€ = 10€)

- Το κόστος των καφέδων, ποτών, ροφημάτων για τους συνοδούς κυμαίνεται στο μέσο όρο της αγοράς και ίσως και λίγο παρακάτω.

- Το παιδικό μενού, σε περίπτωση που θέλετε να παραγγείλετε και κάτι επιπλέον για το παιδί σας, περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις και λογικές τιμές. Εμείς επιλέξαμε να κλείσουμε την έξοδο μας με γιαούρτι με δημητριακά και μέλι στα 2,50€ και από ποσότητα αλλά και ποιότητα τα μικρά μας το απόλαυσαν δεόντως! 

- Ο πολυχώρος διαθέτει ανελκυστήρα, ράμπες και τουαλέτα για ΑΜΕΑ.

- Έχει ξεχωριστές τουαλέτες για μικρούς και μεγάλους (αν και μου φάνηκαν αριθμητικά λίγες για το μέγεθος του χώρου) και διαθέτει αλλαξιέρα, πάνες, μαντηλάκια κλπ.

- Το προσωπικό φαίνεται ιδιαίτερα εξυπηρετικό και καλοδιάθετο. Οι κοπέλες που ήταν διασκορπισμένες στις τρεις αίθουσες για την ασφαλή επιτήρηση των μικρών μας ήταν επαρκείς σε αριθμό και πρόθυμο να συμμετάσχει και να διασκεδάσει στα/με τα παιχνίδια των παιδιών.

- Διαβάστε τη φιλοσοφία του ΠΑΙΔΟΤΡΟΠΟΥ εδώ και βρείτε τα τελευταία του νέα εδώ!

























Εμείς σίγουρα θα ξαναπάμε! Εσείς;

1 σχόλιο :


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.