Η παρακάτω μας συνταγή για ένα απολαυστικό και νηστίσιμο ξιδάτο χταπόδι στην κατσαρόλα είναι πραγματικά πανεύκολη για όλους!
Δοκιμάστε τη και πείτε μας εντυπώσεις..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipG78iqjuoBx4qXnyh9135tHLAbTXHNxW_f_mITNpEijkiI8jsp_5DUuB5M58H6CWI43m-KIfFvSKcgwa5o5r5zQNqSKNvbGoe-lpfjH2aWr9wMa7i03_BJhm7yNmKodjGRGgSgDhTqBg/s1600/%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9.jpg)
Υλικά Συνταγής:
1 Χταπόδι
2-3 Φύλλα Δάφνης
Ξύδι
Λάδι
Ρίγανη
(Αλάτι, Πιπέρι - προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, βγάζοντας τα μάτια και το δόντι του.
- Πλένουμε το χταπόδι καλά και το βάζουμε στο σκεύος μας.
- Στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελάχιστο νερό με μια κουταλιά ξύδι και τα φύλλα δάφνης. (προαιρετικά και πιπέρι)
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε κομματάκια.
- Προσθέτουμε λάδι, μπόλικο ξύδι και ρίγανη
Tips:
- Μέχρι να ετοιμαστεί το χταπόδι "μαζεύει" πολύ,
οπότε.... σκεφτείτε καλύτερα το μέγεθος του χταποδιού που θα αγοράσετε
- Κατά το βράσιμο το χταπόδι θα πεταχτεί όρθιο.... είναι φυσιολογικό, μην ανησυχείτε
- Μην το αφήσετε παραπάνω από την ώρα που επαρκεί στη φωτιά, για να μη σας στεγνώσει.
- Το αλάτι δεν είναι απαραίτητο. Το πιπέρι είναι προαιρετικό, κατά το βράσιμο.
Δοκιμάστε τη και πείτε μας εντυπώσεις..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipG78iqjuoBx4qXnyh9135tHLAbTXHNxW_f_mITNpEijkiI8jsp_5DUuB5M58H6CWI43m-KIfFvSKcgwa5o5r5zQNqSKNvbGoe-lpfjH2aWr9wMa7i03_BJhm7yNmKodjGRGgSgDhTqBg/s1600/%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9.jpg)
Υλικά Συνταγής:
1 Χταπόδι
2-3 Φύλλα Δάφνης
Ξύδι
Λάδι
Ρίγανη
(Αλάτι, Πιπέρι - προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, βγάζοντας τα μάτια και το δόντι του.
- Πλένουμε το χταπόδι καλά και το βάζουμε στο σκεύος μας.
- Στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελάχιστο νερό με μια κουταλιά ξύδι και τα φύλλα δάφνης. (προαιρετικά και πιπέρι)
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε κομματάκια.
- Προσθέτουμε λάδι, μπόλικο ξύδι και ρίγανη
Tips:
- Μέχρι να ετοιμαστεί το χταπόδι "μαζεύει" πολύ,
οπότε.... σκεφτείτε καλύτερα το μέγεθος του χταποδιού που θα αγοράσετε
- Κατά το βράσιμο το χταπόδι θα πεταχτεί όρθιο.... είναι φυσιολογικό, μην ανησυχείτε
- Μην το αφήσετε παραπάνω από την ώρα που επαρκεί στη φωτιά, για να μη σας στεγνώσει.
- Το αλάτι δεν είναι απαραίτητο. Το πιπέρι είναι προαιρετικό, κατά το βράσιμο.
Σας άρεσε; Διαδώστε το!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"
**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.