Εσύ επιβραβεύεις τον εαυτό σου;;; Ήρθε η στιγμή!



Πολλές μαμάδες ανάμεσά μας έχουμε διαβάσει, ακούσει ή ακόμα και χρησιμοποιήσει τρόπους επιβράβευσης των παιδιών μας κατά τη διάρκεια εκμάθησης ή προσπάθειας κατάκτησης μια νέας δεξιότητας. Είτε πρόκειται για τη διαδικασία απαλλαγής από τις πάνες ή για το συνεπές πλύσιμο των δοντιών είτε ακόμα και για άλλες συνήθειες που θέλουμε να υιοθετήσουν τα μικρά μας όπως η τακτοποίηση του δωματίου τους και άλλα. Πολλές είναι οι φορές που επιστρατεύονται αυτοκόλλητα, λιχουδιές και άλλα “βραβεία” για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών ή να πιστοποιήσουν την επιτυχία και την επιβράβευσή τους.

Αλήθεια όμως, πόσες από εμάς τις μανούλες έχουμε έστω σκεφτεί μια φορά να επιβραβεύσουμε και τον δικό μας εαυτό για όλα αυτά που προσπαθεί και καταφέρνει μέσα στη διάρκεια ενός 24ώρου αλλά και σε ολόκληρη την πορεία της μητρότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται;

Μας αξίζει και εμάς μια επιβράβευση μια στο τόσο, συμφωνείτε έτσι δεν είναι; Είναι τόσες πολλές οι ώρες που αφιερώνουμε όλες μας στην εργασία, στο σπίτι, την οικογένεια και τα παιδιά που τις πολύ συχνά συμβαίνει να ξεχνάμε εμάς τις ίδιες.

Χρειάζεται όμως να μας φροντίζουμε και εμάς, να μας περιποιούμαστε και να μας κανακεύουμε πότε – πότε για να παίρνουμε δυνάμεις να συνεχίζουμε. Αν πιστεύεις και εσύ ότι έχεις καιρό να κάνεις κάτι μόνο για τον εαυτό σου, συνειδητά και ολοκληρωτικά, ήρθε η στιγμή.


Σε προ(σ)καλώ!

Σκέψου σήμερα κιόλας τι είναι αυτό που σου έχει λείψει ή που έχεις ανάγκη, δε συνεπάγεται έξοδα και δυσκολίες που δε μπορείς να υποστηρίξεις αλλά μπορείς να το απολαύσεις άμεσα. 

Το βρήκες; E... τώρα συνειδητά προσέφερέ το, το συντομότερο, στον εαυτό σου.

- Κάνε με την ησυχία σου ένα χαλαρωτικό, αρωματικό, γεμάτο μπάνιο.
- Στρίμωξε λίγες στιγμές και βγες για έναν ολόδικό σου περίπατο.
- Ξέκλεψε μια ώρα και εξαφανίσου για έναν απολαυστικό καφέ με κάποιον που αγαπάς και έχεις να δεις καιρό ή ακόμα και μόνη σου, αν αυτό έχεις ανάγκη.
- Χαλάρωσε μισή ώρα στον καναπέ σου κοιτάζοντας το ταβάνι.
- Βάλε να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική, αυτή που εσύ θα επιλέξεις και θα είναι μόνο για εσένα ή άνοιξε το αγαπημένο σου βιβλίο και βυθίσου στις σελίδες του απολαμβάνοντας κάθε του φράση.

Προσωπικά πριν λίγες ημέρες, μετά από πολύ καιρό και αρκετά συνειδητά, πήρα τον υπολογιστάκο μου και βγήκα μόνη μου στην πλατεία για έναν απογευματινό καφέ, μόνο για εμένα και τις σκέψεις μου. Δε μπορώ να σου περιγράψω πόσο με αναζωογόνησε αυτό το μικρό, το εύκολο, το λίγο. Πόσο ξεκούραστη, ανανεωμένη και ορεξάτη επέστρεψα στο σπίτι. Ένα θα σου πώ... σιδέρωσα αμέσως μετά τρία πλυντήρια ρούχα χαμογελώντας και σιγοτραγουδώντας! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;!!!

Έχεις πολύ καιρό να κάνεις κάτι, έστω και για λίγο, μόνο για τον εαυτό σου; Ήρθε η ώρα! 
Σου δίνω το έναυσμα και περιμένω να μου πεις πως το χάρηκες!

Αφιερωμένο σε όλες εμάς τις γυναίκες, εργαζόμενες ή μη, συζύγους και μανούλες που 
τρέχουμε συνεχώς για "κάτι" και καμιά φορά χάνουμε το "τί". 
Μη παραμελείτε τον εαυτό σας κορίτσια!

👄 Ειδικά αφιερωμένο στις 3 πιο αγαπημένες της ζωής μου γυναίκες, συζύγους και μανούλες.

Σε εσάς αδερφές μου 👭👭 που δίνατε, δίνετε και θα συνεχίσετε να τα δίνετε όλα σε και για ό,τι και όποιον αγαπάτε, αλλά συχνά - πυκνά ξεχνάτε να αυτοεπιβραβευθείτε όπως σας αξίζει. Σας αγαπώ!💖 


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mama-Irini (@irini_mamadoistories.gr) στις

Το παραπάνω άρθρο,
γράφτηκε από τη mama-Irini και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα paidi.gr

Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

5 σχόλια :

  1. Να σου πω την αλήθεια, από τον Σεπτέμβρη και μετά άρχισα κι εγώ να περιποιούμε λίγο περισσότερο τον ευατό μου. Θεωρώ ότι το αξίζω μιας και δουλεύω και είμαι σε όλα μέσα. Όχι ότι πάντα μου περισσεύουν χρήματα αλλά υπάρχουν και πράγματα όπως λες που δεν θέλουν έξοδα. Οπότε ας φροντίσουμε τον εαυτό μας εμείς γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει για εμάς. Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μονο που εχω κανει για τον εαυτο μου και μονο ειναι να ριχνω εναν υπνακο κατά τη διάρκεια 2 απογευματων που λείπουν τα παιδιά στα αγγλικά!Κάτι είναι κι αυτό,αν και θα προτιμούσα να μη νυστάζω εκείνη τη στιγμή ! Να χαιρόμαστε τις αδερφούλα μας Ειρήνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά εμείς οι γυναίκες τρέχουμε για όλα,είμαστε νοικοκυρές,εργαζόμενες,συζυγοι,μανούλες (με ό,τι αυτό συνεπάζεται)και δεν βρίσκουμε ποτέ μα ποτέ χρόνο για εμάς (γιατι μετά την δουλειά επιστρέφοντας σπίτι κάνουμε και εκεί δουλειές)
    Μάλλον πρέπει να καταλάβουμε πως δεν πρέπει να τρέχουμε εμείς για όλα και εξίσου πρέπει να βοηθάνε και άλλα μέλη της οικογένειας (πχ σύζυγος)
    Εγω αυτό που κάνω για εμένα είναι να πηγαίνω όσες φορές μέσα στην εβδομάδα μπορώ για τρέξιμο.Με αδειάζει απο όλο το στρές και την κούραση και παράλληλα με γυμνάζει,η ικανοποίηση που παίρνω στο τέλος ότι έκανα κάτι για μένα είναι απίστευτη.Γιατί πάνω απ'όλα κορίτσια είμαστε ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με όσα λες και επαυξάνω Ειρήνη μου! Εκπέμπουμε τσα ίδια μήκη κύματος!!Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάλη, Δέσποινα, LiveWall, Εύη... σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις σκέψεις σας μαζί και χαίρομαι που συμφωνούμε. Οτιδήποτε μεγάλο ή μικρό κάνουμε για τον εαυτό μας, περιποίηση - ξεκούραση - hobby κλπ, μας αξίζει και με το παραπάνω και δε πρέπει σε καμία περίπτωση να το υποτιμούμε και να το προσπερνάμε.
    Keep going Λοιπόν και σας φιλώ γλυκά, σμουτςςςς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.