Το δικό μας POLKA DOTS PARTY - Με θέμα το πολύχρωμο πουά (μέρος β΄!)

Πρίν λίγες ημέρες ξεκίνησα να σας περιγράφω τα του πάρτυ των δεύτερων γενεθλίων που κάναμε στο Αγγελάκι μας τον Ιούνιο που μας πέρασε και το οποίο είχε το πρωτότυπο για τα ελληνικά μας δεδομένα θέμα "πολύχρωμο πουά" ή αλλιώς γνωστό και ως polka dots party!


Στην προηγούμενη σχετική ανάρτησή μου εδώ σας έδειξα το save the date και την πρόσκληση που ετοίμασα και σας περιέγραψα με λόγια και φωτογραφίες τη διακόσμηση των τραπεζιών, στους οποίους στήθηκαν οι μπουφέδες μας (ένας για τα παιδιά και ένας για τους μεγάλους), καθώς και τις γλυκές και αλμυρές γεύσεις που ετοίμασα για την κάθε ομάδα. Είδατε επίσης φωτογραφίες από τα εκτυπώσιμα μενού που τοποθετήθηκαν στα τραπέζια, προς ενημέρωση των καλεσμένων μας, και από τις ετικέτες που στόλισαν τα μπουκαλάκια με τις λεμονάδες, τις πορτοκαλάδες και τους χυμούς που δρόσισαν τους μικρούς μας φίλους.

Ήρθε τώρα η ώρα να αναφερθώ και σε όόόλα τα υπόλοιπα!

Διακόσμηση του χώρου της πυλωτής...

Το πάρτυ μας έλαβε χώρα στο πίσω μέρος της πυλωτής της πολυκατοικίας στην οποία διαμένουμε.
Για την ακρίβεια η διαδρομή ως εκεί είχε ως εξής:

- Μπαίνοντας στην πυλωτή ένα μεγάλο πολύχρωμο στρογγυλό και πουά μπαλόνι "happy birthday" καρφωμένο σε ένα στολισμένο γλαστράκι υποδεχόταν τους καλεσμένους μας στην είσοδο.

- Ένας διάδρομος από πολύχρωμα χαρτονένια πουά είχε σχηματιστεί στο πάτωμα και οδηγούσε τους επισκέπτες στο πίσω μέρος της πυλωτής, όπου ελάμβανε χώρο το πάρτυ μας.

- Μια μακρυά γιρλάντα από χρωματιστές μπάλες ήταν κρεμασμένη στα δεξιά της διαδρομής που σχημάτιζε ο προαναφερόμενος διάδρομος

- Σε όλο τους τοίχους της πυλωτής είχαμε κολλήσει από πάνω μέχρι κάτω κύκλους που είχαμε κόψει από χαρτόνι σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Τοίχοι πουά, δηλαδή!

- Στο τέλος του διαδρόμου είχαμε κρεμάσει μια γιρλάντα με πολύχρωμα φαναράκια, η οποία σήμαινε και το πέρασμα εισόδου στον κυρίως χώρο του πάρτυ.


Ο κυρίως χώρος του πάρτυ μας ήταν χωρισμένος σε δυο περιοχές...

Τελειώνοντας τη διαδρομή του διαδρόμου και περνώντας κάτω από τη γιρλάντα με τα φαναράκια ήταν ο "προθάλαμος" στον οποίο παρέμεναν κυρίως οι ενήλικες αλλά και στον οποίο στρώθηκαν τα τραπέζια με τα γλυκά και φαγητά μας, το τραπέζι στο οποίο σβήσαμε την τούρτα αλλά και δυο ακόμα τραπεζάκια κάπου παράμερα είχαν στηθεί και χρησιμοποιήθηκαν το ένα για τον υπολογιστή που αξιοποιήσαμε για τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης μας και το άλλο για την προετοιμασία των καφέδων των γονιών στο καλωσόρισμα του πάρτυ μας.

O μπαμπάς.... όπως πάντα, βοήθησε και πάλι πάάάάρα πολύ!!!


.
Επίσης αρκετός χώρος έμενε ελεύθερος στον "προθάλαμο" για να κινούνται όλοι άνετα στο χώρο, καθώς αρκετές καρέκλες και σκαμπό είχαμε βάλει περιμετρικά για να μπορούν να κάθονται όλοι αν το θέλουν αλλά και να έχουμε κενό όλο τον ενδιάμεσο χώρο.

Τον "προθάλαμο" εκτός από τη γιρλάντα με τα φαναράκια, στόλιζαν επίσης:
- μια γιρλάντα με πολύχρωμα μεταλιζέ μπαλόνια που είχε κρεμαστεί πάνω από τα τραπέζια (και τα οποία στη συνέχεια αποτέλεσαν και ένα από τα ομαδικά παιχνίδια που είχα ετοιμάσει για τα παιδιά!)

- ένα πάνελ που είχα φτιάξει με ένα μεγάλο "2" και ένα μπάνερ με το όνομα της εορτάζουσας

- αρκετές ανοιγόμενες χάρτινες στρογγυλές βεντάλιες σε διάφορα χρώματα κρέμονταν σε ακανόνιστα ύψη πάνω από ένα άνοιγμα που σχημάτιζε ο τοίχος πίσω από τα τραπέζια μας μεταξύ του "προθαλάμου" και του χώρου όπου έλαβε δράση το παιχνίδι των παιδιών.
Στο βάθος της πυλωτής ήταν ο παιχνιδοχώρος μας... 

Ο χώρος στον οποίο αναπτύχθηκαν και κινήθηκαν οι νεαρής ηλικίας προσκεκλημένοι μας είχα φροντίσει να προετοιμαστεί κατάλληλα για να τους υποδεχτεί και να τους ευχαριστήσει! 

- Με τον μπαμπά μας είχαμε στρώσει σε όλο το πάτωμα χοντρό χαρτόνι, τόσο για την προστασία της πυλωτής από απρόβλεπτα ατυχήματα όσο και για την μέγιστη καθαριότητα του χώρου, στον οποίο... μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

- Όλοι οι τοίχοι και οι επιφάνειες περιμετρικά του παιχνιδοχώρου μας είχαν καλυφτεί από πάνω μέχρι κάτω και από αριστερά μέχρι δεξιά από πολλούς, αμέτρητους σχεδόν, πολύχρωμους πουά χαρτονένιους κύκλους σε διάφορα μεγέθη μικρότερα και μεγαλύτερα.

- Είχα κατεβάσει από το σπίτι και στήσει σε διάφορα σημεία του χώρου αρκετά παιχνίδια σχηματίζοντας διάφορες γωνιές παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες που είχαμε στο πάρτυ μας.
- Το σπιτάκι του μπαλκονιού μας κατέλαβε περίοπτη θέση στο χώρο.

- Το τραπεζάκι της το ίδιο, μαζί με τα σύνεργα ζωγραφικής

- Ένα από τα αυτοκινητάκια της πήγαιναν και ερχόντουσαν συνεχώς ανάμεσά μας και ενώ οι λιλιπούτειοι οδηγοί του εναλλάσονταν συνεχώς

- Αρκετές και διάφορες άλλες δραστηριότητες, τουβλάκια και όχι μόνο, διασκορπίστηκαν στο χώρο και απασχόλησαν και διασκέδασαν για τα μικρότερα παιδιά.

Τα ομαδικά παιχνίδια...

Το Αγγελάκι μας έγινε δύο χρονών, αλλά μόλις δυο(!) από τους καλεσμένους μας ήταν σε παρόμοια ηλικία. Οι υπόλοιποι -κυρίως τα ξαδέρφια της- είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Έτσι έπρεπε να προβλέψω παιχνίδι και δράσεις για παιδιά ηλικίας 1,5 ως και 10 ετών! Αυτό σημαίνει πως εκτός από τα "βρεφικά" παιχνίδια και τις δραστηριότητες που είχα διαθέσιμες για τα μικρότερα παιδιά, είχα φροντίσει να προετοιμάσω και αρκετά ομαδικά κυρίως παιχνίδια για να απασχοληθούν τα μεγαλύτερα.

- Το μαγικό πακέτο, γνωστό και μη εξαιρετέο από κάθε παιδικό πάρτυ που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, γύριζε στον κύκλο με τη μουσική αλλάζοντας παιδικά χεράκια και ξετυλιγόταν λίγο - λίγο μέχρι να βρεί τον τυχερό νικητή του δώρου το οποίο έκρυβε στα βάθη του!

- Η γιρλάντα με τα μπαλόνια, ξεκρεμάστηκε και τα παιδιά άρχισαν με τη σειρά να τα σπάνε ένα ένα μέχρι να βρούν εκείνο που έκρυβε το μικρό πολύχρωμο πον-πον που υπεδείκνυε το νικητή ενός ακόμα δώρου!- Οι μπαλό-μαχίες κούρασαν τις δυο ομάδες που σχηματίστηκαν με σκοπό η κάθε μία να πιάσει στις "δαγκάνες" της και να μεταφέρει στον τερματισμό της όσα περισσότερα μπαλάκια μπορούσε για να είναι εκείνη η νικήτρια του παιχνιδιού.


Η γενεθλιάζουσα, αφού δε μπορούσε να πιάσει τα μπαλάκια με τη δαγκάνα...
βοήθησε την ομάδα των κοριτσιών κατευθείαν με τα χεράκια της!!!


- Το πρωτότυπο παιχνίδι μου "Φρόντισε τις πεταλούδες" επίσης κούρασε από τρέξιμο και χαρά τις δυο παιδικές ομάδες. (δείτε πως το φτιάξαμε και πως παίζεται εδώ!)

- Οι κουταλομαχίες ήταν έτοιμες να βρουν το νικητή τους!

Στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες των προηγούμενων ημερών και τις απαραίτητες δοκιμές!!!.
Τα παραπάνω παιχνίδια ενθουσίασαν τα παιδιά αλλά, η αλήθεια είναι πως... ξεπάτωσαν εμένα! Στην υλοποίηση τους ήταν προγραμματισμένο να έχω την ενεργή συμμετοχή και βοήθεια δυο φίλων-κουμπάρων μου νηπιαγωγών που τελικά, για λόγους έκτακτης ανάγκης, δεν μπόρεσαν να συνδράμουν στο έργο μου. Ευτυχώς έτερη φίλη-κουμπάρα στάθηκε δίπλα μου και η βοήθειά της ομολογώ ότι ήταν κάτι παραπάνω από άκρως απαραίτητη και πολύτιμη.


Τα δωράκια των παιχνιδιών....

Κάθε παιδάκι που έφτανε στο πάρτυ μας, έπαιρνε με την είσοδό του στον παιχνιδοχώρο μας και ένα σακουλάκι το οποίο στη συνέχεια γέμιζε με τα δώρα που κέρδιζε από τα διάφορα παιχνίδια μας.

Σε κάθε παιχνίδι μας από αυτά που ανέφερα παραπάνω όλα τα παιδιά έπαιρναν και από κάτι. 

Στα παιχνίδια που είχαν νικητή μια ολόκληρη ομάδα, τα παιδιά της νικήτριας ομάδας έβαζαν στο σακουλάκι τους από ένα σοκολατάκι ή ένα γλειφιτζούρι έκαστο ενώ τα παιδιά της ομάδας που είχε έρθει δεύτερη, έπαιρναν από μια καραμελίτσα. Για τα παιχνίδια από τα οποία έβγαινε ένας μεγάλος νικητής, αυτός κέρδιζε ένα από τα γνωστά και αγαπημένα των παιδιών μας παιχνίδια με τις φούσκες. Αντίστοιχα όλα τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στο ίδιο παιχνίδι, ελάμβαναν στο τέλος επίσης ένα σοκολατάκι ή μια καραμέλα ή ένα γλειφιτζούρι... ότι το καθένα τους διάλεγε.Στο τέλος της της βραδιάς, κάθε μικρός μας καλεσμένος έπαιρνε μαζί του δυο σακουλάκια δώρων. Ένα με αυτά που είχε κερδίσει από τα παιχνίδια στα οποία έλαβε μέρος και ένα με τα δωράκια που τους είχαμε ετοιμάσει εμείς από πριν.


Η πινιάτα μας...

Για πρώτη φορά στη ζωή μου αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου πινιάτα Έκανα δυο προσπάθειες... η πρώτη "ξεφούσκωσε" αλλά δεύτερη με πλημμύρισε χαρά και περηφάνια!!!

Για θέμα, σχήμα, χρώμα διάλεξα το γνωστό μας θαλασσινό τόπι. 
Χαρούμενο, εύκολο (νόμιζα) και κυρίως... στρογγυλό, όπως και τα πουά μας!

Mετά από μια εβδομάδα προετοιμασίας, τελικά τα κατάφερα. Πώς σας φαίνεται το αποτέλεσμα;;;
Καραμέλες, σοκολάτες, γλειφιτζούρια, πολύχρωμα πον-πον, χάρτινα μικρά πουά κομφετί αλλά και πολλά άλλα μικροδωράκια, καραμούζες κλπ κλπ κλπ κρύβονταν μέσα στο τόπι μας.

H πινιάτα μου δυστυχώς δεν άντεξε και πολύ τα δυνατά χτυπήματα που της έφεραν τα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά τα όσα ξεχύθηκαν από μέσα της με το σπάσιμό της.... το χάρηκαν μικρά - μεγάλα!
Η τούρτα και τα κεράκια....

Το σίγουρο είναι πως δε μου αρέσει η ζαχαρόπαστα.. Τη βλέπω, τη θαυμάζω αλλά με ενοχλεί που δεν μπορώ να την απολαύσω το ίδιο και από γευστικής άποψης. Συνεπώς η τούρτα μας εξωτερικά ήταν λευκή κρέμα στολισμένη με πολύχρωμα πουά κυκλάκια, όχι ιδιαίτερα φαντασμαγορική αλλά... πανέμορφη και βέβαια γευστικότατη!Ο μπαμπάς άναψε τα κεράκια, οι γιαγιάδες έπιασαν πρώτη θέση πίστα και το τραγούδι άρχισε!

.
Το αποχαιρετιστήριο και ευχαριστήριο δώρο στους λιλιπούτειους φίλους μας...


- Από ένα χρωματιστό γιο-γιο... ξέρετε εκείνο το στογγυλό(!) που ανεβοκαταβάζουμε με το σκοινί
- Από ένα χειροποίητο αγνό σαπουνάκι που είχα φτιάξει με τη συνταγή της Μάχης από εδώ
- Από ένα ξύλινο παζλάκι, που αντικαταστούσε τα γιο-γιο, στα σακουλάκια των μικρότερων παιδιών.
Για τη συσκευασία των δώρων αυτών είχα προμηθευτεί σκέτα λευκά σακουλάκια τα οποία στόλισα με πολύχρωμα πουά αυτοκόλλητα και έκλεισα δένοντας ένα φιόγκο από χρωματιστό κορδόνι στο πάνω μέρος.Ουφ, αυτά ήταν! Πως σας φανήκαμε;;;
Η μουσική επένδυση του πάρτι περιελάμβανε από μια μικρή ποικιλία για όλους..... από τη λίστα μου εδώ.

Σας είπα και στο α΄μέρος των αναρτήσεων για το πάρτυ μας, πως το φόρεμα της γενεθλιάζουσας μικρής μας ήταν ειδικά φροντισμένο για εκείνην από την Αθηνά και το craftaholic της. Ροζ με μικρά λευκά πουά, ένα πολύχρωμο "2" με ένα cup cake και το όνομά της μικρής δέσποζαν στο κέντρο του. Φυσικά...... εντελώς τυχαία και η φούστα της μαμάς ήταν πουά! Το προσέξατε, έτσι;!

Περίπου 330 στρογγυλά πουά από χαρτόνι σε διάφορα χρώματα χαρτοκόψαμε με τον καλό μου για την ολοκλήρωση της διακόσμησης του polka dots party μας!!!

Αν σας άρεσε το θέμα του πάρτυ μας
επισκεφτείτε τον polka dots party πίνακά μου στο pinterest 
και αν είσαστε κι εσείς party-maniac μην παραλείψετε να γίνεται μέλος στη σχετική παρτομάδα μας στο facebook εδώ!Σας φιλώ γλυκά και ανυπομονώ για ακόμα μια φορά να διαβάσω τα σχόλιά σας...


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

15 σχόλια :

 1. Καταρχήν η μικρή σου μοιάζει απίστευτα και είναι κούκλα! Έπειτα τι να πω για το πάρτι?!?!?! φανταστικο΄, στο είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, μου αρέσει πολυ αυτό το θέμα! Και είχες ετοιμάσει τόσα δώρα και παιχνίδια, απλά απίστευτο! Μπράβο μαμά Ειρήνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ευχαριστώ, πολύ Μάχη μου!
  Η μικρή είναι αλήθεια πως είναι μια μικρογραφία της μαμάς της!!!!
  Όσο για το πόσα πράγματα είχαμε ετοιμάσει.... ομολογώ πως δε ξέρω αν μπορώ να επαναλάβω ανάλογη προετοιμασία σε επόμενο πάρτυ. Αρκεί να σου πω, πως επειδή ο μπαμπάς δεν έκρινε καθόλου σκόπιμο να προετοιμάσουμε το χώρο από την προηγούμενη ημέρα ή έστω να κατεβάσουμε-ετοιμάσουμε τα τραπέζια από το πρωί και όχι μόλις λίγο πριν..... τελικά εγώ 18,00 το απόγευμα ακόμα κρεμούσα γιρλάντες και ήμουν βρωμερή και τρισάθλια, μην έχοντας πάρει χαμπάρι τι ώρα είχε πάει. Όταν ξαφνικά είδα μπαμπά και κόρη να κατεβαίνουν σημαιοστολισμένοι στην πυλωτή, έτοιμοι για το πάρτυ που ξεκινούσε στις 18,30. Καταλαβαίνεις τα νεύρα, το άγχος και το τρέξιμο μου μετά............. Ούτε το κοριτσάκι μου δεν είχα προλάβει να ετοιμάσω και να φροντίσω προσωπικά για τη μεγάλη του ημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να την χαίρεστε τη γλυκούλα σας!! Φανταστική τούρτα! Πολλά φιλιά και ευχές για καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε ευχαριστούμε πολύ Αθηνά μου και ανταποδίδουμε τις ευχές!!!
  Η τούρτα άρεσε πολύ... και εξωτερικά και εσωτερικά!
  Στο ζαχαροπλαστείο από όπου την παραγγείλαμε (γνωστή αλυσίδα στην Αθήνα) δεν είχαν ξαναφτιάξει παρόμοια (τους έστειλα εγώ δείγμα σχεδίου!) και ήταν ενθουσιασμένοι ακόμα και οι υπάλληλοι του καταστήματος στο οποίο την έστειλαν από το κεντρικό εργαστήριο και από το οποίο την παραλάβαμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να τη χαίρεστε!!! Πάτησες πολλή δουλειά βρε παιδί μου!! Εύχομαι του χρόνου να το απολαύσεις ακόμη περισσότερο και πιο ξεκούραστα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε ευχαριστώ πολύ τριανταφυλλένια Ευτέρπη μου!!!
  Πράγματι, έκανα πολύ δουλειά αλλά το ευχαριστήθηκα και πολύ, είναι η αλήθεια!
  Όσο για του χρόνου... εύχομαι και εγώ να το απολαύσω εξίσου και ακόμη περισσότερο και με λιγότερη κούραση, δίκιο έχεις!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κατ΄αρχήν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο μπουμπουκάκι... να είναι πάντα γερό κι ευτυχισμένο κι εσείς να το καμαρώνετε.
  Το πάρτυ σας υπέροχο και η τούρτα πραγματικά πανέμορφη!!!!!
  Και του χρόνου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλό μήνα, Κική μου!
  Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο σου, τις ευχές και τα όμορφα λόγια σου!
  Να είσαι καλά και εσύ και να συνεχίζεις πάντα με υπέροχες γευστικές δημιουργίες!!!! xxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πρώτα από ολα..χρονια σας πολλά!!!Να τα εκατοστήσετε!!!Μου άρεσαν τόσο πολυ οι ιδέες σου και πολυ ομορφα και τα δωρακια.Μπραβο..και η περιγραφή σου ήταν πολύ ωραια...Να ειστε γεροι και του χρόνου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εεεε δεν γινόταν να μην αφήσω σχόλιο και στο β μέρος του πάρτι!!! Όλα ήταν υπέροχα...χαράς στο κουράγιο σου μανούλα να τα ετοιμάσεις όλα αυτά για την μικρή σου!! Πάντα χαρές και υγεία στην κορούλα σας!!

  Φιλιά και καλό μήνα!
  Έλενα
  www.mylittlekatana.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Paloma, μου καλώς ήρθες!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές μου και πόσο χαίρομαι που ευχαριστήθηκες και εσύ τις ιδέες και την περιγραφή μου!!! Φιλιά πολλά!!!
  Έλενα μου... τι να πω κι εγώ για εσένα!!! Χαράς στο κουράγιο όλων των απανταχού δημιουργικών και ορεξάτων μαμάδων!!!! Τα φιλιά μου και τις καλύτερες ευχές και σε εσένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Να την χαιρεσαι την κουκλιτσα σου!!! Πολύ ομορφο το πολύχρωμο παρτυ σας!!!! Η πινιατα πολύ καλή!!!! Πολύ ωραια και τα παιχνίδια που ετοιμασες! Κι εμεις καναμε το παρτυ στην πυλωτη αλλα με τα πανω -κατω δεν προλαβαινα να οργανωσω παιχνιδια...φιλια πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Σε ευχαριστώ, Αλεξάνδρα μου!!!
  Είχαν πολλά κοινά τα πολύχρωμα πάρτυ που ετοιμάσαμε και οι δυο για τα κορίτσια μας!
  Να σου πω κιόλα ότι....
  ανυπομονούσα να διαβάσω και ένα σχόλιο για την πινιάτα μου, τόσο κόπο έκανα η μάνα!!!
  Μην ανησυχείς για τις δραστηριότητες, είμαι σίγουρη ότι οι μικροί σας καλεσμένοι με τόσα παιχνίδια που τους είχε διαθέσιμα θα το καταευχαριστήθηκαν ούτως ή άλλως.
  Φιλιά πολλά και πολλές ευχές και στην Κωνσταντίνα σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Υπέροχα παιχνίδια! Υπέροχη μαμά! υπέροχο πάρτυ! Σίγουρα οι μικροί σας φίλοι θα το διασκέδασαν πολύ! Μήπωσ μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω τις δαγκάνες της φωτογραφίας;;; Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εφη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη και τα όμορφα λόγια σου! Τις δαγκάνες τις προμηθεύτηκα από το γνωστό μεγάλο πολυπαιχνιδάδικο και το παιχνίδι μαζί τους ήταν πραγματικά απόλαυση για τους μικρούς καλεσμένους μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.