Πακέτα - Διακοπές - Ξενοδοχεία all inclusive 2016 και τι να προσέξετε!

Αναζητάτε ένα πακέτο διακοπών που να τα περιλαμβάνει όλα; 
Διαβάστε παρακάτω... και στο τέλος του άρθρου θα βρείτε και αρκετές παραπομπές προς γνωστές ιστοσελίδες με πακέτα ξενοδοχείων και ταξιδιωτικές προσφορές για να βρείτε αυτό που ψάχνετε!

Ταξιδιάρα ψυχή είμαι, αυτό το έχουμε ξαναπεί...
και μάλιστα, ιδιαίτερα έμπειρη ταξιδιάρα ψυχή! 

Τις προηγούμενες ημέρες σέρφαρα μανιωδώς στο διαδίκτυο αναζητώντας ξενοδοχεία με all inclusive πακέτα για τις φετινές μας διακοπές. Βλέπετε αυτή τη χρονιά με το μόλις τριών μηνών βρεφάκι μας μαζί θεωρώ πως αυτή είναι η ιδανική λύση διακοπών για να ξεκουραστούμε και εμείς λίγο. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί επί τέλους, μόλις "έκλεισα" αυτό που στην περίπτωση μου φαντάζει super πακέτο για all inclusive διακοπές (δες το εδώ!).

Αφού μου έφυγε το προσωπικό άγχος, λοιπόν, είπα να γράψω κάποια tips για όλους εσάς που αναζητάτε ένα ξενοδοχείο all lnclusive, αλλά μπερδευόσαστε με όλα αυτά που λένε ότι παρέχουν ή δεν παρέχουν και -επειδή ίσως είναι η πρώτη σας φορά- δε γνωρίζετε σε τι να δώσετε σημασία για να αποφύγετε κρυφές χρεώσεις και εκτός πακέτου μη αναμενόμενα έξοδα.







.

Στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καταλυμάτων που χρησιμοποιούν τον όρο all inclusive στις προσφορές τους, ενώ στην ουσία προσφέρουν ένα full board πακέτο διαμονής και σίτισης.

Όπου:
Full board = Πλήρη Διατροφή = Πρωινό + Μεσημεριανό + Δείπνο και... that΄s it!
Συγγνώμη κύριε ξενοδόχε μου αλλά αυτό δεν το λες και all inclusive.
Γιατί μου το πασάρεις έτσι, καλέ μου;;;;

Kαι επειδή, όλες αυτές τις προηγούμενες ημέρες που έψαχνα, είδαν αυτό και άλλα πολλά τα μάτια μου, ήρθε η ώρα να μάθετε...


Τι να προσέξετε στα "ψιλά γράμματα" και τι ίσως θα πρέπει να υπολογίσετε έξτρα 
στα έξοδα του οικονομικού προϋπολογισμού των "all inclusive" διακοπών σας:


1. Ελέγξτε αν πρόκειται όντως για ένα όσο γίνεται περισσότερο all inclusive πακέτο ή αν είναι απλά ένα full board πακέτο. 
Αν το πακέτο που σας ενδιαφέρει να κλείσετε αναφέρεται ως all inclusive, διαβάστε τι αυτό περιλαμβάνει αναλυτικά.  Πιθανότατα και το full board να σας καλύπτει, δε λέω. Αλλά να μη ξέρετε και πως το λένε?!

2. Διαβάστε προσεκτικά αν περιλαμβάνονται καφέδες-νερά-ποτά-αναψυκτικά-χυμοί-αφεψήματα κλπ πόσιμα και τι είδους ακριβώς και για ποιες ώρες της ημέρας.
Πχ είδα πρόσφατα all inclusve προσφορές ξενοδοχείων που περιλαμβάνουν ελεύθερη κατανάλωση σε κρασί και αναψυκτικά στα γεύματα, αλλά δεν περιλαμβάνουν το νερό το οποίο θα το ζητήσετε και θα το πληρώσετε έξτρα επί τόπου! (δεν είναι πόσιμο στην περιοχή τους και δεν τους συμφέρει να προσφέρουν δωρεάν τα εμφιαλωμένα, that΄s why...)
Επίσης, πολλά καταλύματα προσφέρουν καφέ φίλτρου αλλά όχι πχ freddo, που χωρίς αυτόν εσείς πια δεν μπορείτε να ξυπνήσετε και άρα θα τον παραγγείλετε έξτρα στο μπαρ και θα τον πληρώσετε.

3. Αν προσφέρονται σνακ - παγωτά - χυμοί κλπ, πολλές φορές το κάνουν για συγκεκριμένα μικρά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα. Τσεκάρετε με βάση το σύνηθες ημερήσιο πρόγραμμά σας αν σας βολεύουν για να μη τα χάνετε, αλλά να εκμεταλλεύεστε πλήρως ή όσο γίνεται περισσότερο τα όσα προαγοράσατε.

4. Σε περίπτωση που σκοπεύετε να κάνετε και μερικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, διευκρινίστε αν το ξενοδοχείο προσφέρει take away υπηρεσία για το φαγητό σας, δηλαδή αν παρέχει τη δυνατότητα να σας ετοιμάσουν και να σας παραδώσουν το γεύμα σας σε πακέτο να το πάρετε μαζί σας.

5. Αν το ξενοδοχείο είναι παραλιακό, ρωτήστε αν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στην παραλία χρεώνονται έξτρα επί τόπου ή αν είναι μέσα στην τιμή πακέτου. Το ίδιο ισχύει και αν το κατάλυμα διαθέτει θαλάσσια ή άλλα πάρκα, παιχνίδια, γήπεδα κλπ τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες της παρέας.

Αυτή ήταν η λίστα μου με τα 5 σημεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν ολοκληρώσετε μια κράτηση για τις επόμενες all inclusive διακοπές σας.

Αν τώρα θέλετε και εσείς να χαζέψετε τρέχουσες προσφορές ξενοδοχείων (all inclusive και όχι μόνο) μπορείτε να περιηγηθείτε εδώεδώεδώ, και βέβαια εδώ. Βρήκα μπόλικα, τι να κάνω!!




Καταλάβαμε, λοιπόν, πλήρως τι σημαίνει all inclusive, τι είναι επίσημα αλλά και πώς εσφαλμένα χρησιμοποιείται αυτός ο όρος στα ελληνικά μας δεδομένα, για να ξέρετε κ τι να προσέχετε όταν βλέπεται μία all inclusive προσφορά.

All Inclusive = Τα πάντα περιλαμβάνονται!

Αυτό στον τουριστικό μας κλάδο κανονικά σημαίνει πως όλες οι καταναλώσεις που κάνει στις all inclusive διακοπές του ο τουρίστας είναι μέσα στο πακέτο που έχει προπληρώσει για το ξενοδοχείο του και δε χρεώνονται έξτρα...

Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε:
  • Πρωινό, Μεσημεριανό, Βραδινό φαγητό με τα ποτά τους μέσα.
  • Σνακ,  Καφέδες, Αναψυκτικά, Χυμούς, Ποτά, Αφεψήματα, Παγωτά κλπ, ενδιάμεσα πρωί-απόγευμα η και όλη μέρα στα μπαρ, στα καφέ και στα εστιατόρια του καταλύματος στις ώρες λειτουργίας τους
  • Χρήση όλων των εγκαταστάσεων (πχ γυμναστήριο, σάουνα κλπ) και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις κ δραστηριότητες που διοργανώνονται και λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Να σας πω κάτι;
Προσωπικά, όλα αυτά το είδα και τα έζησα μόνο στην Κουβά πριν 5-6 χρόνια, όπου και εμπέδωσα πως είναι ένα πραγματικό διακοπές all inclusive! Τότε που...
- Για καλημέρα, μετά τον πρωινό μπουφέ, πίναμε και μία pina colada για να ξυπνήσουμε καλύτερα, από το μπαρ που ήταν... όχι στο χώρο της πισίνας αλλά μέσα σε αυτήν!
- Το μεσημέρι, μετά το γεύμα, κατεβαίναμε πίνοντας μπύρες στην παραλία για ύπνο και αμέσως μετά μάθημα zumba πάνω στο κύμα.
- Το απόγευμα μετά τα hot dog, χτυπάγαμε και ένα παγωτάκι για τις λιγούρες.
- Και το βράδυ "βάζαμε τα καλά μας" και διαλέγαμε αν θα φάμε στο ιταλικό, στο κινέζικο η στο sushi εστιατόριο του resort... πριν καταλήξουμε στο club για τα τελευταία cocktail της ημέρας!

Ουφ.... τα έγραψα, τα ξαναθυμήθηκα και λιώνω!!!



Για όσους δε βρίσκουν κάτι το ελκυστικό στο να κάνουν διακοπές all inclusive,
θα πω ότι προσωπικά το επιλέγω για τρεις λόγους:

Α. Επιλέγοντας το κατάλληλο all inclusive ξενοδοχείο, γνωρίζετε και (περι)ορίζετε ακριβώς τον προϋπολογισμό των διακοπών σας εκ των προτέρων.

Β. Φεύγετε για διακοπές και ξέρετε ότι δεν θα έχετε ούτε μία στιγμή άγχος για το αν, ποτέ, ποιός θα ψωνίσει η μαγειρέψει η θα βρει την καλή ταβέρνα για να φάει ή οικογένεια κλπ κλπ.

Γ. Ξεκούραση, ναι, μία λέξη μαγική και πολύτιμη για όλη την οικογένεια! Ειδικά για τη δική μας οικογενειακή περίπτωση που είναι ανίατη ως προς το πόσα αμέτρητα χιλιόμετρα διανύουμε και πόσα βουνά, λαγκάδια και ειδυλλιακά αλλά "ξεχασμένα" παραλιακά σημεία συνηθίζουμε να ανακαλύπτουμε κάθε φορά που επιδιδόμαστε σε "ελεύθερες" διακοπές με ότι όλο αυτό συνεπάγεται.... καταλαβαίνετε!

Τι λέτε και εσείς;;;
Άντε και καλές διακοπές σε όλους μας!!!




Αν θέλετε να χαζέψετε τρέχουσες all inclusive προσφορές ξενοδοχείων και όχι μόνο, μπορείτε να περιηγηθείτε εδώ, εδώ, εδώ, και βέβαια εδώ. Βρήκα μπόλικα, τι να κάνω!!

Άλλωστε για να βρείτε και εσείς το ιδανικό πακέτο για εσάς θα πρέπει να το ψάξετε, να το συγκρίνετε, να το σιγουρέψετε και.... μην αργείτε, αγοράστε το και για να μην το χάσετε, αλλά και για να προλάβετε τις επιπλέον εκπτώσεις που πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν στις summer early booking κρατήσεις μας!




Advertisement





Advertisement














Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

12 σχόλια :

  1. Λοιπόν, είμαστε στην ίδια φάση...ψάχνω ψάχνω και δεν βρίσκω..το ξενοδοχείο που έκλεισες το έχω στα υπόψη αλλά σαν τελευταία λύση και αυτό γιατί κάνουν χρόνια γνωστοί μου διακοπές εκεί και για Αύγουστο γίνεται τόσο πανικός και βαβούρα που σίγουρα δεν είναι οι διακοπές που θέλω φέτος. Όσο αφορά αυτά που έγραψες έχεις απόλυτο δίκιο και δυστυχώς οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν. Γεγονός πάντως είναι ότι μάλλον για τους ξενοδόχους δεν υπάρχει κρίση αφού ενώ οι τιμές είναι καλές για ιούνιο, τον αύγουστο οι τιμές για τις ίδιες παροχές και τα ίδια δωμάτιο 3πλασιάζονται! Ποιος ξέρει τελικά; αν δεν βρω τίποτα μπορεί και να συμπέσουμε στο ξενοδοχείο που έκλεισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω περάσει και από το all inclusive αλλά προ Μελίτας. Δεν θα με χαλούσε να τα έχω όλα έτοιμα! Αλλά εμείς είμαστε γυριστρούληδες και δεν μας αρέσει να μένουμε σε ένα σημείο. Αν όμως είχα παρέα μια ακόμα οικογένεια θα το έκανα σίγουρα! Παιχνίδι τα παιδιά, χαλάρωση και ποτάκια οι γονείς χωρίς αυτοκίνητο! Ολα χρειάζονται σε αυτή τη ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί ωραίο αφιέρωμα. Μας τα έβαλες σε μια τάξη και μας αποτελείωσες με την περιγραφή του ταξιδιού στην Κούβα... και χωρίς παιδιά!
    Νομίζω λοιπόν ότι το all inclusive θα μας ταίριαζε γάντι εκεί στις αρχές του Αυγούστου που η ζέστη μας έχει αποβλακώσει τελείως, δεν έχουμε αντοχές ούτε για περπάτημα και τα παιδιά δεν θέλουν να βγουν από το νερό. Για τις υπόλοιπες εποχές είμαστε κι εμείς γυριστρούληδες που λέει και η Κάλη. Να περάσετε τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάχη μου, προσωπικά συνηθιζουμε να διακοπαρουμε Ιουλιο για να αποφεύγουμε τον κακό χαμό της πολυκοσμιας του Αυγουστου κ των υπέρογκων τιμολογίων του... Άλλωστε αυτή η υπερζητηση για τον Αυγουστο είναι που ανεβάζει τις τιμές και εξαφανίζει την κρίση από τα ξενοδοχεία. Εύχομαι να βρεις και εσύ αυτό που ψάχνεις και αν το ξανασκεφτεις για Ιουλιο.... έλα να πάμε παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλλη, το πάμε ανάποδα! Εμείς που παραειμαστε γυριστρουλιδες, με εξαίρεση την Κουβά, τσ all inclusive τα ξεκννησαμε μετά τα παιδιά! αχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαριαννα μου, σε ευχαριστώ! Όπως ακριβώς το καταλάβεις και λέει και η Καλλη, το all inclusive είναι ακριβώς για τις περιόδους που θέλουμε τα παιδιά μας να περνάνε καλα και ξεγνοιαστα, όσο εμείς θα χαλαρωνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχά! Πολύ χρήσιμη ανάρτηση, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα!! Με έκανες να αρχίσω να ψάχνομαι και βλέπω έχει αρχίσει και ψήνεται κι ο σύζυγος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει-υπαρχει, Τριανταφυλλενια μου Ευτερπη! Και είναι ότι πρέπει για ότι πρέπει για οικογένειες με παιδιά. Αν το αποφαζισετε κ το δοκιμάσετε, να γυρίσεις εδώ να μου πεις εντυπωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουμε δοκιμάσει all inclusive (όσο μπορεί να θεωρηθεί έτσι στην Ελλάδα) και μείναμε ευχαριστημένοι. Για φέτος όμως είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι τελείως διαφορετικό και θ'ακολουθήσει ανάρτηση μόλις τα καταφέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αααα, Μαρια με εξιταρεις με το τελείως διαφορετικό σας! Θα περιμένω με αγωνία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και μεις για all inclusive λέμε για φέτος... με ένα μωρό 1,5 έτους ποιος τρέχει να βρει παραλία,εστιατόριο κλπ κλπ btw πήγα στο AKS Hinitsa Bay στο Πόρτο Χέλι (είναι 5χλμ έξω από το Πόρτο Χέλι) και ήταν εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς ήρθες, Δάφνη! Έχεις απόλυτο δίκιο για το πόσο βολεύει το all inclusive όταν έχεις ειδικά μικρά παιδιά. Το Hinitsa όμως, από όσο γνωρίζω, δεν βγάζει προσφορές για all inclusive αλλά μόνο για ημιδιατροφή. Για αυτό όλοι όσοι ενδιαφέρονται κλείνουν το all inclusive στο AKS PORTO HELI που είναι της ίδιας δ/νσης και πηγαίνουν για μπάνιο στο hinitsa που έχει και καταπληκτική παραλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.