ΒΡΕΦΙΚΑ - ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ: Ποιά είναι τα καλύτερα; Ποιό να επιλέξω; Τι πρέπει να προσέξω, τι να αποφύγω και ποιά η τιμή και οι προσφορές τους; (παρουσίαση και σύγκριση!)


EDIT Ιούνιος 2017!
Eπικαιροποίηση
 ως προς τα νέα προϊόντα και τις τρέχουσες τιμές - προσφορές.

Όλα τα ερωτήματα στον τίτλο του άρθρου μας είναι καίρια και καυτά για κάθε μανούλα, πόσο μάλλον αυτή την εποχή που ο ήλιος ζεσταίνει όλο και περισσότερο και η εφαρμογή και η αναζήτηση για τα πιο κατάλληλα αντηλιακά για βρέφη, για μωρά και για παιδιά κρίνεται επιβεβλημένη.

Γέννησα καλοκαίρι και, περισσότερο από προσωπική επιλογή και όχι μετά από σχετική ιατρική σύσταση, αποφάσισα εκείνο το πρώτο της καλοκαίρι να μην εφαρμόσω τίποτα στο αγνό και υπέροχο δερματάκι της μικρής μου. Προσέχαμε όμως πάντοτε να μην εκτίθεται απευθείας στον ήλιο και ειδικά κατά τις πιο επικίνδυνες μεσημεριανοαπογευματινές ώρες της ημέρας. Την επόμενη χρονιά, όταν πλέον θα συμπλήρωνε τον πρώτο χρόνο της ζωής της απευθύνθηκα στην παιδίατρο μας για να λάβω και τις δικές της κατευθύνσεις πριν καταλήξω στο ποιο τελικά αντιηλιακό θα αγόραζα για το Αγγελάκι μου, μιας και οι επιλογές πλέον είναι πολλές.

Είχα σκοπό να επιλέξω τη λιγότερο χημική λύση ανάμεσα στα διαθέσιμα αντηλιακά και έτσι το μοναδικό και πολύ σημαντικό στοιχείο που η παιδίατρος θυμάμαι να μας σημείωσε (και έχω πάντα στο μυαλό μου) συνοψίζεται στο εξής: Κανένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από SPF 25 δεν μπορεί να αποτελείται μόνο από ανόργανα φίλτρα. Δηλαδή όλα τα προϊόντα με δείκτη προστασίας SPF 30 ή 50 κλπ, δεν μπορεί να είναι φυσικά, αλλά με οργανικά φίλτρα. Επιπροσθέτως, απαιτούνται και ειδικές προϋποθέσεις συστατικών και εγκρίσεων για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως βρεφικό, κατάλληλο για μωρά έως 24 μηνών. Έτσι, τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται απλώς "παιδικά" -χωρίς κάποια άλλη ειδική σήμανση- απευθύνονται σε παιδιά άνω των 2 ετών.

Κάποια άλλα συστατικά τα οποία καλό είναι να διπλοτσεκάρουμε κατά πόσο υπάρχουν σε ένα προϊόν -πόσο μάλλον βρεφικό ή παιδικό- και ιδανικά να το αποφεύγουμε είναι τα parabens και τα αρώματα. Ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάντα τα καπέλα και τα γυαλιά των μικρών μας, όπως και τα δικά μας!

 baby sun care 25 frezydermΜετά τη σχετική σύσταση της παιδιάτρου μας και την ολοκλήρωση της δικής μου έρευνας, κατέληξα στη διαπίστωση ότι η μόνη εταιρεία που λανσάρει βρεφικό αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 25 και μόνο ανόργανα φίλτρα, όπως η ίδια υποστηρίζει, είναι η γνωστή μας frezyderm και το προϊόν της BABY SUN CARE SPF 25.  Έτσι, και παρόλο που η μικρή μου είχε και έχει ήδη κλείσει το πρώτο έτος της ζωής της, πέρυσι αλλά και φέτος ακόμα, αυτό το αντηλιακό εμπιστεύομαι για το δέρμα της.      Ξέρω ότι πολλές μαμάδες δεν θα διάλεγαν εύκολα ένα βρεφικό ή παιδικό αντηλιακό με χαμηλό δείκτη προστασίας SPF και προβληματίζομαι κι εγώ πάντα σχετικά με αυτό.

Άλλωστε υπάρχουν αρκετές άλλες εταιρείες καλλυντικών φυτικές και μη τις οποίες έχουμε μάθει και εμπιστευόμαστε. Για αυτό και στο άρθρο μου θα σας παρουσιάσω και κάποια από τα υπόλοιπα αντηλιακά για βρέφη και παιδιά που θεωρώ ότι αποτελούν τις καλύτερες επιλογές μας από τις πιο γνωστές και αγαπημένες..... μαμαδοεταιρείες καλλυντικών.  



Να γνωρίζετε πάντα πως σχεδόν όλες οι εταιρείες, στην αρχή κυρίως της καλοκαιρινής περιόδου, κυκλοφορούν τα προϊόντα τους σε πακέτα προσφοράς με χαμηλότερη τιμή ή/και επιπλέον ποσότητα, κάποιο έξτρα δώρο κλπ. Για αυτό φροντίστε εγκαίρως τις αγορές σας.... και μην την πατήσετε όπως πέρυσι εγώ που, ενώ είχα βρει στο διαδίκτυο τον Ιούνιο το αντηλιακό της frezyderm με δώρο αρκετά επιπλέον ml ποσότητας σε τιμή μικρότερη των 15€, τελικά το αμέλησα και αγόρασα αργότερα από το φαρμακείο της γειτονιάς μου μόνο την κλασική συσκευασία στην κανονική της τιμή, δηλαδή σχεδόν 20€!


Ας δούμε μαζί τι βρήκαμε στην έρευνά μας για αυτό το καλοκαίρι!

(Η παρουσίαση των προϊόντων δεν είναι διαφημιστική προς αυτά.
Έχει γίνει επιλογή των πιο δημοφιλών σχετικών αναζητήσεων στο διαδίκτυο τον τελευταίο μήνα και παρουσιάζονται με τη σειρά κατάταξής που λαμβάνουν βάση δημοτικότητας τους.)


1. Εταιρία La Roche Posay (επίσημο site εδώ)

anthelios spray spf50 για βρέφηΟ λόγος που η συγκεκριμένη εταιρεία έρχεται πρώτη στις αναζητήσεις των καταναλωτών για το καλοκαίρι του 2015, νομίζω ότι δεν είναι άλλος από το νέο αντηλιακό προϊόν που κυκλοφόρησε εφέτος ειδικά για βρέφη.
Το ΑΝΤΗELIOS dermo-pediatrics BABY Lotion SPF 50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία προσώπου και σώματος UVB SPF 50+ / UVA PPD 39 και μέγιστη ασφάλεια για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα με ειδική σύνθεση για το ευαίσθητο ή με τάση ατοπίας δέρμα βρεφών και μικρών παιδιών. Συσκευασία 50ml σε spray.

Στο φαρμακείο της γειτονιά μου, το συγκεκριμένο προϊόν κοστίζει 15€ και με μια έκπτωση που κάνουν -20% τελικά έρχεται στα 12€ τελική τιμή. Ωστόσο στο διαδίκτυο μπορείτε να το βρείτε αρκετά φτηνότερα.


Super online προσφορές στα αντηλιακά La Roche Posay τις βρήκαμε στο pharm24.gr.
Δείτε γενικά τις χαμηλότερες τιμές (edit Ιούνιος 2017!) συγκεντρωμένες παρακάτω πίνακα!


αντηλιακό γαλάκτωμα για παιδια
αντηλιακό για παιδιά la roche posay
Για τα παιδιά άνω των δύο-τριών ετών από την ίδια εταιρεία κυκλοφορούν δύο προϊόντα. Ένα σε spay και ένα σε γαλάκτωμα. Πρόκειται για το ANTHELIOS dermo-pediatrics Spray SPF 50+ (συσκευασία 200ml) και το ANTHELIOS dermo-pediatrics Lait SPF 50+ Γαλάκτωμα (συσκευασίες 100ml & 300ml) και τα δύο πολύ υψηλής αντηλιακής προστασίας για παιδιά, χωρίς άρωμα και parabens και πολύ ανθεκτικά στο νερό.

NEO ΠΡΟΪΟΝ, Anthelios dermo-pediatrics Wet Skin Gel Lotion SPF50 για πολύ υψηλή προστασία για παιδιά ακόμα και όταν εφαρμόζεται σε βρεγμένο δέρμα. Ανθεκτικό στο νερό, μη λιπαρό, χωρίς parabens και χωρίς αρώματα. Δείτε το εδώ


2. Εταρεία Frezyderm (επίσημο site εδώ)

Όπως προαναφέραμε πρόκειται για μια επιλογή που βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων. Τα προϊόντα της για την βρεφική και παιδική αντηλιακή προστασία είναι τρία:
- ένα για βρέφη εώς 12μηνών το BABY SUN CARE SPF 25 (ΝΕΑ συσκευασία 100ml - δώρο 25ml),
- ένα για νήπια 12-24 μηνών, το INFANT SUN CARE SPF 50 (συσκευασία 100ml)
- ένα για παιδιά KIDS SUN CARE SPF 50 (συσκευασία 150ml)
Το τελευταίο προϊόν κυκλοφορεί και στην παραλλαγή KIDS SUN + NIP SPF 50+ με αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και πεύκου που του προσδίδουν επιπλέον και εντομοαποθητικές ιδιότητες.
- NEO ΠΡΟΪΟΝ: KIDS SUN CARE SPF 50 + WET SKIN SPRAY (δείτε το εδώ!), που ψεκάζεται απευθείας σε βρεγμένο δέρμα και παρέχει πολύ υψηλή προστασία.
- ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ: SEA SIDE DRY MIST SPF 50, αντηλιακό mist για πολύ υψηλή προστασία.


παιδικό αντηλιακό frezyderm spf50infant sun care spf 50 frezydermbaby sun care spf 25

Όλα τα βρεφικά και παιδικά προϊόντα της εταιρείας δεν περιέχουν άρωμα και paraben, ενώ ως προς τις τιμές τους και πάλι τις καλύτερες προσφορές τις βρήκαμε ηλεκτρονικά. Δείτε τες!




3. Εταιρεία Vichy (επίσημο site εδώ)

Αυτή την εποχή τα αντηλιακά προϊόντα της vichy για παιδιά έχουν ανέβει στην τρίτη θέση των αναζητήσεων των καταναλωτών. Υποπτεύομαι πως αυτό οφείλεται στο ιδιαίτερο προϊόν της σειράς ideal soleil που με το φρουτένιο του, σαν τσιχλόφουσκας, άρωμα, την ανάλαφρη υφή του και το ιδιαίτερο ελαφρύ μπλε ιριδίζον χρώμα του κάνει την εφαρμογή από τους γονείς σαν παιχνίδι για τα παιδιά! Πρόκειται για το αντηλιακό προϊόν IDEAL SOLEIL - Super αφρός για παιδιά SPF 50 (συσκευασία 150ml). Τα άλλα δυο παιδικά αντιηλιακά της vichy είναι το "IDEAL SOLEIL - Γαλάκτωμα για παιδικές επιδερμίδες,  SPF 50 πρόσωπο και σώμα" (συσκευασία 300ml) και το "IDEAL SOLEIL - Παιδικό αντηλιακό απαλό Spray SPF 50+  Προστασία για παιδιά". Όλα τα παιδικά προϊόντα της vichy είναι  χωρίς paraben, υποαλλεργικά, δοκιμασμένη κάτω από παιδιατρικό έλεγχο και με ιαματικό νερό της εταιρείας.
ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ: Spray για παιδιά SPF 50, που απομακρύνει την άμμο! (δείτε το εδώ)


 vichy αφρός spf50 vichy παιδικό αντηλιακό αντηλιακό σπεύ vichy


Όπως μπορείτε να φανταστείτε και τα προϊόντα αυτής της σειράς, που είναι και πιο ακριβή από τις προαναφερόμενες, τα βρήκαμε κατά πολύ πιο οικονομικά σε ηλεκτρονικά φαρμακεία. Στον παρακάτω πίνακα οι τιμές που εντοπίσαμε!





Και για το τέλος, δυο Ελληνικές εταιρείες που έχουν αγαπηθεί από τους καταναλωτές και ξεχωρίζουν για τη -στο μεγαλύτερο μέρος τους- φυσική σύσταση των προϊόντων τους και τον πλήρη αποκλεισμό από αυτά όσων συστατικών έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί για ιατρικές παρενέργειες ή αρνητική περιβαλλοντική δράση.


4. Εταιρεία Apivita (επίσημο site εδώ)

Η εταιρεία κυκλοφορεί ένα βρεφικό και ένα παιδικό αντηλιακό.

apivita baby suncareECO-BIO Βρεφικό-Παιδικό Αντιηλιακό Γαλάκτωμα για Πρόσωπο & Σώμα SPF30 - Υψηλή Προστασία, το οποίο περιέχει-παρέχει-προσφέρει 100% φυσικά και αποδεκτά συστατικά, πιστοποιημένη Eco Bio Προστασία από UVA και UVB, Ενυδάτωση και Προστασία, Δράση κατά των ερεθισμών. Είναι υποαλεργικό, ανθεκτικό στο νερό, χωρίς οινόπνευμα και σιλικόνες και BIO-ECO πιστοποιημένο από τον Οργανισμό ICEA
EDIT: Το προϊόν αυτό δεν φαίνεται κυκλοφορεί πλέον...


 aivita παιδικό αντηλιακόΠαιδικό Αντιηλιακό Γαλάκτωμα για Πρόσωπο & Σώμα SPF50 - Υψηλή Προστασία με βερύκοκο & καλέντουλα, Περιέχει 78% φυσικά συστατικά και προσφέρει υψηλή Προστασία από UVA και UVB, ενυδάτωση και δράση κατά των ερεθισμών. Αντιηλιακό γαλάκτωμα με πατέντα Πρόπολης ενάντια στη φωτογήρανση, ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα. Προστατεύει αποτελεσματικά από την ήλιο και παράλληλα περιποιείται εντατικά την επιδερμίδα.


Στο φαρμακείο της γειτονιάς βρήκα συσκευασία ενός αντηλιακού apivita για παιδιά με δώρο ένα παιδικό σαμπουάν-αφρόλουτρο στην τιμή των 20€ περίπου. Λόγω της συσκευασίας προσφοράς με το σαμπουάν-αφρόλουτρο μαζί, δεν παρείχαν επιπλέον έκπτωση στη συνολική τιμή.


5. Εταιρεία Korres (επίσημο site εδώ)


 κορρες παιδικό αντηλιακό Η εταιρεία έχει ένα αντιλιακό για παιδιά το Παιδικό Αντηλιακό Γαλάκτωμα ΒΟΥΤΥΡΟ KARITÉ SPF50 το οποίο προστατεύει την παιδική επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο ενώ απαλύνει την επιδερμίδα και εμποδίζει ερεθισμούς και κοκκινίλες (συσκευασία των 150ml και σε πολλά φαρμακεία σε διπλή συσκευασία 1+1 δώρο).

Η τιμή της διπλής συσκευασίας στο φαρμακείο που ρώτησα ήταν γύρω στα 20€ και λόγω του πακέτου προσφοράς 1+1 δεν είχε επιπλέον έκπτωση.


Τα korres & apivita αντηλιακά για βρέφη και παιδιά στα ηλεκτρονικά φαρμακεία τα βρήκαμε στις παρακάτω τιμές και προσφορές!





Οι παραπάνω ήταν οι 5 πιο δημοφιλείς επιλογές εταιρειών σε παιδικά και βρεφικά αντηλιακά και τα αντίστοιχα προϊόντα τους. Οι αμέσως επόμενες εταιρείες που λαμβάνουν θέση στις προτιμήσεις των αντιλιακών είναι οι: Avene (επίσημο site εδώ), Solene (επίσημο site εδώ), Mustela (επίσημο site εδώ), Hydrofit (επίσημο site εδώ). Βρείτε τα αντηλιακά προϊόντα τους για παιδιά και τις λεπτομερειές τους στις επίσημες ιστοσελίδες τους. Παρακάτω οι προσφορές που βρήκαμε εμείς!


Σημ: Τα ml των συσκευασιών τα αναγράφω γιατί είναι πάντα χρήσιμα σε μια έρευνα σύγκρισης προϊόντων και τιμών παρεχόμενης ποσότητας προϊόντος!


Tips επιλογής!

Αν αντί να σας βοηθήσει η παραπάνω παρουσίαση, νομίζετε ότι σας μπερδέψαμε περισσότερο... δείτε πως μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας πιο εύκολη:
- Αν το μωρό σας είναι ως 2 ετών τότε αυτομάτως οι επιλογές σας περιορίζονται στις μόνες εταιρείες που διαθέτουν αντηλιακά για βρέφη (La Roche Posay / Frezyderm / Apivita)
- Aν η φυσική σύσταση του αντηλιακού παίζει για εσάς το μεγαλύτερο ρόλο, τότε και πάλι οι επιλογές σας μειώνονται αναζητώντας τις πιο "φυσικές" εταιρείες.
- Αν μπερδέυεστε με τα πολλά πανομοιότυπα προϊόντα μιας εταιρείας που σας ενδιαφέρει, τότε απλά επιλέξτε το δείκτη προστασίας που σας καλύπτει κι αν θέλετε αντηλιακό σε spay ή γαλάκτωμα.
- Αν όλα τα προϊόντα σας ικανοποιούν με αυτά που προσφέρουν και σας απασχολεί μόνο η χαμηλότερη τιμή, τότε απλά επιλέξτε από τους πίνακές μας αυτό που ξεχωρίζει σε κόστος.


Λοιπόν.... για βοηθήστε με κι εμένα τώρα!!!
Τι έχετε επιλέξει ή θα επιλέξετε για να προστατέψετε τα μικράκια σας το καλοκαίρι;




Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!


8 σχόλια :

  1. Καλημέρα! Ο μικρός μου κλείνει τα 3 τον Αύγουστο και μέχρι πέρυσι χρησιμοποιούσαμε το Baby Suncare της Frezyderm. Για φέτος η παιδίατρος μας σύστησε το Infant Suncare της ίδιας εταιρίας. Σκεφτόμουν μήπως πάρω το Kids Suncare αλλά σ' αυτό δεν αναφέρεται "μόνο με φυσικά φίλτρα", επομένως η σύσταση μάλλον αλλάζει... Οπότε θα καταλήξω στο Infant Suncare της Frezyderm. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχολιασμό!!!
    Εμάς αυτό το μήνα το Αγγελάκι μας συμπληρώνει τα δύο. Σκεφτόμουν κι εγώ από εφέτος να πάρω το infant suncare της ίδιας εταιρείας, αλλά αφού και με το babysuncare καλύπτεται ακόμα μια χαρά..... ομολογώ ότι προβληματίζομαι κι εγώ με το θέμα των συστατικών για το αν θα πρέπει να το αλλάξω ακόμα ή όχι. Πάντως για το Kids δεν θα το σκεφτόμουν ακόμη.
    Αχ, δύσκολη η δουλειά της μάνα που πρέπει να αποφασίζει για τα μικράκια της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πονεμένη ιστορία τα παιδικά αντηλιακά και οι κρέμες γενικότερα!! Θέλει προσοχή και ενημέρωση. Χρήσιμες οι πληροφορίες σου Ειρήνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, Χριστίνα μου!
    Έτσι όπως τα λες είναι.... μιας και προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδάκια μας και το θέμα της προστασίας αλλά και της σύστασης των προϊόντων είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση και επιλογή τελικά.
    Χαίρομαι που είναι χρήσιμες οι πληροφορίες που συγκέντρωσα παραπάνω και σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτική η συγκεντρωτική ανάρτηση! ολα σε ένα! μπαίνει στα υπόψη για να βοηθήσει στην έρευνα αγοράς μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ πολύ, βρε Μάχη μου!!!
    Μου δίνεις την ευκαιρία να πω πως η ιδέα σύνταξης ενός κειμένου σαν κι αυτό μου γεννήθηκε μέσα στο φαρμακείο της γειτονιάς μου, όταν πήγα να δω ποιο αντηλιακό θα πάρω για φέτος στη μικρή μου και πραγματικά... πελάγωσα!
    Τιμές απλησίαστες στα χωρίς προσφορά προϊόντα και ειδικά στα "πρωτοεμφανιζόμενα" και μπερδεψούρα φουλ ως προς τις πολλές εταιρείες, τα συστατικά, την καταλληλότητα ανά εταιρεία κλπ κλπ κλπ
    Βέβαια, πρέπει να πω ότι μου πήρε αρκετό χρόνο να ολοκληρώσω την έρευνά μου και να καταγράψω όλα όσα θα ήθελα (σχεδόν!) σε αυτή μου την ανάρτηση αλλά "ναι" τελικά νομίζω κι εγώ ότι άξιζε το χρόνο και τον κόπο μου!
    Χαίρομαι πάνω από όλα που κι εσείς βρίσκεται έναν χρήσιμο οδηγό στις λέξεις μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο βρε Ειρήνη, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου και επίσης να σε ευχαριστήσουμε για την ενημέρωση τιμών, η επιλογή πάντως παραμένει δύσκολη και για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ πολύ, Τούλα μου!
    Ναι, είναι ωραίο να βρίσκουμε συγκεντρωμένες πληροφορίες και τιμές για να μπορούμε να κάνουμε τη σύγκρισή μας γιατί, όπως λές κι εσύ, κάθε απόφαση που πρέπει να πάρουμε για τα παιδάκια μας, η αλήθεια είναι, πως είναι όντως δύσκολη για όλες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.