5 Δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε με τα παιδιά σας και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από τσόχα



Πέρυσι τέτοια εποχή, ανάμεσα στις υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που κάναμε στο σπιτικό μας ήταν και η δημιουργία του δικού μας χειροποίητου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τσόχα με στολίδια που μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα και γρήγορα για τη διαχείριση τους ελεύθερα από τα παιδιά. 
(Δείτε αναλυτικά εδώ πώς το φτιάξαμε με οδηγίες και δωρεάν εκτυπώσιμα!)

Όπως καταλαβαίνετε η κατασκευή αυτή ενθουσίασε το μικρό μου Αγγελάκι, 2,5 ετών πέρυσι, και περάσαμε αμέτρητες ώρες παίζοντας με το δεντράκι αυτό που ήταν το δικό της δέντρο.

Παρακάτω σας δίνω μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε και εσείς μια τέτοια κατασκευή και πόσα πολλά εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια μπορείτε να κάνετε με αυτό το δέντρο και τα αυτοκόλλητα στολίδια του, που μπαίνουν και βγαίνουν αμέτρητες φορές.


5. Δραστηριότητες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές!


1. Μαθαίνουμε τα σύμβολα των Χριστουγέννων:

Καταρχάς κάθε στολίδι μας είναι διαφορετικό και όλα έχουν να κάνουν με τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Έτσι, παίζοντας με το δέντρο του, το παιδί θα μάθει το αστέρι, την καμπάνα, το κερί, τον Άγιο Βασίλη, το χιονάνθρωπο, τον τάρανδο κλπ ανάλογα με τα στολίδια που θα έχετε επιλέξει εσείς να έχει το δικό σας δεντράκι.


2. Μαθαίνουμε τον Άι Βασίλη:

Ρωτάμε το παιδί και μαθαίνουμε...
- Ποιά στολίδια από το δέντρο σχετίζονται με τον Άγιο Βασίλη?
- Σκούφος, Μπότα, Πακέτα δώρων, Τάρανδος κλπ ανάλογα με τα δικά σας στολίδια


3. Μαθαίνουμε τα χρώματα:

Προσωπικά καθόμουν λίγα μέτρα πιο πέρα και ζητούσα κάθε φορά από τη μικρή μου να μου φέρει και κάποιο στολίδι από το δέντρο της ανάλογα με το χρώμα του. Πχ "Θέλω να μου φέρεις την πράσινη μπάλα, το κόκκινο δώρο, κάποιο καφέ στολίδι" κλπ.


4. Μαθαίνουμε να μετράμε:

Ρωτούσα το κορίτσι μου και εκείνο μου απαντούσε ανάλογα. Παραδείγματα:
- Πόσα κεράκια έχει το δέντρο σου?
- Πόσα από τα στολίδια ταιριάζουν στον Άι Βασίλη?
- Πόσες χριστουγεννιάτικες μπάλες κρέμονται?
- Πόσα πακέτα με δώρα έχεις?


5. Όξυνση Παρατηρητικότητας & Ταχύτητας

Έβαζα τα στολίδια στο δέντρο εγώ με μπερδεμένη σειρά και μπόλικη αταξία, απομακρυνόμουν και ζητούσα από το Αγγελάκι μου να μου φέρει διάφορα σε συγκεκριμένο χρόνο. Πχ "Φέρε μου όλες τις μπάλες μέχρι να μετρήσω ως το 7" ή "Βρες και φέρε μου την καμπάνα μέχρι το 3" κλπ




Περιττό να σας πώ ότι το Αγγελάκι μου περιμένει και εφέτος πως και πως να στήσουμε και πάλι το δεντράκι της και να αρχίσουμε τα παιχνίδια μαζί του!

Εσάς πώς σας φάνηκαν οι ιδέες μας; 
Αν σας άρεσε το παιχνίδι μας, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!
(Δείτε εδώ πώς φτιάξαμε το δέντρο και τα στολίδια μας με αναλυτικές οδηγίες και δωρεάν εκτυπώσιμα πατρόν για να φτιάξετε και εσείς το δικό σας!)


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

2 σχόλια :

  1. Κάθε χρόνο λέω να φτιάξω ένα παρόμοιο δέντρο τοίχου ή πόρτας αλλά με τις διάφορες κατασκευές και ετοιμασίες δεν προλαβαίνω! Πολύ καλό Ειρινάκι μου το παιχνίδι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το φτιάξεις, Μαρία μου! Με τις οδηγίες και τα έτοιμα πατρόν που δίνω στο περυσινο μου ποστ είναι και εύκολο και γρήγορο (ούτε δύο ώρες δε θα πάρει)! Άσε που τα υλικά λιγο-πολυ αφού ασχολεισαι με κατασκευές γενικά θα τα έχεις έτοιμα! Περιμένω εντυπώσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.