Ψητά Λαχανικά Ανάμεικτα στο φούρνο!

Τα ανάμεικτα ψητά λαχανικά στο φούρνο τα πρωτοδοκίμασα τυχαία ένα μεσημέρι στην αδερφή μου και πρέπει να πω ότι ξετρελάθηκα! Έκτοτε συνοδεύουν πολύ συχνά διάφορα γεύματά μας στο σπίτι και, βέβαια, κυρίως τα ψαρικά μας.... αλλά όχι μόνο. Βασικά, πλέον είναι ο μόνος τρόπος για εμένα να φάω μαζεμένα τόόόόσα λαχανικά (και ειδικά μελιτζάνες!)




Υλικά: 

- Οποιοδήποτε λαχανικό σας κινεί το ενδιαφέρον να το ψήσετε και να το φάτε!
παράδειγμα:
- Πιπεριές πράσινες στρογγυλές, πράσινες "κέρατο" και κόκκινες "φλωρίνης"
- Κολοκύθια
- Μελιτζάνες
- Καρότα
- Πατάτες
- Κρεμμύδια ξερά
- Λάδι
- Πιπέρι / Αλάτι / Ρίγανη
- Μπαλσάμικο


Εκτέλεση:

- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες ή λωρίδες  τα λαχανικά μας
- Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά
- Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και με τα χέρια φροντίζουμε να λαδωθούν από λίγο όλα τα λαχανικά
- Ρίζνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ψήνουμε στο γκριλ για μισή ώρα με τρία τέταρτα, αναλόγως την ποσότητά τους και το φούρνο μας, και γυρίζοντας τα μέσα στο ταξί μια φορά στο μισό της ώρας ψησίματος
- Όταν τα σερβίρουμε τα περιχύνουμε από πάνω με λίγο ξύδι μπαλσάμικο


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.