TravelStories - Ποιός θα ακολουθήσει τα ταξίδια μου;!


Όταν, τελειώνοντας την τρίτη λυκείου, ανακοίνωσα στον πατέρα μου ότι θέλω να σπουδάσω τουριστικές επιχειρήσεις, μου χαμογέλασε πονηρά και μου είπε:
- "Θέλεις Dolce Vita και ταξίδια εσύ, παιδί μου!"
Μην καταλαβαίνοντας τότε πόσο μακριά είχε κιόλας φτάσει το μυαλό του, τον κοίταξα ξαφνιασμένη και του απάντησα γεμάτη απορία:
- "Μα τί είναι αυτά τα άσχετα που σκέφτεσαι, καλέ!"

Είναι που εγώ είχα στο μυαλό μου ότι θα δουλέψω για κάποια αεροπορική εταιρεία, στα γραφεία κάποιου ξενοδοχείου, σε κάποια ακτοπλοϊκή και άλλα παρόμοια πεζά..

Υπήρχαν, ωστόσο, κάποια μαθήματα της σχολής που δεν τα είχα υπολογίσει.
Σύνθεση Τουριστικού Πακέτου και Προγραμματισμός-Εκτέλεση Ταξιδίων, ήταν τα δύο που με στιγμάτισαν. Μετά από την ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους ήξερα πια πολύ καλά προς ποια εργασιακή κατεύθυνση θα στρεφόμουν και έβλεπα πως αρκετά χρόνια μετά θα δικαιωνόταν και ο θανών πλέον πατέρας μου για ακόμα μια φορά. Έκανα πολλά ταξίδια λόγω δουλειάς και έλειπα αρκετά από το πατρικό μου για την ηλικία μου, αν κάπως έτσι εννοούσε την Dolce Vita μου!

Οι σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στον Τουρισμό, με οδήγησαν να συνεργαστώ με ένα από τα παλαιότερα και αξιολογότερα γραφεία ταξιδίων στην Αθήνα.
Επί 10 σχεδόν συναπτά έτη αφιερώθηκα στο σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση ποιοτικά οργανωμένων εκδρομών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκινούσα απλώνοντας το χάρτη πάνω στο γραφείο για να αποφασίσουμε το "πού θα πάμε" και επέβλεπα όλα τα στάδια ολοκλήρωσης, μέχρι και την πραγματοποίηση του ταξιδιού. Πολλές φορές έκανα και τη συνοδεία στα groups.

Εκμεταλλευόμενη αυτό το τελευταίο (τις συνοδείες των groups) είχα την τύχη και την ευτυχία τα ταξιδέψω όσο δεν υπήρχε καμία περίπτωση να έχω ταξιδέψει διαφορετικά μόλις στην τρίτη και την αρχή της τέταρτης δεκαετίας της ζωής μου.

Και τώρα κάτι που μπορεί να σας ξαφνιάσει.... τις περισσότερες ανακαλύψεις μου και τις περισσότερες εκπλήξεις μού τις έδωσε η χώρα μας. Η Ελλάδα μας, την οποία σε μεγάλο βαθμό έχω "ξεζουμίσει" και η οποία σε όλες τις περιοχές της έχει πολλά μικρά και μεγάλα θαύματα να μας επιδείξει.


Στις αναρτήσεις αυτής της κατηγορίας που θα ακολουθήσουν, θα αφιερώνομαι στα όσα αξίζουν της προσοχής μας για τους διάφορους προορισμούς στους οποίους ταξιδεύουμε. Θα καταγράφω ταξίδια μου στο εσωτερικό και το εξωτερικό και κάποιες από τις πληροφορίες που τα αφορούν. Αλλά μπορώ αν θέλετε να σας βοηθώ να οργανώσετε κι εσείς το δικό σας ταξίδι. Αν κάτι τέτοιο έχετε στο μυαλό σας, δεν έχετε παρά να μου το σχολιάσετε και αν κατέχω τη γνώση θα φροντίσω να αφιερώσω σύντομα μια επόμενη ανάρτηση στον δικό σας προορισμό.




1st Image on the left courtesy of  Artur84. / FreeDigitalPhotos.net
2nd Image on the right courtesy of Stuart Miles. / FreeDigitalPhotos.net

2 σχόλια :

  1. Χαίρομαι πολύ που διαβάζω και σε γνωρίζω καλύτερα. Τα ταξίδια είναι και το δικό μου πάθος. Θα χρειαστώ σίγουρα τις συμβουλές σου κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ χαίρομαι, Μαριάννα μου!!!
    Είμαι εδώ, για ότι χρειαστείς. Μη διστάσεις!
    Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.