Χταποδάκι ξιδάτο: Εύκολο, νόστιμο και νηστίσιμο... η συνταγή!

Η παρακάτω μας συνταγή για ένα απολαυστικό και νηστίσιμο ξιδάτο χταπόδι στην κατσαρόλα είναι πραγματικά πανεύκολη για όλους!
Δοκιμάστε τη και πείτε μας εντυπώσεις..






Υλικά Συνταγής: 

1 Χταπόδι
2-3 Φύλλα Δάφνης
Ξύδι
Λάδι
Ρίγανη
(Αλάτι, Πιπέρι - προαιρετικά)




Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, βγάζοντας τα μάτια και το δόντι του.
- Πλένουμε το χταπόδι καλά και το βάζουμε στο σκεύος μας.
- Στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελάχιστο νερό με μια κουταλιά ξύδι και τα φύλλα δάφνης. (προαιρετικά και πιπέρι)
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε κομματάκια.
- Προσθέτουμε λάδι, μπόλικο ξύδι και ρίγανη


Tips:
- Μέχρι να ετοιμαστεί το χταπόδι "μαζεύει" πολύ,
  οπότε.... σκεφτείτε καλύτερα το μέγεθος του χταποδιού που θα αγοράσετε
- Κατά το βράσιμο το χταπόδι θα πεταχτεί όρθιο.... είναι φυσιολογικό, μην ανησυχείτε

- Μην το αφήσετε παραπάνω από την ώρα που επαρκεί στη φωτιά, για να μη σας στεγνώσει.
- Το αλάτι δεν είναι απαραίτητο. Το πιπέρι είναι προαιρετικό, κατά το βράσιμο.



Σας άρεσε; Διαδώστε το!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.