ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ 2017, ταυτόχρονος & πανελλαδικός



Το πόσο πολύ πιστεύω και υποστηρίζω το μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του, τόσο στο παιδί όσο και στη μητέρα, σας το έχω ξαναπεί! Μετά την περιπέτεια του επαναγαλακτισμού μου με το αίσιο τέλος, σας έχω γράψει και εξηγήσει πως ''Όλα τα προβλήματα στο θηλασμό λύνονται'' αλλά και πως ''Αν θέλεις να θηλάσεις, μπορείς''.
Δεν είμαι όμως ούτε η πρώτη και σίγουρα, ευτυχώς, ούτε η τελευταία που πιστεύει σε αυτό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η UNICEF και η WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), καθιέρωσαν από το 1992 τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου. Ωστόσο, στην Ελλάδα η εβδομάδα μητρικού θηλασμού γιορτάζεται πάντα στις 1-7 Νοεμβρίου. 

Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού, διοργανώνεται φέτος και ο 8ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στις περισσότερες πόλεις όλης της χώρας! Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.



Σε αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή μητέρες/μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό. Και αυτό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, ''από μητέρα προς μητέρα''. Στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού. 

Όλοι λοιπόν, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι εσείς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, μπορείτε να γιορτάσετε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Στην Αθήνα η εκδήλωση για τον 8ο Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό 
θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, από τις 11.00 πμ ως τις 2μμ, στο Ζάππειο. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος διοργανωτές, χορηγοί και πλήθος εθελοντών φροντίζουν αυτή τη συνάντηση και θα τη μετατρέψουν σε μια όμορφη γιορτή με αναμνηστικά, δώρα, παιχνίδια και χαμόγελα για μικρούς και μεγάλους!

Εγώ θα είμαι εκεί για 4η συνεχόμενη χρονιά... εσείς;;;
(τον πρώτο χρόνο που θήλαζα το κορίτσι μου δεν πήγα, λάθος!)



Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!
(Ώρα προσέλευσης: 11.00 / Ώρα καταμέτρησης: 12.00 / Ώρα λήξης: 14:00).



Πληροφορίες για την εκδήλωση στην Αττική εδώ .

Συμπλήρωστε τη φόρμα προεγγραφής για τη συμμετοχή σας στην Αθήνα
εδώ.

Βρείτε τα σημεία συνάντησης για τις υπόλοιπες πόλεις 
εδώ .


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

2 σχόλια :

  1. Εκπληκτική δράση. Μπράβο σε όλους. Και στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες. Χρειάζεται αφύπνιση για το θέμα. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σε ανακαλύπτω μέσω αυτής της ανάρτησής σου!
    Συμμετείχα κι εγώ σ'αυτόν τον εορτασμό από την πόλη μου, τα Χανιά της Κρήτης και ετοιμάζω κι εγώ σχετική ανάρτηση!
    Να'σαι καλά και μπράβο σου γλυκιά μανούλα που θηλάζεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.