Ευρώπη, μάντεψε...... Όλες οι αναρτήσεις του "Κινήματος" συγκεντρωμένες!

 facebook-fanpage

Όπως υποσχέθηκα στους/στις bloggers που συμμετέχουν στο "Κίνημα των "πλουσίων" Ελλήνων" με τις αισιόδοξες αναρτήσεις τους υπό τον κοινό τίτλο "Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμη πλούσιος/α", θα συγκεντρώσω σε μια ανάρτηση (αυτή εδώ!) όλα τα σχετικά άρθρα που μέχρι σήμερα έχουν ήδη δημοσιευθεί και θα προσθέτω μέρα με τη μέρα και κάθε νέο που γράφεται για αυτό το σκοπό! (αν ακόμα δεν ξέρεις τί είναι αυτό το "Κίνημα", πώς δημιουργήθηκε και το γιατί, μάθε τα όλα εδώ)

Η λίστα με όλες τις αναρτήσεις μας:

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#1)
(γράφει η @ntonia στο blog της  topaiziko)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#2)
(γράφει η αποφαινόμενη mama-Irini στο blog της mamadoistories)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμη πλούσια (#3)
(γράφει η Αλεξία στο blog της momyof6)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμη πλούσια (#4)
(γράφει η Κωνσταντίνα από το blog της handymamacrafts)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμη πλούσια (#5)
(γράφει η Μαρία από το blog της megalono-megaloneis-megalonei)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμη πλούσια (#6)
(γράφει η Ρεγγίνα από το blog της mamareggina)
- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#7)
(γράφει η Τούλα από το blog της lolmomsworld)
- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#8)
(γράφει η Βιολέτα από το blog της violepat)
 - Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#9)
(γράφει η ομάδα Περιπατητές Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη)
- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#10)
(γράφουν η Μαρίνα και η Όλγα από το blog τους toperiodikomas)
- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#11)
(γράφει η Χριστίνα από το blog τους missionparenthood)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#12)
(γράφει η Αριστέα από το blog της princess-airis)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#13)
(γράφει η Γιάννα από το blog της to-imerologio-mias-mamas)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#14)
(γράφει η Ελεάνα από το blog της myhomemymemories)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#15)
(γράφει η Τίνα από το blog της tinamichaelidou)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#16)
(γράφει η Σιμώνη από το blog της missionarymomathome)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#17)
(γράφει η Ελένη από το blog της myfortysomethingworld)

- Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσια (#18)
(γράφει η Μαρία από το blog της mytripssonblog)

Ευρώπη, μάντεψε... εγώ είμαι ακόμα πλούσιος/α!


Αν θέλετε να συμμετάσχετε κι εσείς να εξαπλώσουμε τη θετική μας σκέψη,
μπορείτε να διαλέξετε το πώς θα το κάνετε από τις παρακάτω επιλογές:


- Να γράψετε το δικό σας σχετικό άρθρο και θα το αναρτήσετε στο blog/site σας!
(αν είσαι blogger έλα στην οργανωτική μας ομάδα στο facebook group μας εδώ)


- Να γράψετε το δικό σας σχετικό άρθρο και -αν δεν έχετε δικό σας ιστότοπο- να το στείλετε με ένα μήνυμα στο αγαπημένο σας blog -από αυτά που συμμετέχουν- και θα το αναρτήσουμε εμείς για εσάς, με το όνομά σας - έτοιμο να το κοινοποιήσετε στους φίλους σας!  (οι φίλοι μας μπορούν να κάνουν like στη σελίδα fanpage facebook μας εδώ!)

- Να στηρίξετε τη δράση μας με το να την γνωρίσετε και στους φίλους σας (γίνετε φίλοι μας στο facebook fanpage του "κινήματος" και κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κι εσείς ή αφήστε μας τα σχόλια σας εδώ)



Έλα κι εσύ στο Κίνημα των Πλουσίων Ελλήνων:
- Διάβασε περισσότερα για το τι είναι το αυτό Κίνημα μας εδώ.
- Κάνε like στη σελίδα faunpage του κινήματος στο facebook
  και κοινοποίησε το κ στους φίλους σου.
- Στείλε μας τη δική σου σχετική ανάρτηση και θα τη δημοσιεύσουμε
  γιατί....  οι Έλληνες είμαστε πάντα Πλούσιοι!
Βloggers που θέλουν να συμμετάσχουν γίνονται μέλη στην Ομάδα Facebook




Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!


Ευρώπη, μάντεψε... Εγώ είμαι ακόμα Πλούσια #2



Η ανάρτηση αυτή συμμετέχει στο "Κίνημα των Πλουσίων Ελλήνων" bloggers!
Διάβασε περισσότερα για το τί είναι το αυτό Κίνημα μας εδώ.



1/3/2015, Μπήκε ο Μάρτης και είχαμε
ένα υπέροχο οικογενειακό ξύπνημα....

Ξυπνήσαμε ταυτόχρονα,
και οι τρεις μας στο ίδιο κρεβάτι!

Είπαμε καλημέρα, δώσαμε φιλάκι και
πήγαμε αγκαλιά στο παράθυρο να
χαζέψουμε τον αττικό ουρανό να δούμε....
τί καιρό θα κάνει σήμερα!



Πρωί πρωί φορέσαμε οικογενειακώς τα μαρτιάτικα βραχιολάκια μας
για να μη μας κάψει ο ήλιος της Άνοιξης!

Όπως προστάζει το έθιμο μας, και όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, 
φρόντισε να μας προμηθεύσει ο μπαμπάς μας....





 
 
 Φτιάξαμε τα καθιερωμένα μας κοτσιδάκια και
λόγω της μεγάλης γιορτής 
της Ορθοδοξίας,
κινήσαμε για την εκκλησία!





Αμέσως μετά, απολαύσαμε ένα ηλιόλουστο κι όλο θέα κρύο καφεδάκι
δίπλα στη θάλασσα.



Και μετά πεινάσαμε...... αλλά πολλά χρήματα διαθέσιμα δεν είχαμε (γιατί άραγε;)



Επειδή όμως ο Έλληνας συνηθίζει
να βρίσκει τη λύση, θυμηθήκαμε
εκείνο το τύπου καντίνα μαγαζάκι
 
που είχαμε ανακαλύψει κάποτε,
παλιά πάνω στην αμμουδιά κάπου στον Άλιμο!

Αυτοσχέδιο deck πάνω στη θάλασσα
και μεζεδάκια, -κρεατικά ή θαλασσινά-,
όπως τραβάει η όρεξή σου
και τιμές..... κρίσης.


 



Και μιας και όπως είπαμε,
μεγάλη γιορτή αλλά και νηστεία η σημερινή,
εμείς προτιμήσαμε ουζάκι και θαλασσοποικιλίες.

Και επειδή ο ήλιος λάμπει όλο το χρόνο στην Ελλάδα μας,
και γύρω μας υπήρχαν αρκετοί που έκαναν μπάνιο
ή ηλιοθεραπεία ... δείτε με τι αμφίεση κατάντησε
να κυκλοφορεί ο καλός μου, που άναψε από τον ήλιο
και τη ζέστη της ημέρας, Μάρτη μήνα στην Αθήνα!



Η ώρα πέρασε και μιας και συνηθίζουμε ως λαός να βρίσκουμε έναν λόγο
να μαζευόμαστε, να τα λέμε και να περνάμε καλά, ξαναντυθήκαμε(!)
και αναχωρήσαμε κατευθείαν για την εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης
και την κοπή της πίτας 2015 του Συλλόγου Μυασθενών Ελλάδας,
που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΈΡ.

 
















Και επειδή το έχει η παράδοση μας εφέτος, και πάλι χωρίς να είναι στημένο,
η μικρή μου έκανε το 3 στα 3 της τύχης της για το 2015!!!


 Είδατε τι "φεγγίζει" στο πιατάκι της, ε;!



ΥΓ: ok, ξέρω ότι το φωτογραφικό μου υλικό δεν είναι είναι και πολύ καλό
(αχ, το παλιοκινητό μου!)  αλλά.... το περιεχόμενο
της κυριακατικοπρωτομηνιάτικης ιστορίας μου, δεν είναι super;;;
Ανυπομονώ να διαβάσω στα σχόλια σας το πως σας φάνηκε! Λοιπόν;





- Η ανάρτηση αυτή συμμετέχει στο "Κίνημα των Πλουσίων Ελλήνων" bloggers!
- Διάβασε περισσότερα για το τι είναι το αυτό Κίνημα μας εδώ.
- Δες όλα τα blogs και τις αναρτήσεις που συμμετέχουν εδώ.
- Κάνε like στη σελίδα faunpage του κινήματος στο facebook
  και κοινοποίησέ το κ στους φίλους σου.
- Στείλε μας τη δική σου σχετική ανάρτηση και θα τη δημοσιεύσουμε
  γιατί....  οι Έλληνες είμαστε πάντα Πλούσιοι!

- Το επίσημο ιστολόγιο του Κινήματος των Πλουσίων Ελλήνων, θα το βρεις εδώ!


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!


Το Κίνημα των Πλουσίων Ελλήνων bloggers - Έλα κι εσύ!

H αγαπημένη μου @ntonia από το πολύ φρέσκο blog της topaiziko
έγραψε μια πολύ "ξεσηκωτική" ανάρτηση για τα πλούτη των Ελληνών,
που δεν είναι οικονομικά και υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα
και κόντρα από την κατάσταση της οικονομιάς της χώρας μας.

Διάβασε την ανάρτηση αισιοδοξίας που μας κινητοποίησε εδώ!



Από αυτή της την ανάρτηση γεννήθηκε μια ιδέα
και ξεκινά ένα κίνημα, που ονομάσαμε  

"Το Κίνημα των Πλουσίων Ελλήνων"   

και για το οποίο Έλληνες bloggers θα προχωρούν
σε ανάλογες αναρτήσεις υπό τον κοινό για όλες τίτλο
"Ευρώπη μάντεψε... Εγώ είμαι ακόμα Πλούσια/ος"!




Οι αναρτήσεις αυτές έχουν σκοπό να διαδώσουν τη θετική μας ενέργεια και σκέψη.
Να αναδεικνύουν το πως μπορούμε να αισθανόμαστε "πλούσιοι"
μέσα από τις μικρές, απλές καθημερινές μας στιγμές.

Από το κουβάρι της κλωστής που επιτέλους ξετυλίξαμε,
το αυγολέμονο που πέτυχε και κάναμε το γεύμα μας πεντανόστιμο,
το μωρό μας που έκανε τα πρώτα του βήματα,
τον ήλιο που αντικρίζουμε το πρωί που ξεκινάει η μέρα μας
μέχρι οτιδήποτε μπορεί να μας δώσει χαρά, χαμόγελο, αισιοδοξία!

Οι αναρτήσεις μπορεί να είναι γραμμένες από τους ίδιους τους bloggers,
αλλά και από αναγνώστες και φίλους του κινήματος,
που θα στέλνουν τα σχετικά άρθρα τους στα αγαπημένα τους blogs για δημοσίευση.

Αν είσαι blogger και θέλεις να συμμετέχεις με τη δική σου ανάρτηση
"Ευρώπη μάντεψε... Εγώ είμαι ακόμη πλούσια/ος"
ή με τη δημοσίευση ανάλογων κειμένων από τους φίλους του blog σου,
έλα κι εσύ στην Ομάδα Facebook που συντονίζει τους bloggers
που συμμετέχουν σε αυτό το "Κίνημα των Πλουσίων Ελλήνων", εδώ!

Αν είσαι αναγνώστης και θέλεις να λαμβάνεις τα νέα του κινήματος
ή να στείλεις κι εσύ τη δική σου ανάρτηση για να δημοσιευτεί σε κάποιο από τα blogs
που συμμετέχουν στο "κίνημα", γίνε μέλος στη facebook Fan Page του κινήματος
και αν άρεσε η ιδέα μας, κοινοποίησε τη σελίδα και το Κίνημα και στους φίλους σου.

Γιατί.....
Όλοι μαζί οι Έλληνες, μπορούμε να παραμείνουμε για πάντα Πλούσιοι!!!


> Διάβασε τη δική μου σχετική ανάρτηση για τις μαμαδο-ιστορίες μας
"Ευρώπη μάντεψε... Εγώ είμαι ακόμη πλούσια: #2"
εδώ!

> Βρες τα blogs που συμμετέχουν και όλες τις σχετικές αναρτήσεις
που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα εδώ!

Έλα κι εσύ στο Κίνημα των Πλουσίων Ελλήνων:
Βloggers που θέλουν να συμμετάσχουν γίνονται μέλη στην Ομάδα Facebook




 


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!


Θηλασμός Διδύμων! Αποκλειστικός και με άντληση...... μια απίστευτη αληθινή μαμαδοϊστορία θέλησης και δύναμης!


Η Χριστίνα μας εμπιστεύεται την υπέροχη ιστορίας της, που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω. Μια μητέρα, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το θέμα, αλλά με πολύ δύναμη και θέληση, δείχνοντας αστείρευτη υπομονή κι επιμονή στο να τα καταφέρει, μας αποκαλύπτει πως καταφέρνει με αντλήσεις να συνεχίζει την αποκλειστική χορήγηση μητρικού γάλακτος στα δυο δίδυμα μωράκια της.
 
Σε ευχαριστούμε Χριστίνα και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια!


Καλησπέρα και από μένα!
Είμαι η Χριστίνα 33 ετών και μητέρα των διδύμων 19 μηνών. 
Χθες κλείσαμε 19 μήνες αποκλειστικής άντλησης!

Η δική μου ιστορία έχει ως εξής:

Γέννησα στις 36 εβδομάδες, με καισαρική παρόλο που σπάσανε τα νερά από μόνα τους. Τα μωρά λόγω μικρού βάρους, μου τα πήραν 150 χλμ μακριά (από Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη) πριν καν τα δω.

Τρεις μέρες έμεινα στην κλινική, ενώ λίγες μέρες πριν είχα προμηθευτεί ένα βιβλίο θηλασμού. Έλεγε και ξανάλεγε πως όσο πιο νωρίς πιάσει το μωρό στήθος, τόσο το καλύτερο! Έλα όμως που εγώ δεν είχα τα μωρά μου... Στο βιβλίο υπήρχε και αναφορά για θήλαστρο. Πήρα λοιπόν ένα θήλαστρο (σχεδόν της πλάκας) και αρχίζω αντλήσεις από τη δεύτερη μέρα.

Οι μαίες όλο ειρωνεία και σχεδόν χλευάζοντας με, μου έλεγαν ''τι, κατέβασες κιόλας γάλα;" Δε μου ανέφεραν καν ότι υπάρχει και το νοσοκομειακό θήλαστρο, ενώ με έβλεπαν να παιδεύομαι με το σαράβαλο. Δε μου είπαν τίποτα σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να αντλώ ή για πόση ώρα και ότι μπορώ να αποθηκεύσω το γάλα μου- που δυστυχώς πέταξα... Καμιά βοήθεια δεν είχα από εκεί. Ίσως από άγνοια; Ίσως επειδή είναι η γραμμή της κλινικής τέτοια; Ίσως επειδή δεν έχουν γνώσεις; Ποτέ δεν θα το μάθω...

Γέννησα στις δέκα το πρωί και στη μία το μεσημέρι είχα σηκωθεί και περπατούσα στο διάδρομο της κλινικής. Πονούσα πολύ, αλλά έλεγα στο γιατρό "Πότε θα μπορέσω να πάω να δω τα μωρά μου; Αφού μπορώ και σηκώνομαι...'' Τόση λαχτάρα είχα να τα δω! Δεν τα είχα μέσα μου, δεν τα είχα δίπλα μου τα είχα χιλιόμετρα μακριά...

Τρεις μέρες μετά πήγα να δω τα μωρά.
Εκεί είδα άλλες μανούλες που έφερναν τα μπιμπερό από το σπίτι.
Δεν επιτρεπόταν να θηλάσουμε, σχεδόν ούτε να ακουμπήσουμε τα μωρά επάνω μας.
Μπαίναμε μέσα με μάσκες, στολή, καλύμματα και πολύ, πολύ αντιβακτηριδιακό τζελ.
Εκεί έμαθα και για τα σακουλάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος. Έτσι και έκανα...

Αντλούσα όλο το βράδυ, αποθήκευα και πήγαινα το πρωί το γάλα μου στη μονάδα, κάνοντας 300 χιλιόμετρα σχεδόν κάθε μέρα... Και καθόμουν όλη μέρα σε μια καρέκλα, μέχρι να έρθει η ώρα του ταΐσματος για να μπω στο θάλαμο και να δώσω στα μωρά μου το γάλα μου με μπιμπερό...

Πέρασαν 9 μέρες έτσι και μετά πήρα τα μωρά μου σπίτι.
Επιτέλους ήρθε η στιγμή να τα βάλω στο στήθος!
Για καλή μου τύχη, έπιασαν και τα δυο αμέσως!(οι αγάπες μου!)
Ο παιδίατρος; "Δώσε λίγο δικό σου γάλα και πάρε με μετά τηλέφωνο, να σου πω ποιο γάλα σκόνη να πάρεις... γιατί τα μωρά είναι πρόωρα κλπ κλπ''
Πόσο χαίρομαι τώρα που δεν του έκανα την χάρη! Που δεν τον άκουσα τότε!
Κι έτσι πέρασε ο καιρός, με πολλή άντληση, λίγο στο στήθος, αλλά χωρίς καθόλου σκόνη!

Με πολλή, πολλή κούραση, ξενύχτι, με αντλήσεις κάθε 2 ώρες μέρα-νύχτα (ακόμα απορώ πώς το έκανα), με πετρώματα (πολλά πετρώματα), με κομπρέσες. Έβαζα και ξαναέβαζα κομπρέσες.
Σε κάποια φάση, είχα κάνει και έγκαυμα στο στήθος, γιατί τότε δεν γνώριζα.
Με φραγμένους πόρους, μασάζ στο στήθος, με άγχος για το αν φτάνει ή δεν φτάνει το γάλα, με αύξηση παραγωγής γάλακτος. Όλα αυτά με μόνο οδηγό το βιβλίο θηλασμού, αφού δεν υπήρχε χρόνος για ίντερνετ, και χωρίς να έχω ακούσει καν ότι υπάρχουν και οι συμβούλοι θηλασμού.
Αν γνώριζα, θα μπορούσα να είχα κάνει έστω απλά ένα τηλεφώνημα για συμβουλές.

 

Αφού πέρασαν 2 μήνες με το σαράβαλο θήλαστρο, χαλάει... για καλή μου τύχη!!!

Ήταν Σάββατο απόγευμα - ακόμα το θυμάμαι... Τώρα; "Θα πάω, λέω, στην κλινική που γέννησα. Ίσως υπάρχει κάποια μανούλα που να έχει θήλαστρο."..... Να μην φλυαρώ, μαθαίνω ότι υπάρχει και το νοσοκομειακό θήλαστρο! Το είχαν παρατημένα στο ράφι, μέσα στις αράχνες (ειλικρινά αυτό αντίκρισα). Η ίδια υποτιμητική συμπεριφορά από τις μαίες (ακόμα αναρωτιέμαι γιατί). Έπλυναν τα εξαρτήματα με χλωρίνη, (ναι με χλωρίνη!), είχαν και μούχλα , δυο φορές αποστείρωση και μου το έδωσαν να το χρησιμοποιήσω ("με κάθε επιφύλαξη" μου λένε, "και με δική σου ευθύνη"). Για 3 μέρες πήγαινα ανά 3-4 ώρες και αντλούσα, για να έχω να ταΐσω τα μωρά.
Επικίνδυνο ή όχι δεν ξέρω, πάντως δεν έπαθαν τίποτα.
Επιτέλους μετά από λίγες μέρες, νοίκιασα το δικό μου νοσοκομειακό θήλαστρο!

Και περνάνε οι μέρες, οι βδομάδες, οι μήνες και ο παιδίατρος να επιμένει: -Μα πρέπει να πιουν την τάδε σκόνη τα παιδιά, το δικό σου δεν επαρκεί. -Μα πώς δεν επαρκεί, αφού φτάνει και περισσεύει...; - Ναι, φτάνει ποσοτικά, αλλά δεν φτάνει ποιοτικά (να μου λέει)..... -Μα οι καμπύλες ανάπτυξης βρεφών; -Ασ' τες τις καμπύλες... Το έκανες το χρέος σου εσύ.... Φτάνει....
Αλλά και πάλι δεν τον άκουσα!
Γιατί δεν αλλάξαμε γιατρό; Γιατί θεωρείται από τους καλύτερους στην πόλη, ναι στη διάγνωση, στις γνώσεις, στη θεραπεία ασθενειών, αλλά στο θέμα "θηλασμός" και "μητρικό γάλα" μάλλον έχει άγνοια. Εγώ άγνοια θέλω να το λέω, όχι οικονομικά συμφέροντα...


Έτσι πέρασε ο καιρός και με μικρούς και κοντινούς στόχους -θα φτάσω τους τρεις, έξι μήνες, μετά τους 9, μετά στο χρόνο, τελικά είμαστε 19 μηνών και ακόμα συνεχίζουμε!!!

Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι στους 6-7 μήνες, που τα μωρά άρχισαν τις στερεές τροφές, σταμάτησα τελείως το θηλασμό, και μας έμειναν μόνο οι αντλήσεις...
Μπορούσα να το προσπαθήσω κι άλλο, είμαι σίγουρη ότι μπορούσα...
Ίσως αν είχα βοήθεια στο σπίτι (έχω μόνο τον άντρα μου), να είχα καταφέρει να τα θήλαζα περισσότερο. Έπρεπε όλη μέρα να έχω ένα μωρό πάνω μου... Δεν υπήρχε χρόνος...
Όχι για αποκλειστικό θηλασμό -αυτό το ήξερα εξ' αρχής ότι για μένα δεν ήταν εφικτό (εδώ μου φαινόταν δύσκολο να κρατάω το ένα μωρό στο στήθος, στην αρχή που δεν στηρίζουν το κεφαλάκι τους, θα μπορούσα να βάλω και τα 2 ταυτόχρονα;), αλλά για να μην ξεχάσουν τελείως το στήθος, γιατί όλους αυτούς τους μήνες δεν είχαν σύγχυση θηλών και γενικά "πιάνανε" .
Αν το είχα κρατήσει λίγο ακόμα, τώρα θα ήταν παιχνιδάκι...
Τώρα ίσως να τα θήλαζα μόνο, χωρίς καθόλου αντλήσεις...

Τώρα πλέον η άντληση δεν μου φαίνεται καθόλου δύσκολη, (με 4 αντλήσεις τη μέρα τι να λέει; χα χα!!). Παρά την πρόσφατη μαστίτιδα (με υψηλό πυρετό και πράσινο γάλα), σχεδόν έχω πωρωθεί και δεν θέλω να σταματήσω... Επόμενος στόχος οι 24 μήνες! Υπάρχει και τράπεζα στην κατάψυξη.

Ακόμα πάντως απορώ πώς γινόταν αυτό το κάθε 2 ώρες άντληση... Δεν ξέρω αν θα είχα το κουράγιο να το ξανακάνω και με 2 μωρά. Εννοείται θα προσπαθούσα πολύ περισσότερο να αποφύγω τις αντλήσεις και να θηλάσω... Τώρα πλέον έχουμε τη γνώση, έχουμε διαβάσει ιατρικά άρθρα και συμβουλές για το θηλασμό, ιστορίες θηλασμού κλπ, έχουμε την ενημέρωση και μια μικρή εμπειρία...


Αυτή είναι η δική μου ιστορία.
Τώρα πλέον τα διηγούμαι όλα σαν μια απλή ιστοριούλα,
αλλά υπήρξαν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολες στιγμές...

Χριστίνα Σ.
 

1st & 2nd (left&right) Image courtesy of David Castillo Dominici/ FreeDigitalPhotos.net
3nd & 4th (center) Image courtesy of  Boians Cho Joo Young/ FreeDigitalPhotos.net


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!






Διαβάστε επίσης:
- Περισσότερες αληθινές μαμαδοϊστορίες
- Αφιέρωμα στα ΘΗΛΑΣΤΡΑ (είδη, χρήση, τιμές)

- Επαναγαλακτισμός, μια αληθινή ιστορία
- Σύμβουλοι
Θηλασμού της La Leche League & Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC
- Μαξιλάρι Θηλασμού και Εγκυμοσύνης (είδη, μάρκες, τιμές, καταστήματα)



Νηστίσιμες Συνταγές εύκολες, γρήγορες για την Καθαρά Δευτέρα, τη Σαρακοστή, τη Μεγάλη Εβδομάδα.... και όχι μόνο!




Ακολουθώντας την παράδοση με την οποία μεγάλωσα, παραμονή κάθε Καθαρής Δευτέρας τα τελευταία 5 χρόνια ετοιμάζω κι εγώ, για το δικό μου πλέον σπιτικό, τις παραδοσιακές μου νηστίσιμες συνταγές.

Τέτοια ημέρα δεν έχω βγει ποτέ έξω για φαγητό σε ταβέρνα ή εστιατόριο αν και.....
αρκετές φορές έχω πάρει τα ταπεράκια μου για ένα ωραιότατο πικ-νικ μετά χαρταετού στη φύση!
  
Παρακάτω, περιγράφω τις πιο βασικές αλλά και εύκολες συνταγές μου για αυτή την ημέρα!
 


1.  Χταποδάκι Ξιδάτο

Υλικά: Χταπόδι / Ξύδι / Φύλλα Δάφνης / Λάδι και Ρίγανη

Εκτέλεση:
- Πρώτα καθαρίζω το χταπόδι,
δηλαδή του αφαιρώ το δόντι και τα μάτια.
- Το πλένω πολύ καλά και το βάζω στην κατσαρόλα.
- Προσθέτω ελάχιστο νερό στην κατσαρόλα,
μια κουταλιά ξύδι και ένα-δυο φύλλα δάφνης.
- Το βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν είναι έτοιμο, το κόβω κομματάκια και
του προσθέτω λάδι - ξύδι - ρίγανη

Tips:
- Μέσα στην κατσαρόλα το χταπόδι θα κορδώσει και θα πεταχτεί όρθιο.... μην τρομάζετε!
  Απλά φροντίστε να μη σας πετάξει το καπάκι.
- Όταν μαλακώσει, κατεβάστε το από τη φωτιά. Μην το αφήσετε να σας στεγνώσει.
- Στο βράσιμο μπορείτε να προσθέσετε και πιπέρι. Το αλάτι δεν είναι απαραίτητο.
- Εγώ το φτιάχνω από την προηγούμενη ημέρα και το αφήνω σε ένα κλειστό τάπερ με το λαδόξιδο
   και τη ρίγανη κι έτσι παίρνει μέσα του όλη τη γεύση και την ουσία αυτών!



2. Γαρίδες Σαγανάκι (με τυρί φέτα ή χωρίς!)

Υλικά: 1/2 kg Γαρίδες, 1/2 kg Ντομάτες για σάλτσα ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκια, Κρεμμύδι, Σκόρδο (προαιρετικά), Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Μαϊντανό, Φέτα & Κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
-  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λίγο λάδι σε καυτό μεγάλο κι αντικολλητικό τηγάνι
Προσθέτουμε, αν θέλουμε, σκόρδο.
-  Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας ή το το ντοματάκι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μάτι για περίπου 5-10 λεπτά  μέχρι να δέσει και να πήξει η σάλτσα μας.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι (και προαιρετικά κομμάτια από τυρί φέτα)
- Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά και.... έτοιμο!
- Το σερβίρουμε ζεστό και πασπαλισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips:
- Τις γαρίδες αν τις πάρουμε κατεψυγμένες-καθαρισμένες τις ρίχνουμε στο τηγάνι κατευθείαν από την κατάψυξη, εκτός αν διαφορετικά αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Αν επιλέξουμε νωπές και κυρίως μεγαλύτερες γαρίδες, καλό είναι να τις καθαρίσουμε πριν τις μαγειρέψουμε ξεφλουδίζοντάς τες και αφαιρώντας το κεφάλι, την ουρά και με ένα μαχαίρι το έντερο από τη ράχη τους.
- Αν έχουμε περισσότερο χρόνο, διάθεση και μεράκι:
αφού ετοιμαστεί η σάλτσα μας, περιχύνουμε με αυτή τις ωμές ακόμα γαρίδες, σε ένα πήλινο ή σκεύος σαγανάκι, και ολοκληρώνουμε το φαγητό μας για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ρίχνοντας μέσα κομμάτια φέτας και από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι για να κάνει ωραία κρούστα!



3. Φασόλια Μαυρομάτικα

Υλικά: 1/4 kg φασόλια μαυρομάτικα, κρεμμύδι, λάδι, ξύδι, αλάτι, ρίγανη, μαϊντανό ή και άνιθο

Εκτέλεση:
- Πλένω τα φασόλια και τα βάζω σε μια κατσαρόλα.
- Τα βράζω για 30 περίπου λεπτά και δοκιμάζω αν έχουν μαλακώσει.
- Τα κατεβάζω από τη φωτιά και τα σουρώνω.
- Τα βάζω στο σκεύος μου και τους προσθέτω:
λάδι, ξύδι, αλάτι, ρίγανη και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό ή και άνιθο

Tips:
- Μην τα βράσετε περισσότερη ώρα από όσο θέλουν γιατί θα λιώσουν.
- Στο σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε και ξηρό αλλά και φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Μπορείτε από πάνω να ψιλοκόψετε και κόκκινη πιπεριά για χρώμα και έξτρα γεύση!



4. Ταραμοσαλάτα με ψωμί

Υλικά: 100gr ταραμά, 4-5 φέτες ψωμί (μόνο την ψύχα), λίγο λάδι, 1 κρεμμύδι, 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
- Μουλιάζω το ψωμί. Το στίβω και το στραγγίζω πολύ καλά.
- Βάζω στο multi τον ταραμά, λίγο λάδι κι ένα κρεμμύδι.
- Τα χτυπάω μέχρι να ασπρίσει το μίγμα μου.
- Προσθέτω εναλλάξ λίγο λίγο το ψωμί και λίγο λίγο λάδι και στο ενδιάμεσο το ξαναχτυπάω.
- Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να προσθέσω όλο το ψωμί και δοκιμάζω στη γεύση για το αν θέλει περισσότερο ψωμί ή λάδι.
- Στο τέλος προσθέτω και το χυμό ενός λεμονιού

Tips:
- Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά στο μίγμα μας, τόσο πιο απαλή γίνεται η γεύση 
- Το ελαιόλαδο το προσθέτουμε λίγο λίγο και χτυπάμε συνέχεια για να μη μας κόψει


5. Ανάμεικτα ψητά λαχανικά στο φούρνο (γκριλ)

Υλικά: Πιπεριές πράσινες και κόκκινες, Κολοκύθια, Μελιτζάνες, Καρότα, Πατάτες, Λάδι, Πιπέρι, Αλάτι, Ρίγανι, Μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

- Πλένω, καθαρίζω και κόβω τα λαχανικά σε μεγάλες αλλά λεπτές λωρίδες, φέτες κλπ
- Στρώνω σε ένα μεγάλο ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνω μέσα όλα τα λαχανικά.
- Τα πασπαλίζω με λίγο λάδι και τα ανακατέβω με τα χέρια για να τα "γυαλίσω" όλα.
- Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Τα ψήνω στο γκριλ για περίπου 30 - 45΄,
γυρίζοντάς τα μια φορά στο ενδιάμεσο

Tips:
- Όταν τα σερβίρω τα περιχύνω με λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Τους πάει πολύ!


Κάθε χρόνο, παραμονές της Καθαρής Δευτέρας, μου έρχονται στο νου οι μνήμες της παιδικής μου ηλικίας. Τότε που το τελευταίο εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς το περνούσαμε πάντα οικογενειακά και με αρκετούς, επίσης οικογενειακούς, φίλους στο εξοχικό. Τότε που ο μπαμπάς μου κάθε Καθαρή Δευτέρα αναχωρούσε πρωί πρωί για τους ψαράδες και έφερνε στο σπίτι όλα τα παραδοσιακά καλούδια, που η μέρα προστάζει.

Θυμάμαι τη μητέρα μου να στρώνει το τραπέζι της ημέρας νωρίς-νωρίς και για πρωινό να έχουμε λαγάνα με χαλβά! Και τον μπαμπά μου από δίπλα να αραδιάσει όλα τα πεντανόστιμα και φρέσκα θαλασσινά που είχε φέρει από την αγορά. Γαρίδες, μύδια, στρείδια, χταποδάκι κλπ κλπ κλπ
Μάλιστα, αυτό που πιο πολύ έχει μείνει στο μυαλό από εκείνες τις σπιτοοικογενειακές Καθαρές Δευτέρες των παιδικών μου χρόνων είναι η παρακάτω χαρακτηριστική ατάκα των γονιών μου:

"Αυτή την ημέρα το τραπέζι στρώνεται από νωρίς και έτσι μένει όλη την ημέρα!"

Καλή ΚαθαροΔευτέρα και Καλή Σαρακοστή, λοιπόν! 





Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!


Πιστοποιητικό γέννησης ή βάπτισης εκτυπωμένο σε καμβά!


birthday stats wall decor     διακόσμιση βάπτισης

Τί περίεργο... εγκαινιάζω την ενότητα των αναρτήσεων "Creating
με το πιο πρόσφατο κατόρθωμά μου, αλλά ελπίζω σύντομα 
να ανεβάσω σιγά-σιγά και τα χρονικώς προπορευόμενα έργα μου!


Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισα να αναζητώ κάποιο διακοσμητικό να προσθέσω στο δωμάτιο της μικρής μου. Συγκεκριμένα ήθελα κάτι λιτό, γλυκό και ελαφρύ(!) για τον τοίχο πάνω από το προσκεφάλι της κούνιας της. Από την αρχή το βρεφικό δωμάτιο το φτιάξαμε πολύ με την ησυχία μας και ακόμα κι ένα χρόνο μετά τη γέννησής της προσθέταμε σε αυτό ότι κρίναμε ότι τελικά μας λείπει. Προτιμήσαμε να το κάνουμε έτσι για να μη βιαστώ και το γεμίσω από την αρχή με υπερβολές και τελικά άχρηστα ή έστω περιττά στολίδια και αντικείμενα. Μάλιστα, στους τοίχους πάνω από την κούνια είχαμε αποφασίσει με τον μπαμπά της, να μην κρεμάσουμε τίποτα που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κινδύνευε να πέσει και στο κεφάλι της.

Αλλά..... ας όψεται η επίμονη και ανικανοποίητη μάνα:)

Εγώ δηλαδή, που ένα χρόνο μετά τον ερχομό της μικρής μας αποφάσισα ότι "κάτι" ακόμα έλειπε από το δωμάτιό της, ότι τελικά κάτι θα ήθελα να δω και πάνω από την κούνια της κι έτσι ξεκίνησα την αναζήτηση για το τί θα μπορούσε να είναι αυτό.

Και ξαφνικά η ιδέα ήρθε! Τα κατάλληλα προγράμματα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή πήραν φωτιά και η αναζήτηση τυπογράφου στέφθηκε κι αυτή με απόλυτη επιτυχία!

Το αποτέλεσμα; 
"Πιστοποιητικό Γέννησης" εκτυπωμένο σε καμβά με όλα τα απαραίτητα δεδομένα !




Πώς σας φαίνεται; Δεν είναι υπέροχο;
Με τρελαίνει το γεγονός ότι είναι πολύ minimal και ταυτόχρονα τόσο ιδιαίτερο.

Ω ναι, δεν θα έπρεπε να το αυτοθαυμάζω αλλά στο ύφος μας και το δωμάτιό μας ταιριάζει τόσο πολύ που δεν μπορώ παρά να μην είμαι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα!

Κάτι ακόμα που με έκανε χαρούμενη ήταν ότι το αποτέλεσμά μου άρεσε και σε όσους το είδαν από κοντά κι έτσι αδελφές, κουμπάρες και φίλες έσπευσαν να μου "παραγγείλουν" τον δικό τους προσωποποιημένο taylor made πίνακα-καμβά. Παράλληλα εξέλιξα τις μακέτες μου κάνοντας πολλές παραλλαγές σε χρώματα-σχέδια-στοιχεία κλπ, ενώ δε δίστασα να φτιάξω κι ένα-δυο πιστοποιητικά εκτυπωμένα σε τελαρωμένο καμβά να τα προσφέρω κι εγώ με τη σειρά μου ως ένα πρωτότυπο δώρο βάπτισης αλλά και γάμου!

Δείτε μερικά ακόμη δείγματα από τις δοκιμές και τα δημιουργήματά μου:


 πιστοποιητικό γέννησης σε καμβά     βιογραφικό γέννησης      http://www.mamadoistories.gr/2015/02/dora-gennisis-vaptisis-pistopoiitiko-se-kamva_1.html

 πρωτότυπο δώρο για γάμο   πρωτότυπο δώρο γάμου   πιστοποιητικό γάμου σε καμβά


 διακόσμιση γάμου    πιστοποιητικό γάμου     πιστοποιητικό βάπτισης σe καμβά








Και φτάνουμε και στο τελευταίο στάδιο (μέχρι στιγμής!) της εξέλιξής μου.....

Πρόκειται για έναν καμβά που εκτύπωσα με μια μακέτα διαφορετική.
Μια μακέτα εμπνευσμένη από την οικογένειά μου και στο σπιτικό μας.
Μια μακέτα αφιερωμένη στον καλό μου και στο μικρό μας Αγγελάκι.

Το γιατί, θα το καταλάβετε εύκολα:



Οφείλω να ομολογήσω ότι την υποκίνηση της έμπνευσής μου τη χρωστάω στο etsy, όπου χάζεψα αρκετές ιδέες διακόσμισης βρεφικού δωματίου πριν ξεκινήσω να υλοποιώ τον πρώτο μου καμβά.

Τα υπόλοιπα ήρθαν, απλά, από μόνα τους!

Αλήθεια, εσάς πώς σας φαίνονται οι καμβάδες μου;
Ποιός νομίζετε ότι θα ταίριαζε περισσότερο στα γούστα σας;

Θα χαρώ πάρα πολύ να διαβάσω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις παρακάτω.
Με κάνουν να βελτιώνομαι!!! 



Αν θέλετε να δείτε την εξέλιξη των σχεδίων μου.....
βρείτε περισσότερα στη σελίδα των καμβάδων μου στο φατσοβιβλίο
στη διεύθυνση http://www.facebook.com/camvas4u

Περιμένω το like σας!!!




Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Συνταγή για εύκολα ελαφριά μελομακάρονα (Στ. Παρλιάρος)

Συνταγή για Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη.... κι όμως υπάρχει!
Και είναι και εύκολα, και ελαφριά, και υπέροχα!!!



Συστατικά (για 1kg μελομακάρονα - περίπου 40 μικρά τεμάχια)
Για το ζυμάρι:
- 200γρ χυμός πορτοκαλιού
- 280γρ ελαιόλαδο
- 600γρ αλέυρι
- 1/2 κουτ. του  γλυκού σόδα
- 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Για το μέλωμα:
- Καρύδια χοντροκομμένα
- Μέλι
   

Η δική μου προετοιμασία και παρουσίαση...!





EDIT: Το μικρό Αγγελάκι μου συμμετέχει στο "εργαστήριο Μελαμακάρονα 2015"!

Τρόπος Εκτέλεσης
- Σε ένα βαθύ σκεύος  ανακατεύουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας απαλά το ανακάτεμα με το χέρι μας από το κέντρο προς τα έξω, έτσι ώστε να μην "κορδώσει" η ζύμη μας.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρές στρογγυλές μπάλες και τις πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω.
- Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε μια λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν.
- Ραντίζουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄ λεπτά     Χρόνος Ψησίματος: 30΄ λεπτά

Και επειδή μετά από τόσα χρόνια που τα φτιάχνω έχω πλέον δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές, παρακάτω, για να επιλέξετε τί σας ταιριάζει καλύτερα, σας δίνω και...


Μερικά tips και εναλλακτικές συστατικών και εκτέλεσης
- Το λάδι που θα βάλετε να είναι ελάχιστο γιατί "γλυτσιάζουν" εύκολα και χαλάνε
- Η ζύμη δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, για να μη σφίξει.
- Πρέπει να κολλάνε και λίγο στα χέρια σας για να γίνουν αφράτα
- Καλό είναι να τα πλάσετε πολύ μικρά γιατί φουσκώνουν πολύ.
- Αν τα πλάσετε πολύ μεγάλα, κινδυνεύουν μέσα να παραμείνουν άψητα.
- Μην τα ψήσετε παραπάνω από τον προβλεπόμενο χρόνο γιατί αρπάζουν από κάτω.
- Για το τέλος μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με αμύγδαλα αν το προτιμάτε.
- Αντί να τα "ραντίσετε" με το μέλι μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι για να τα βουτήξετε

Για το σιρόπι:

Ζεσταίνεται στην κατσαρόλα 2 φλυτζάνια μέλι και 2 φλυτζάνια νερό με 1 ξυλάκι κανέλα.
(Καλύτερα να φτιάξετε πρώτα το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει μέχρι να ετοιμαστούν τα μελομακάρονά σας και να τα βουτήξετε για λίγα λεπτά μέσα. Ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι)


Και λίγα λόγια για την ιστορία τους:

Ήταν παραμονές για τα Χριστούγεννα του 2010 και την  Πρωτοχρονιά του 2011, οι πρώτες μας γιορτές με τον καλό μου στο σπίτι μας, μετά το γάμο, σαν οικογένεια. Για λόγους υγείας ήμασταν, αυτό που οι γιατροί ονομάζουν "άγλυκοι και άναλοι", δηλαδή ότι καταναλώναμε δεν έπρεπε να περιέχει ζάχαρη και αλάτι.... Με αρκετή στενοχώρια, λοιπόν, είχα αποδεχτεί ότι το σπίτι μας δεν θα "μύριζε" τη γιορτινή ατμόσφαιρα από την κουζίνα μας, αφού δεν θα έφτιαχνα κανένα από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά που -από όσο γνώριζα ως τότε- όλα τους περιελάμβαναν στα συστατικά τους και την απαραίτητη ζάχαρη. Κι όμως, ευτυχώς γελάστηκα!
 

Μέσα Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς βρισκόμασταν σε μια προ-χριστουγεννιάτικη εξόρμηση κάπου στα πανέμορφα χωριά της Δράμας,  και ήταν Σάββατο απόγευμα όταν αποκλεισμένοι από τη χιονοθύελλα περίμενα να χαζέψω στην τηλεόραση την εκπομπή με τις.... γλυκές "αμαρτίες", του γνωστού μας Στέλιου Παρλιάρου. Πανευτυχής τον παρακολούθησα στην αρχή της εκπομπής να προλογίζει συνταγή για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και, επόμενα, στήθηκα να δω και τη συνέχεια.

Περιττό να αναφέρω ότι, για να γράφω σήμερα -τόσα χρόνια μετά- για αυτή τη συνταγή, έκτοτε τα συγκεκριμένα μελομακάρονα, που παρεμπιπτόντως είναι και πεντανόστημα, δεν έχουν λείψει σε καμία από τις επόμενες εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς από το τραπέζι μας....... κι ας πάψαμε να είμαστε άγλυκοι!


Εύχομαι καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει
και περιμένω εναγωνίως να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια παρακάτω!!!



Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!