Lazer για μόνιμη αποτρίχωση ή IPL (φωτόλυση); Ιδού η απορία... και μια προσφορά!



Μια είναι η μεγάλη αλήθεια σχετικά με το τι απασχολεί εμάς τις γυναίκες λίγο πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές...... το τοπικό μας πάχος, λίπος, κυτταρίτιδα και η όσο το δυνατό πιο πλήρης αποτρίχωσή μας. Δεν πιστεύω να διαφωνείτε σε αυτό;


Παρακάτω, γράφω για την εμπειρία μου από τις δυο πιο διαδεδομένες μεθόδους μόνιμης αποτρίχωσης που έχω δοκιμάσει και για τα αποτελέσματα τους, το IPL και το LASER.

Συνήθως, κυρίως όσοι χρησιμοποιούν τη φωτόλυση IPL (γιατροί, αισθητικοί κλπ) θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι και αυτό είναι Laser ή ότι έχει τα ίδια αποτελέσματα. Κι όμως δεν είναι έτσι.... Το laser είναι laser και η φωτόλυση, φωτόλυση! 
Ειδική δεν είμαι για να σας δώσω όλες τις σχετικές πληροφορίες και να σας εξηγήσω επακριβώς τις διαφορές στον τρόπο λειτουργίας τους, αλλά μπορώ να σας πω από όσα έχω διαβάσει, καταλάβει και εφαρμόσει πάνω μου(!) ότι και τα δύο δουλεύουν με το φως που δημιουργούν και το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας εστιάζοντας στο θύλακα της και την καταστροφή της. To ipl (Intense pulse Light) είναι παλμικό φως, πολυχρωμικό και διάχυτο ενώ το laser μονοχρωμικό, εστιασμένο και επεμβατικό.


Πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησα προσπάθεια μόνιμης αποτρίχωσης με IPL στην περιοχή του μπικίνι με τη βοήθεια της αισθητικού μου.... 

Η ίδια με είχε επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι αποτελεί λέιζερ και ότι τα αποτελέσματά του θα μου ήταν ορατά και μόνιμα μετά τις 8 συνεδρίες που είχαμε προγραμματίσει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της ίσως να χρειάζονταν ακόμα κάποιες λίγες συμπληρωματικές εφαρμογές, αλλά αυτό θα διαφαινόταν στην πορεία των επισκέψεων, βάση της μορφής και της αντίδρασης της τριχοφυΐας μου. Να σημειώσω ότι τότε, εκείνα τα παλιά καλά και εύρωστα χρόνια την κάθε συνεδρία μου την πλήρωνα προς 120€ έκαστη.... και μόνο για το μπικίνι, ω ναι!

Θα σας πω εν ολίγοις πως έφτασα στο σημείο να έχω κάνει τουλάχιστον 13-15 συνεδρίες και ακόμα έπρεπε να συνεχίζω σχεδόν κανονικά. Είχε, ναι μεν αραιώσει αρκετά η τριχοφυΐα μου και ήταν μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα που περίμενα να μεσολαβήσει από κάθε επίσκεψη μέχρι την επόμενη, αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση δε μπορούσα να πω ότι είχα ολοκληρώσει ή έστω ότι πλησίαζα προς το τέλος του στόχου μου ακόμα και μετά από τόσες πολλές συνεδρίες.

Στη συνέχεια, άλλαξα πόλη και διέκοψα τις συνεδρίες για ενάμιση περίπου χρόνο μέχρι που επιστρέφοντας στην Αθήνα, τη βάση μου, και σκεπτόμενη ότι είχα ήδη πληρώσει αρκετά χρήματα για την αποτρίχωσή μου -τα οποία δεν ήθελα να πάνε χαμένα- αλλά έχοντας πλέον και ένα μνημόνιο στα οικονομικά μας... άρχισα να χαζεύω και να ψάχνω για τις διάφορες προσφορές ομορφιάς και αποτρίχωσης ανάμεσα στα εκπτωτικά κουπόνια των dealάδικων, που τότε ήταν στα πολύ φόρτε τους. Η αλήθεια είναι πως μέσα σε αυτές τις σελίδες, αφιερώνοντας λίγο χρόνο για ψάξιμο και ξεσκαρτάρισμα, μπορείς να βρεις πραγματικά διαμάντια προσφορών όλων των ειδών και των κατηγοριών προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.


Κάπως έτσι, ξεκίνησε η γνωριμία μου με το Laser, και συγκεκριμένα τον Αλεξανδρίτη (ALEXANDRITE), το οποίο προσωπικά λάτρεψα! 


 

Από την πρώτη δοκιμαστική συνεδρία που έκανα σε ένα κέντρο αισθητικής στην Πατησίων έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Το αποτέλεσμα στις τρίχες που είχαν απομείνει ήταν άμεσο και κράτησε για πολλούς μήνες. Έτσι, όταν αποφάσισα πως ήθελα και κάποιες ακόμα συμπληρωματικές συνεδρίες για συντήρηση, βρήκα μια καλή προσφορά για 6 επισκέψεις για το συγκεκριμένο lazer και την αγόρασα με σκοπό να κάνω 2-3 επισκέψεις ανά έτος και επιτέλους να πω ότι έχω ολοκληρώσει με τη μόνιμη αποτρίχωσή μου. Να σας πω κάτι;;; Την πρώτη μου από αυτές τις 6 συνεδρίες την έκανα πριν δυο χρόνια και από τότε έχω κάνει μόνο άλλες δύο! Δεν έχω χρειαστεί, δηλαδή, περισσότερες στο ενδιάμεσο. Αυτό σημαίνει ότι επιτέλους ο στόχος μου έχει επιτευχθεί και πλέον μια (δυο το πολύ) συνεδρίες το χρόνο με το laser alexandrite μου είναι αρκετές για να συντηρώ τη μόνιμη αποτρίχωσή μου.


Πρέπει να γνωρίζετε ότι οριστική και μόνιμη αποτρίχωση με την έννοια του ότι δε θα πρέπει να ασχοληθείτε ποτέ ξανά με αυτήν... δεν υπάρχει! 

Όχι τουλάχιστον με τις μεθόδους αυτές με τις οποιές αυτό που καταφέρνουμε να επιτύχουμε είναι οριστική μείωση της τριχοφυΐας μας, μεγάλη μείωση του αριθμού των τριχών που ξαναβγαίνουν, εξασθένιση της δύναμης και της σκληρότητάς τους και σημαντική καθυστέρηση του χρόνου  στον οποίο στο μέλλον θα ξαναεμφανίζονται λεπτότερες και πιο μαλακές από ότι πριν. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να έχετε και να διατηρήσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να μην ξανακάνετε αποτρίχωση με κερί - ξυράφι - κρέμα - αποτριχωτική μηχανή ή όποιον άλλο τρόπο χρησιμοποιείτε, είναι απαραίτητο στις περισσότερες περιπτώσεις να επαναλαμβάνετε κάθε τόσο, έστω και αραιά δηλ. 1-2 φορές στο ένα ή στα δυο χρόνια, συνεδρία ώστε να μην επιβαρύνετε την κατάσταση και να μην "ξαναζωντανέψετε" την τριχοφυΐα σας με τις λοιπές αποτριχωτικές μεθόδους.


Αφορμή για αυτή μου την ανάρτηση στάθηκαν οι διάφορες ελκυστικές προσφορές που ανακαλύπτω καθημερινά στο διαδίκτυο!

Η αποτρίχωση laser στα πόδια είναι η επόμενη "σπατάλη" ομορφιάς που θα ήθελα να κάνω. Άλλωστε, μέχρι πριν λίγα χρόνια η κάθε συνεδρία για laser αποτρίχωση στην περιοχή των ποδιών στοίχιζε κοντά στα 200€.... 

Αν σκέφτεστε και εσείς την μόνιμη αποτρίχωση των ποδιών σας (και όχι μόνο) και σας βολεύει η περιοχή, σας συστήνω να κάνετε κι εσείς μια επικοινωνία, σε κάποιο από τα κέντρα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα πακέτα. Σίγουρα.... δεν έχετε κάτι να χάσετε!



Μπορείτε πάντα να αναζητάτε καλές και οικονομικές προσφορές ομορφιάς στις ιστοσελίδες προσφορών και κουπονιών, αν θέλετε να το αφήσετε για αργότερα...

Ίσως, όπως προείπα, να θέλουν λίγο χρόνο σε ψάξιμο για να εντοπίσετε αυτό που πραγματικά αξίζει να επιλέξετε, αλλά σίγουρα θα βρείτε τελικά αυτό που ψάχνετε σε μια πολύ καλή σχέση τιμής και ποιότητας. Προσωπικά τα πρώτα dealsites που επιλέγω πάντα να επισκέπτομαι για προσφορές ομορφιάς είναι τα BodyDealsDealSafari και το καινούριο και κάπως διαφορετικό FankMartini (για το οποίο σας είχα μιλήσει κι εδώ!) αλλά και τα sites-aggregators που συγκεντρώνουν σε μια ιστοσελίδα όλες ή τις καλύτερες προσφορές από όλες τις κατηγορίες και όλα τα dealsites, πολυκαταστήματα κλπ όπως ilovedeals, megaprosforesmycoupon κλπ.



Για πείτε μου τώρα.... εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια παρόμοια μέθοδο  αποτρίχωσης και ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;;;



Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

17 σχόλια :

  1. Καλημέρα! Έχω εμπειρία και μάλιστα πρόσφατη, αφού ξεκίνησα πέρυσι να κάνω λέιζερ στα πόδια. Σίγουρα η φωτόλυση δεν είναι λέιζερ, όπως ισχυρίζονται πολλά κέντρα αισθητικής.Επίσης, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανώδυνο, όπως επίσης λένε κάποιοι. Δυστυχώς πονάει αλλά είναι από τους λίγους πόνους που αξίζει να υποστεί μια γυναίκα για τα κάλλη... Εγώ πήγα σε δερματολόγο και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Οι πρώτες 6 συνεδρίες ήταν μηνιαίες, μετά το Καλοκαίρι έκανα άλλες 2 και την επόμενη ύστερα από 6 μήνες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την ποιότητα της τρίχας. Όσο πιο σκούρα τόσο καλύτερο για το λέιζερ. Και φυσικά, από το τι θέλει η κάθε γυναίκα. Συνιστώ το λέιζερ αλλά όχι οπουδήποτε. Καλύτερα να εμπιστευτούμε ένα γιατρό. Και κορίτσια, αν δεν πονάτε, κάτι δεν πάει καλά! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, Καλλιόπη!
    Έχεις δίκιο για αυτό που λες για την ποιότητα και το χρώμα της τρίχας σε σχέση με τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης. Και για τον πόνο, επίσης!!!
    Αλλά μετά τα πρώτα "τσιμπήματα" συνηθίζεται κάπως.....
    Να σκεφτείς ότι λόγω πόνου εγώ δεν μπορώ καθόλου να κάνω αποτρίχωση με κερί, αλλά το lazer το παλεύω! Είναι και αυτά τα άτιμα τα κάλλη!!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται κι απ'το πρόβλημα. Όταν η τριχοφυΐα είναι έντονη και αρκετά πυκνή και δημιουργεί θυλακίτιδα, όπως στην περίπτωσή μου, η ένταση του λέιζερ πρέπει να είναι υψηλή για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση. Κι έτσι δε συνηθίζονται τα τσιμπήματα...Αχ! Χαλάλι!

      Διαγραφή
  3. Έχεις και πάλι δίκιο! Η αλήθεια είναι ότι όταν ανεβάζουν την ένταση για καλύτερα αποτελέσματα, τότε ο πόνος δυναμώνει περισσότερο και τα δόντια... σφίγγουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλη μια ελεεινίδα που γράφει άρθρα για το lazer. Είναι laser βρε (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation). Ούτε να το ψάξεις στο google ή τη wikipedia δεν αξιώθηκες πριν γράψεις το "άρθρο" σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να πω τώρα για το επίπεδο του "Ανώνυμου" που πίσω από μια οθόνη νομίζει ότι μπορεί να (κατά)κρίνει, να λέει και να γράφει ό,τι θέλει.
    Δε θα σβήσω το σχόλιο, δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν θα το κάνω τώρα...
    Τα άρθρα μου και η γραφή μου στο σύνολό τους δεν αξιολογούνται από τυχαίους περαστικούς που ψάχνουν να γεμίσουν την ώρα τους και να βγάλουν την αγένεια τους βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχετε σκεφτεί καθόλου ότι είναι εντελώς άχρηστη σπατάλη χρημάτων και κόπου αυτό που κάνουμε, και ότι το μόνο που θα χρειαζόταν είναι να συνηθίσουμε τους εαυτους μας έτσι ακριβώς όπως είμαστε;
    Οι άνδρες χρειάζεται να κάνουν κάτι παρόμοιο (προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα αν ο σύντροφός μου άφηνε γενειάδα, αρκεί να την κρατούσε καθαρή);
    Μου θυμίζει τις γυναίκες που πριν προλάβει να ξυπνήσει ο άνδρας τους πηγαίνουν να "φορέσουν το πρόσωπό τους" (να βάλουν το make up τους).
    Αφού έτσι με έκανε η φύση, τι να κάνω; Γιατί πρέπει για κοινωνικούς λόγους να περνάω τόσα; Γιατί πρέπει εγώ μόνο από τα δύο φύλα να πρέπει να συντηρώ μία φαντασίωση; (Είμαι άνθρωπος, δεν είμαι φαντασίωση. Και η σεξουαλικότητά μου εκπορεύεται από και συμπορεύεται με την αθρώπινη φύση μου, και δεν πλανάται στον αέρα σαν φαντασίωση. Οι φαντασιώσεις δεν έχουν libido).
    Βαρέθηκα να πρέπει κάθε λίγες μέρες να πονάω/ξοδεύω χρήματα/απογοητεύομαι από τα αποτελέσματα για να "γίνω" όμορφη, ενώ ο σύντροφός μου χαίρεται τον ελεύθερό του χρόνο βγαίνοντας με φίλους, παίζοντας ποδόσφαιρο, playstation και διάφορα άλλα ωραία που υπάρχουν στη ζωή και που για κάποιο παράξενο λόγο, θεωρούμε δευτερεύοντα!
    Δεν είμαι φρικιό επειδή αφήνω τις τρίχες μου, δεν είμαι βρώμικη και δεν έχω ψυχολογικό πρόβλημα. Απλώς κάποια στιγμή η κοινωνία πρέπει να εξελιχθεί.
    (Και έχω πολλές τρίχες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είδα πουθενά να αναφέρει η ανάρτηση ότι είναι υποχρεωτικό για όλες τις γυναίκες να ακολουθούν μια μέθοδο αποτρίχωσης, ούτε ότι οι γυναίκες που δεν κάνουν αποτρίχωση είναι φρικιά" ή "βρώμικες"!!! Αν δεν κάνω λάθος, την εμπειρία της έγραψε η Ειρήνη. Από εκεί και πέρα η κάθε μια κάνει αυτό με το οποίο αισθάνεται άνετα και όμορφα η ίδια. Προσωπικά δεν μου αρέσει να βλέπω στο δικό μου σώμα τρίχες! Αισθητικά και μόνο με ενοχλεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sorry ρε τριχωτή κοπελιά... Φαντάζομαι έχεις άντρα τον Godzilla, αν έχεις... Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να κουρεύεσαι, να καθαρίζεις αυτιά, να πλένεις τα μάτια σου, κλπ., κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι ότι δε θεωρώ ότι κάτι είναι απαραίτητο, εκτός αν είναι θέμα υγιεινής.
    Στα θέματα αισθητικής, θα έπρεπε να υπάρχει ελευθερία επιλογής. Αυτό λέω. Και ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει προκατάληψη (όπως για παράδειγμα υπάρχει στο post σου, Ανώνυμη).
    Αν ο μόνος άνδρας που μου άξιζε θα ήταν ο Godzilla, τότε θα τον δεχόμουν με μεγάλη αγάπη. Γιατί θα με αγαπούσε πραγματικά, χωρίς τα απομεινάρια άχρηστων προκαταλήψεων και επιρροής marketing.
    (Astroneraidoula απλώς σχόλια του στυλ "Χαλάλι τον πόνο, για την ομορφιά", με κάνουν να θέλω να γράψω τέτοιες απαντήσεις, γιατί απλούστατα θεωρώ ότι έχουμε ένα σωρό άλλους τομείς στη ζωή μας στους οποίους υποχρεωτικά νιώθουμε πόνο, και πολλούς άλλους για να αφιερώσουμε την προσοχή μας και να επενδύσουμε κόπο, από κάτι καθαρά αυθαίρετο. Και εγώ στην ελευθερία επιλογής στοχεύω, δε θέλω να υποχρεώσω κανέναν άνθρωπο να μην αποτριχώνεται ενώ το θέλει πραγματικά, απλώς όπως είδες από το σχόλιο της Ανώνυμης κάτω από σένα, συνεχίζει να συγχέεται το θέμα της ύπαρξης τριχών με βρωμιά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχω "καει" απο φωτολυση που μου την παρουσιασαν σαν ιδανικη για το μπικινι. Μου ελεγαν τα ιδια μ εσενα. Μετα τις 8 συνεδριες και χωρις αποτελεσμα με εβαλαν να αγορασω αλλες 8. Τζιφος, μονο ελαφρυ αραιωμα της τριχοφυιας. Μου το εριξαν στο ορμονικο, ζητησα να μιλησω στην διευθυντρια, μια αγενεστατη μακιγιαρισμενη γρια μαιμου που με δουλευε. Τελος, εφυγα και τους χαρισα τις 4 τελευταιες συνεδριες απο τις 16 που ειχα αγορασει γιατι πλεον δεν αντεχα ουτε να τους βλεπω. Ολα αυτα εγιναν στο Vivify Συνταγματος. Ειναι τυχεροι που γλυτωσαν τη μηνυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτόλυση με Ipl cryolissis εννοείτε; Σκέφτομαι να αρχίσω, είναι επώδυνη; Δεν κάνει δουλειά;Σας άφησε σημάδια;Αν έχετε δοκιμάσει laser διαρκεί ως αποτρίχωση;

      Διαγραφή
    2. Η φωτόλυση (ipl) δε νομίζω να αφήνει σημάδια, δε θυμάμαι τουλάχιστον κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μου. Ωστόσο αποτελέσματα μόνιμης αποτρίχωσης, όπως γράφω αναλυτικά και στο άρθρο παραπάνω, δεν είδα... καμία σχέση, δυστυχώς, ακόμα και μετά από πολλέέέές συνεδρίες και χρήματα. Αντίθετα με το laser τα αποτελέσματα που είδα είναι πολύ καλύτερα και άμεσα.

      Διαγραφή
    3. Εγω κερδισα σε διαγωνισμό 8 συνεδρίες ipl μπικίνι στα vivify Συντάγματος. Εννοείται ότι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να με πείσουν να αγοράσω προγραμμα κ τους απεύφευγα επιμελώς. Στην 5η συνεδρία κ αφού δεν έβλεπα μεγαλμ διαφορά, ζητησα να μου εξηγήσουν τη διαδικασία. Η απορία μου ηταν γιατί δεν έβλεπα ιδιαίτερη διαφορά. Μου είπαν ότι από δω και πέρα θα δω. Προχτές ειχα την 6η συνεδρία κ επεσαέ ολοι πανω μου. Καταρχήν επέμεινε στο χτύπημα. Αφού με ρωτησε εάν ενδιαφέρομαι για άλλο πρόγραμμα κ είπα οχι, ήρθε η υπευθυνη κ με ρώτησε γιατί δεν ενδιαφέρομαι. Της είπα οτι θέλω πρώτα να δω αποτέλεσμα μετά τις 8 συνεδρίες κ μετά να αποφασισω. Τότε μου είπε ότι μπορεί να χρειαστούν παραπάνω για καλύτερο αποτέλεσμα κ ότι εάν κλείσω πακέτο για μασχάλες, θα μου χτυπησει τις επιπλέον για μπικίνι δωρεάν. Κατανοώ ότι αυτή είναι η πολιτική τους, αλλά είναι απίστευτα πιεστικοί με αποτέλεσμα να μην θέλω να κάνω τις άλλες 2. Κ απο οτι διάβασα δεν θα εχει κ αποτέλεσμα. Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

      Διαγραφή
    4. Eleni40 καταλαβαίνω πως νιώθεις με όλα αυτά. Το συγκεκριμένο χώρο δεν τον γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφέρω καθόλου άποψη για τον τρόπο λειτουργίας ούτε να ενστερνιστώ ή να κρίνω τα όσα καταγράφετε.
      Το IPL το έχω ζήσει προσωπικά και δεν είχα την καλύτερη εμπειρία, ούτε αποτέλεσμα είδα όπως περιγράφω παραπάνω και στο άρθρο μου.
      Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και υπάρχουν μέθοδοι άλλοι πραγματικά αποτελεσματικοί, ακόμα και στις 8 συνεδρίες.

      Διαγραφή
  11. Γειά σας κορίτσια, ενδιαφέρομαι για αποτρίχωση μπικίνι. Στο μαγαζί που κάνω νύχια μολις αγόρασαν μηχάνημα φωτολυσης και φυσικα προσπαθούν να μου το πουλήσουν. Εδώ και καιρό σκέφτομαι τη μονιμη αποτρίχωση αλλά μου πλασαραν τη φωτολυση ως καλύτερη και πιο ακίνδυνη. Την κοπέλα δεν την εμπιστεύομαι οπότε ότι και αν κάνω δε θα το κάνω σε εκείνη. Αρχισα να ψάχνω για δερματολόγο στη Θεσσαλονίκη που να ασχολείται με το λειζερ. Μετά τα σχόλια σας νομίζω πως είναι η καλύτερη επιλογή . Έχετε να μου προτείνετε κάποια δερματολόγο στη Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σας. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια κοπέλα έχει δοκιμάσει να κάνει φωτόλυση στο σπίτι της. Που να την αγοράσε να ξεκίνησε να κάνει και αν είδε αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.