Κολιέ - Μουσικό Μενταγιόν Εγκυμοσύνης BOLA

 


To αποκαλούμενο ως μουσικό Μενταγιόν Εγκυμοσύνης είναι μια πολύ όμορφη αλλά και χρήσιμη αγορά για μια εγκυμονούσα γυναίκα.


Αποτελείται συνήθως από ένα μακρύ μαύρο κορδόνι (ή και αλυσίδα) που δένει πίσω από το λαιμό και καταλήγει χαμηλά κάτω από την κοιλιά της εγκύου. Στο τέλος του κρέμεται μια μικρή μεταλλική σφαίρα στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.


Εξωτερικά τα μενταγιόν της εγκυμοσύνης έχουν συνήθως διάφορα ανάγλυφα χαριτωμένα σχέδια, όπως βρεφικές πατούσες και καρδιές ή γράφουν λέξεις και μηνύματα όπως baby κλπ. Επίσης πλέον μπορείτε να βρείτε και μενταγιόν εγκυμοσύνης bola σε διάφορα χρώματα.


Στο εσωτερικό της σφαίρας τους κρύβεται ένα κουδουνάκι το οποίο με την κίνηση της εγκύου (πχ με το περπάτημα) κάνει έναν χαρακτηριστικό, πολύ απαλό ήχο. Πρόκειται για ένα μεταλλόφωνο το οποίο σύμφωνα με την μεξικάνικη παράδοση βοηθάει στην ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης, καθώς το έμβρυο ακούγοντάς το ακολουθεί τον ήχο και οδηγείται έτσι στο να πάρει τη σωστή θέση για την επικείμενη έξοδό του στη γέννα. Να γυρίσει, όπως συνηθίζουμε να λέμε, με το κεφάλι προς τα κάτω ώστε να είναι έτοιμο για έναν φυσιολογικό τοκετό. 


    


Ήμουν ήδη στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου με το μικρό μου Αγγελάκι να μη θέλει να πάρει ακόμα τη θέση του για τη γέννα και τα περιθώρια να στενεύουν καθώς όσο περνούσαν πλέον οι ημέρες και μεγάλωνε κι άλλο το μωρό τόσο πιο δύσκολα θα γινόταν η επιθυμητή στροφή. Τότε ήταν που η μαία που παρέδιδε τα μαθήματα τοκετού που παρακολουθούσα μου μίλησε για τα μεξικάνικα αυτά μενταγιόν εγκυμοσύνης με το κουδουνάκι και την παράδοση που τα συνοδεύει. Την επόμενη κιόλας ημέρα παρήγγειλα μέσω ίντερνετ το δικό μου κολιέ για εγκύους με την κρυφή ελπίδα φορώντας το να βοηθήσει στο να γυρίσει το μωρό μου και να πάρει τη θέση του με το κεφάλι προς τα κάτω για να οδηγηθώ στη γέννα του με φυσιολογικό τοκετό. Δεν ξέρω αν όντως αυτό ήταν  που συνέβαλε τελικά, ωστόσο είναι αλήθεια ότι τρεις εβδομάδες μετά το μωρό μου είχε λάβει πλέον τη θέση που θέλαμε.

Άραγε ακολούθησε τον ήχο από το μενταγιόν μου και γύρισε σιγά σιγά το κεφαλάκι του προς το μέρος του ή ήταν τυχαία η στροφή του? Ποτέ δεν θα μάθουμε!
Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!
Διάβάστε επίσης:0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.