Το δικό μας POLKA DOTS PARTY - Με θέμα το πολύχρωμο πουά (μέρος α΄!)

Μετά από... μήνες στρώνομαι επιτέλους να (περί)γράψω τα του γενέθλιου πάρτυ που διοργανώσαμε τον περασμένο Ιούνιο για το μικρό μας Αγγελάκι, που συμπλήρωνε το 2ο έτος ζωής Για τις προετοιμασίες και την οργάνωση έπιασα δουλειά από το Πάσχα και μετά. Σκέψεις, ιδέες και προτάσεις έρχονταν και έφευγαν σαν καταιγίδα μέχρι να καταλήξουμε σε χώρο, θέμα και λοιπές λεπτομέρειες.

Ως προς το χώρο...

Ευτυχώς η σκέψη μου για την αξιοποίηση της πυλωτής της πολυκατοικίας στην οποία διαμένουμε... βρήκε σύμφωνους τους συνενοίκους μας, οι οποίοι παρόλο που δεν είχαν βιώσει ξανά κάτι αντίστοιχο στο οίκημα, ανταποκρίθηκαν με θετική ενέργεια και χαρά στην πρόταση αλλά και στο κάλεσμά μας. Ο μπαμπάς μας είχε παραξενευτεί λίγο στην αρχή για την ιδέα-πρότασή μου και είχε ενδοιασμούς και αμφιβολίες, αλλά τελικά... πείστηκε, βοήθησε και το χάρηκε και ο ίδιος!

Στο επόμενο, β΄μέρος του ποστ για το πάρτυ μας... θα σας αποκαλύψω
πόσους χαρτονένιους πολύχρωμους κύκλους χαρτοκόψαμε για τη διακόσμησή μας!!!


Ως προς το θέμα...

Με τους ήρωες από τα διάφορα γνωστά και άγνωστα cartoon που μας περιτρυγυρίζουν γενικά δεν τα πάω και πολύ καλά, ενώ και το Αγγελάκι μας είναι αρκετά μικρό για να έχει αρχίσει να έχει σχετικές προτιμήσεις, αδυναμίες και αιτήματα. Έτσι, λοιπόν, μετά από αρκετή σχετική διαδικτυακή αναζήτηση αποφάσισα! Το θέμα μας, πρωτότυπο νομίζω για τα ελληνικά δεδομένα, (θα) ήταν το πολύχρωμο πουά ή αλλιώς....

Είχα να ετοιμάσω ένα polka dots party α λά ελληνικά!

Όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε μικρές και μεγάλες χρωματιστές και πουά λεπτομέρειες είχαν την τιμητική τους και κατέκλυσαν τα πάντα γύρω μας εκείνο το απόγευμα. Όσο και όπου μπόρεσα προτίμησα να χρησιμοποιήσω παστέλ αποχρώσεις, μιας και γενικά μου ταιριάζουν περισσότερο!

Save The Date και Επίσημη Πρόσκληση...

Όλα ξεκίνησαν με ένα Save The Date ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε σε όλους τους καλεσμένους μας για να "μαρκάρουν" την ημερομηνία και το event μας, μιας και για το σχεδιασμό της επίσημης πρόσκλησης, που επίσης στάλθηκε ηλεκτρονικά, καθυστέρησα λίγο.

Το αποτέλεσμα των δυο γραφικών που δημιούργησα σχετικά το βλέπετε παρακάτω.



Δεν έχω μεγάλη συμπάθεια στα αλλόγλωσσα πολυφορεμένα στοιχάκια, 
και έτσι στην πρόσκληση αυτοσχεδίασα.... αλά ελληνικά! Πώς σας φαίνεται το αποτέλεσμα;




Tα γραφικά τα σχεδίασα μόνη μου, όπως και ότι άλλο θα δείτε παρακάτω... 

Ωστόσο το "2" με το πουά και το cup cake είναι έμπνευση της αγαπημένης μας Αθηνάς Κάκου (craftaholic-shop.gr) που το δημιούργησε αποκλειστικά για το Αγγελάκι μας, στο προσωποποιημένο φόρεματάκι που ετοίμασε για τη γενεθλιάζουσα μας ειδικά για την ημέρα του πάρτυ. Τέλειο;;; 


www.craftaholic-shop.gr



Τα τραπέζια και το μενού μας...

Τα δυο τραπέζια που στήσαμε, ένα για τον παιδικό και ένα για τον "ενήλικο" μπουφέ μας ντύθηκαν με τραπεζομάντιλα λευκά με πουά και γέμισαν με πολύχρωμα σερβίτσια και χαρτοπετσέτες. Ενώ σχεδίασα και από ένα εκτυπώσιμο με πληροφορίες για το μενού που αναμέναμε να γεμίσει το καθένα.

Α! είχαμε στήσει σε μια άκρη σε ένα τραπεζάκι, και την καφετιέρα μας με όλα τα λοιπά απαραίτητα συμπράγκαλα και στην αρχή εκτελούσαμε άμεσα παραγγελίες καφέδων για τους γονείς... espresso, cappucino, fredo κλπ κλπ κλπ.... αχ ταλαιπωρία, που τράβηξε ο καλός μου σε αυτό το στάδιο!!!





Το μενού μας περιελάμβανε λιχουδιές γλυκές και αλμυρές, κυρίως χειροποίητες και σπιτικές. 

Συγκεκριμένα είχα ετοιμάσει με τα χεράκια μου από δυο γλυκά κεράσματα για το καλωσόρισμα για γονείς και παιδιά, σύνολο τέσσερα.... τα εξής:

Γλυκό Καλωσόρισμα για τα παιδιά:  
Γλειφιτζούρια - στικς σοκολάτας & Ατομικά ζελέ σε μωσαϊκό

Γλυκό Καλωσόρισμα για τους μεγάλους: 
Oreo cakes & Ατομικά cheese cakes 

 

Δύο φωτογραφίες πολύ "λίγες" για να αναδείξουν το μεγαλείο των γλυκισμάτων μου..... πππφφφ!!!


 Τα σταντ με τα ατομικά ζελέ και cheese cake δεν πρόλαβαν να φωτογραφηθούν εγκαίρως!

 

  
Το αλμυρό μενού για τους γονείς αποτελούνταν από: 

- Μια μεγάλη πιατέλα στην οποία είχαμε ψιλοκόψει πολύχρωμα λαχανικά (καρότα, αγγούρια, πιπεριές) σε στικ και είχαμε προσθέσει ντοματίνια και διάφορα τυριά κομμένα σε μπουκίτσες. 
- Ένα βαθύ σκεύος με μπόλικα ognion rings ή αλλιώς δαχτυλίδια καραμελλομένου κρεμμυδιού, τα οποία προσωπικά λατρεύω και θεωρώ τον απόλυτο συνοδευτικό μεζέ για καλή παρέα και μπύρα! 
- Όλα τα παραπάνω συνόδευαν δυο σάλτσες ντιπ που είχα επιμεληθεί, επίσης, προσωπικώς(!) και διαφόρων ειδών κριτσίνια, παξιμαδάκια, κράκερς κλπ κλπ κλπ
- Στο τέλος..... ήρθαν και οι super γίγας πίτσες μας!!! (νά τα, νά τα και τα ετοιματζίδικα....σσστ!)

Όπως ίσως διαβάσατε και στα εκτυπώσιμα μενού μας παραπάνω, 
μπύρες - κρασί και αναψυκτικά ήταν στη διάθεση των φίλων μας για να απολαύσουν το φαγητό τους.

Το αλμυρό μενού για τα παιδιά αποτελούνταν από: 

- Σπιτικά Τοστάκια/Μπομπίτσες με γαλοπούλα και τυρί
- Τυροπιτάκια - Κοτομπουκιές - Πατατοκροκέτες (σας είπα για τα αγοραστά κατεψυγμένα, ε;!)
- Σουβλάκια/Στικς με χειροποίητο κεφτεδάκι, αγγούρι, ντοματάκι και τυρί.
Αυτά τα τελευταία στήθηκαν όρθια γύρω από ένα "ντυμένο" στεφάνι από φελιζόλ και έκαναν και τη μεγαλύτερη εντύπωση...

Οι μικροί μας φίλοι συνόδεψαν το πιάτο τους με χυμούς και λεμονάδες/πορτοκαλάδες σαν αυτές:



Εδώ πρέπει να σας πω ότι για τα παιδιά δεν είχα αρκετά τραπεζοκαθίσματα στο... επίπεδό τους, αλλά είχα μια ιδέα διαφορετική, την οποία χάρηκαν πολύ!

Για την ακρίβεια, όταν ήρθε η ώρα να σερβιριστούν, τους πρότεινα να δοκιμάσουν να φάνε με έναν τρόπο εναλλακτικό, σε ένα τραπέζι "μαγικό". 

Στη συνέχεια με τη συμμετοχή και τη βοήθειά τους στρώσαμε κάτω ένα μεγάλο τραπεζομάντιλο στο οποίο μαζί τοποθετήσαμε τα σουπλά και τα σερβίτσια τους, λίγο πριν καθίσουν κάτω οκλαδόν όλα γύρω-γύρω για το φαγητό και το ποτό τους...

Το αποτέλεσμα, ευτυχώς, δεν έτυχε αλλά πέτυχε! 




Tip: Στα σημεία της πυλωτής στα οποία κινήθηκαν τα παιδιά με τα παιχνίδια τους και εκεί όπου "στρώσαμε το τραπέζι τους", είχαμε από πριν προνοήσει να καλύψουμε όλο το πάτωμα με το χοντρό χαρτόνι που χρησιμοποιούν οι μπογιατζήδες και λοιποί επαγγελματίες στις οικοδομές!

Ξέρω - ξέρω... σας χρωστάω τις συνταγές για τις περισσότερες από τις προαναφερόμενες φαγώσιμες δημιουργίες μου αλλά υπόσχομαι να προσπαθήσω να σας "εξοφλήσω" στο άμεσο μέλλον!

Και κάπου εδώ... μόλις κατάλαβα γιατί τόσους μήνες δεν είχα αξιωθεί να συγκεντρωθώ να (κατά)γράψω αυτό το αφιέρωμα! Για αυτό αποφασίζω να κόψω το ποστ σε δύο μέρη και προς το παρόν σας αφήνω (ελπίζω με μια γεύση γλυκιά) και σας υπόσχομαι (πάλι?!) ότι θα επανέλθω soon με τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα του πάρτυ μας. Διακόσμηση χώρου - Ομαδικά παιχνίδια - Πινιάτα - Τούρτα - Δωράκια κλπ κλπ κλπ στο επόμενο επεισόδιο!

Mέχρι τότε περισσότερες ιδέες για το δικό σας polka dots πάρτυ, βρείτε στο πίνακα που δημιούργησα κατά τη διάρκεια των δικών μου σχτικών αναζητήσεων στο pinterest εδώ!

Για πείτε τε μου τώρα... ανυπομονείτε για τη συνέχεια;;; Ή μόνη μου χαίρομαι η μάνα, οέο...?!

Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!



Διαβάστε επίσης:
- DIY παιχνίδι για ένα ή και πολλά παιδιά (για πάρτυ αλλά όχι μόνο!)



Είσαι και εσύ μια party-maniac μαμά;;; Έλα στη νέα παρτομάδα μας στο facebook!
Για τις λεπτομέρειες και τη συμμετοχή σου, κάντε κλικ εδώ!



16 σχόλια :

  1. Λατρεύουμε το πουά, η μικρή μου θέλει να κάνει πουά το δωμάτιό τους (και η μεγάλη ριγέ, οπότε δεν κάνουμε τίποτα από τα δύο προς το παρόν)...Άξιζε τον κόπο τόση προετοιμασία, έγιναν όλα υπέροχα! Μπράβο στη μαμά (και στο μπαμπά) και να χαίρεσαι τη μικρή σου. Από τις φωτογραφίες ούτε κατάλαβα ότι είναι σε πυλωτή, διακοσμήθηκε τόσο ωραίο ο χώρος. Περιμένω τις λεπτομέρειες του μπουφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τις ετοιμασίες για τα παιδικά πάρτυ...αισθάνομαι ότι παίρνω και εγω μέρος στα παιχνιδίσματα των παιδιών.Οι εικόνες σου δείχνουν ότι όλα ήταν προσεγμένα και τόσο χαριτωμένα...ευτυχισμένο και πολύχρονο το παιδάκι σου...την καλημέρα μου και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο καταλαβαίνω τις μικρές σου, Ελευθερία μου! Και εγώ λατρεύω και το πουά και τις ρίγες και για τον ίδιο λόγο τελικά στο δωμάτιο της Αγγελίνας δεν έχω βάλει τίποτα από τα δύο!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη, το σχόλιο με τα όμορφα λόγια και τις ευχές σου!
    Πράγματι, άξιζε ο κόπος και η προετοιμασία μας. Στο δεύτερο μέρος που θα ακολουθήσει θα δείς περισσότερες φώτο από το χώρο της πυλωτής και τη διακόσμησή του. Η αλήθεια είναι ότι οι φώτο δεν είναι πολύ επιτυχημένες... αλλά μια γεύση την παίρνετε. Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και Καλό μήνα, Μαρία μου!
    Με την ενεργή συμμετοχή μας σε όλα αυτά ξαναγινόμαστε και εμείς παιδιά. Υπέροχο δεν είναι;!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη και τις ευχές σου και ανταποδίδω...
    να χαίρεσαι και εσύ την οικογένειά σου! Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω Polca dots! το αποτέλεσμα βγήκε υπέροχο Ειρήνη! Μπράβο! Να χαίρεσαι την μικρή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη μουουου!!! Πόσο χαίρομαι που σου αρέσει!!!
    Να χαίρεσαι και εσύ τα παιδάκια σου! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία και οργανωμένα όλα! Λάτρεψα την πρόσκληση! Πολύ ωραία και η ιδέα για δύο μπουφέδες. Αλήθεια το τήρησαν οι καλεσμένοι σου; Σε φιλω και να χαίρεστε την μικρή σας Αγγελίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανθομελίτσες, ευχαριστώ πολύύύ για τα όμορφα λόγια σας και τις ευχές!!!
    Να πω την αλήθεια... την πρόσκληση μου και εγώ την λάτρεψα, η ψωνάρα η μάνα... χιχιχι:)
    Με το στήσιμο των τραπεζιών είχα προβληματιστεί για το ποια θα ήταν η καλύτερη λύση, αφού ούτως ή άλλως θα τοποθετούσαμε δυο για να χωρέσουν όλο τον όγκο από τα καλούδια μας. Από τη στιγμή, όμως, που αποφάσισα πως το μενού των παιδιών θα ήταν διαφορετικό από των μεγάλων, τελικά η απάντηση στο δίλημμα ήρθε σχεδόν μόνη της. Στήθηκαν σχηματίζοντας μεταξύ τους γωνία σε σχήμα "Γ" και στο κέντρο του καθενός τοποθετήθηκε το σταντ με το εκτυπωμένο μενού που θα ακολουθούσε στο κάθε τραπέζι. Αντίστοιχα, στο κάθε τραπέζι είχα από την αρχή τοποθετήσει τα αντίστοιχα σερβίτσια, ποτά και γλυκά για την κάθε "ομάδα". Όταν ήρθε η ώρα για το φαγητό, πρώτα στρώσαμε τον παιδικό μπουφέ και όση ώρα οι μαμάδες ετοίμαζαν τα πιάτα των παιδιών εμείς στρώναμε παράλληλα και το μπουφέ των μεγάλων. Εννοείται ότι όποιος ήθελε και κάτιτις άλλο.... άπλωνε το χεράκι του και στα δυο τραπέζια (ειδικά στην αρχή με τα γλυκά και όταν έφτασαν οι πίτσες!) αλλά σε γενικές γραμμές, ναι, καταφέραμε να έχουμε διαχωρισμένα τα μενού και να τηρηθεί η τάξη σε μεγάλο βαθμό από όλους. Άλλωστε οι γονείς σαφώς και προτίμησαν να τρατάρουν τα μικρά τους με τα παιδικά γλειφιτζούρια και το μωσαϊκό ζελέ, που δεν είχαν ίχνος ζάχαρης από το πραγματικά παχύύύ cheese cake μου! Παρομοίως και για τις πίτσες που ήρθαν αφού τα μικρά είχαν ήδη σερβιριστεί με τα πιο light εδέσματα του δικού τους μενού, οπότε ήταν ήδη πιο χορτασμένα από φαγητό και είχαν μεγαλύτερη πείνα να συνεχίσουν τα παιχνίδια τους!!!
    (φώτο από το στήσιμο των τραπεζιών στο χώρο.... θα αναρτηυούν στο β΄μέρος, stay tuned)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταρχήν λατρεύω polka dots, οπότε ότι και αν έκανες, αγαπημένο θα ήταν σιγουρα! πέρα από αύτό ομως, το απογειωσες το πάρτι, φανταστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλα ρε Μάχη.... λοιπόν, με όλα αυτά τα υπέροχα λόγια σας και τις εντυπώσεις που καταγράφετε, πρέπει να σας πω, ότι έχω αρχίσει να αγχώνομαι για το αν θα απολαύσετε εξίσου και το β΄μέρος του ποστ που ήδη ετοιμάζεται. Γιατί ακόμα..... δεν έχετε δει τίποτα!!! Ευχαριστώώώώώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για τις υπέροχες ιδέες!!!! Είναι πραγματικά πάρα πολύ σπάνιο.... 23 χρόνια ασχολούμαι με παιδικά πάρτυ & έχω μπει σε εκατοντάδες σπίτια. Να πω 1 /1.000 σπίτια βλέπω τόσο όρεξη για δημιουργία....δυστυχώς όλες προτιμούν τα έτοιμα & τις εύκολες λύσεις....όταν ήμασταν παιδιά, οι μανάδες μας τα έκαναν όλα μόνες τους!!!! ΜΠΡΑΒΟ & πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι συγκινητικό και όμορφο το σχόλιό σας @παιδικό_πάρτυ!!! Όταν τέτοια κριτική έρχεται από επαγγελματίες που έχουν δει τόσα και τόσα..... καταλαβαίνετε τη σημασία έχει για εμένα! Σας ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για τα υπέροχα λόγια και το σχόλιό σας! Εύχομαι με τη σειρά μου τα καλύτερα στις δουλειές σας και..... πράγματι στα δικά μας τα παιδικά χρόνια όλα ήταν τόσο μα τόσο διαφορετικά και πολύ μα πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φανταστικό!!!! Τρελένομαι για τόσο πρωτότυπα θέματα αλλά πια δεν έχω περιθώρια λόγω ηλικιών! Ότι έκανα έκανα ❤️ Φιλιά πολλά και φυσικά αναμένουμε τη συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελένη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Μπορεί να μην έχεις πλέον περιθώρια επιλογής θέματος, όπως αναφέρεις, αλλά φτιάχνεις και εσύ τόσο μοναδικά πράγματα με τις ιδέες και τα χέρια σου..... εντός και εκτός party-time!!! Φιλάκιαααααααα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ όμορφο θέμα Ειρήνη και έκανες πολλά και ωραία με μεγάλο μεράκι !! Μπράβο σου εύχομαι να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας και του χρόνου!! Λάτρεψα το χωριστό μενού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ, Αθηνά μου!!! Η ιδέα για το χωριστό μενού αποδείχτηκε αρκετά καλή και λειτούργησε και στην πράξη πολύ καλά. Να το δοκιμάσετε κι εσείς!!! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.