Γιορτή για μικρούς και μεγάλους.... με λίγα και καλά!

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ημέρα των Ταξιαρχών είχε την ονομαστική του εορτή το μικρό, γλυκό μας Αγγελάκι. Μπορεί στα γενέθλιά της κάθε χρόνο το πάρτυ μας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, πλούσιο και εντυπωσιακό μιας και η εποχή του καλοκαιριού μας βοηθάει πολύ περισσότερο από ότι ο χειμώνας, που μας περιορίζει σε "δρώμενα εσωτερικού χώρου", μπορεί η κατάσταση της εγκυμοσύνης μου αυτή τη φορά να μη μου επέτρεπε να υπερβάλλω σε πολλές πολλές ετοιμασίες αλλά.... το σίγουρο ήταν πως η ημέρα αυτή δεν μπορούσε να περάσει έτσι, χωρίς να αφήσει το στίγμα της.



Ωστόσο, ομολογώ ότι δεν υπήρχαν και οι αντοχές για ένα οργανωμένο εορταστικό πάρτυ με τα όλα του ή έστω για ένα πλήρες "τραπέζι" με επίσημους καλεσμένους. Έτσι αυτό που αποφασίστηκε για εκείνη την ημέρα ήταν το σπίτι μας να είναι απλά αυτό που λέμε "ανοιχτό" και διαθέσιμο στους αγαπημένους μας που θα ήθελαν να ευχηθούν στο Αγγελάκι μας ώστε να περάσουμε όλοι μαζί ένα όμορφο κυριακάτικο απόγευμα με ένα κέρασμα ελαφρύ για μικρούς μεγάλους και μια ξέχειλη διάθεση χαράς και γιορτής για όλους. 


Το σπιτάκι μας "φωτίστηκε" και το δωμάτιο της μικρής εορτάζουσας "άνοιξε"!

Η mama-Irini φρόντισε να ετοιμάσει κάποια λίγα, εύκολα και γρήγορα γευστικά κεράσματα για τα παιδιά και είχε εφοδιαστεί με ζεστούς καφέδες και λοιπά απογευματινά ροφήματα και γλυκά κεράσματα για τους μεγάλους. Επειδή, όμως, αυτές οι απογευματινές συναντήσεις δε ξέρεις ποτέ σε τι διάθεση θα βρουν τους επισκέπτες σου.... το κρασί, τα ποτά και τα αλμυρά κεράσματα ήταν επίσης διαθέσιμα για όποιον τα προτιμούσε.

Εϊ, καλέ! Κάτω τα χέρια από τον μπουφέ μου... φωτογραφίζω η μάνα blogger!!!




.
Στα τραπέζια μας, λοιπόν, στήσαμε τα παρακάτω!

1. Μπουφές παιδικός
- Χυμοί / Νερό
- Μπομπίτσες - αστεράκια
- Λουκανικάκια
- Κοτομπουκίτσες
- Τυροπιτάκια
- Πατατούλες
- Αγαπημένα σνακς - σκατολοϊδάκια (βλ. δρακουλίνια, γαριδάκια και λοιπούς πειρασμούς!)
(ναι, ήταν όλα σε mini έκδοση, για αυτό και τα υποκοριστικά...)

2.  Κεράσματα για τους μεγάλους (Γλυκά & Αλμυρά)
- Μπισκότα και Κρουασάν διαφόρων εκδόσεων και γεύσεων για τον καφέ και τα ροφήματα
- Ντιπ με πατέ ελιάς και τυρί κρέμα με κριτσίνια για το κρασί και το aperitif
- Ξηροί καρποί για τα ποτά

Δεν ξέρω αν μπορείτε να το φανταστείτε, αλλά τελικά υπερίσχυσε σχεδόν σε όλους η επιλογή του αλμυρού, μιας και παρόλο το απογευματινό της ώρας.... το martini και η αγαπημένη saggria είχαν πέραση σε σχέση με τα ζεστά ροφήματα, τον καφέ και τη σοκολάτα!



Πρόθεση των οικοδεσποτών ήταν λίγο αργότερα από το φαγητό των παιδιών να κατεύθανε στο χώρο και μια παραγγελία από πίτσες και άλλα συνοδευτικά για τους γονείς, αλλά τελικά το περίσσευμα από τον μπουφέ των παιδιών ήταν τόσο μεγάλο σε ποσότητα που δεν μπορούσαμε να το προσπεράσουμε και έτσι απλά, κάποια στιγμή που τα παιδιά πλέον είχαν τελειώσει με το φαγητό τους και διέκοπταν το παιχνίδι τους μόνο για να βουτήξουν κανένα δαχτυλάκι στο μπολ με τα τυραγαριδάκια τους, ο παιδικός μπουφές μετακόμισε στο coffe table των μεγάλων για να αρχίσει να αδειάζει σιγά-σιγά! 

Το σπιτικό γλυκό μας!

Αυτό που δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει βέβαια από τις ετοιμασίες μου ήταν ένα σπιτικό γλυκό κέρασμα αποκλειστικά για την περίσταση. Και επειδή όπως είπαμε ήθελα όλα να είναι εύκολα και γρήγορα, πλην όμως νόστιμα και ευπαρουσίαστα, ο κλασικός σοκολατένιος κορμός-σαλάμι-μωσαϊκο ψυγείου επιλέχθηκε για την περίσταση. Τον έφτιαξα σε δυο μπαστουνάκια από το προηγούμενο βράδυ, τον έβαλα στην κατάψυξη για να είναι σφικτός-σφικτός και να τον κόψω σε όμορφα λεπτά ατομικά φετάκια...... που, από ότι κατάλαβα και πολύ το χάρηκα, έκαναν θραύση από παρουσίαση και γεύση!

Μιάμ - μιάμ - μιάάάάάμμμμμ!!!

Το ένα μπαστουνάκι κεράστηκε στο σπίτι εκείνο το απόγευμα και το δεύτερο, συνόδεψε το μικρό μας Αγγελάκι του στον παιδικό σταθμό το επόμενο πρωινό για να κεραστούν οι δασκάλες και οι συμμαθητές της. Την παρουσίαση του κορμού μου για τον σταθμό και τη συνταγή μου, γρήγορη και ελαφριά, και μπορείτε να δείτε εδώ!

Σίγουρα αυτή μας η γιορτή σε προετοιμασία και δημιουργικότητα δε συγκρίνεται με το καλοκαιρινό μας πάρτυ (μπορείτε να το (ξανά)δείτε με όλες τους τις λεπτομέρειες εδώ και εδώ) αλλά.... εμείς τη χαρήκαμε εξίσου!

Κάπως έτσι γιορτάσαμε και εφέτος το μικρό μας Αγγελάκι!
Να το χαιρόμαστε, πάντα με υγεία και όμορφες στιγμές!!!!


Αλήθεια... εσείς τι προτιμάτε να σερβίρετε όταν θέλετε ένα κέρασμα εύκολο και γρήγορο;;;


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

3 σχόλια :

  1. Αυτά τα "απλά" και μικρά είναι τα καλύτερα!!! Να την χαίρεστε, καλότυχη πάντα στην ζωή της και με το καλό κορίτσι μ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα απογευματινά είναι τα καλύτερα! Ξεκινάς από νωρίς και σε πάνε μέχρι το βράδυ... Αυτά τα κάνει η καλή παρέα Ειρήνη, πάντα έτσι με καλούς φίλους να γιορτάζετε! Να χαίρεστε το κοριτσάκι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι κορίτσια μου! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τα σχόλια και τις ευχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.