Ο δικός μας γιορτινός Δεκέμβρης (μπλοκοσυναντήσεις, μυστικές ανταλλαγές, κατασκευές, δραστηριότητες, γούρια, ημερολόγια, βόλτες, δώρα, στιγμές και άλλα πολλά!)




Που χάνεται μια momblogger από τη blog-ό-σφαιρα Δεκέμβρη μήνα, οέο;
Κάπου ανάμεσα σε...
- Δραστηριότητες με παιδιά
- Δραστηριότητες χωρίς παιδιά
- Ιώσεις παιδιών αλλά και ενηλίκων
- Βόλτες, κατασκευές, λιχουδιές και άλλα πολλά! 
Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.



Κατά αρχάς, λοιπόν, να σας ευχηθώ ολόψυχα 
Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Ευλογημένα!!!

Να έχετε μια Υπέροχη Νέα Χρονιά με Υγεία, Χαμόγελα, Αγάπη και ό,τι άλλο 
ο καθένας και η καθεμία σας επιθυμεί για τον εαυτό του/της και την οικογενειά του/της!

Ας καταγράψω τώρα τα το δικού μου εορτομήνα τόσο για να αποτυπώσω τις αναμνήσεις μας, όσο και για να δείξω τί έκανα τόσο καιρό (και τέτοιο καιρό!) μακριά σας και να δικαιολογήσω τα περί απουσίας μου χρονιάρες μέρες.


1. Advent Calendar 2016

Ο μήνας ξεκίνησε με εμένα να τρέχω να προλάβω να φτιάξω ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για το μικρό μου Αγγελάκι. Μόλις δυο ημέρες πριν κλείσει ο Νοέμβριος το αποφάσισα και αν και δε προλάβαινα να πάρω προμήθειες και να βρω χρόνο να φτιάξω κάποιο από αυτά που είχα ξεχωρίσει στο pinterest και με είχαν ενθουσιάσει.... ευτυχώς πάντα υπάρχει μια συλλογή από ρολά χαρτιών υγείας στο σπίτι! Και αν δε σου φτάνει το craft χαρτί που έχει απομείνει από προηγούμενες κατασκευές, και αν έχουν περισσέψει και λίγα μέτρα από το κόκκινο ρολό, έχεις και μια χριστουγεννιάτικη washi tape και κορδέλλες (που πάντα βρίσκεις!) ιδού το αποτέλεσμα μετά από μόλις δυο ώρες απασχόλησης.

Πως σας φαίνεται για πρώτη και τόσο βιαστική προσπάθεια;
Στην αρχή, που το σπίτι δεν είχε στολιστεί ακόμη, τα κουτάκια μπήκαν με τη σειρά τους πάνω στο τζάκι αλλά όταν στολίστηκε η γιρλάντα μας στο τζάκι, το advent calendar μας με τα κουτάκια του περασμένα σε κορδέλες "κρεμάστηκε" από αυτήν, όπως φαίνεται σε κάποιες φώτο παρακάτω...


Τουλάχιστον δε χρειάστηκε να αγχωθώ για να γεμίσω όλα τα κουτάκια μου με μιάς. Ούτως ή άλλως στα 25 τουλάχιστον από τα 30 μπήκαν χαρτάκια δραστηριοτήτων και όχι δώρα και λιχουδιές. Επίσης, κάθε ημέρα μας επισκεφτόταν η νεράϊδα των Χριστουγέννων η οποία με το μαγικό ραβδάκι της άφηνε στο Αγγελάκι μου ένα γράμμα με την αποστολή της ημέρας. Από όλα είχε η συλλογή μας... Σπιτικά εργαστήρια κατασκευών, χειροτεχνίας αλλά και ζαχαροπλαστικής. Βόλτες, Πάρτυ, Φίλους. Διασκέδαση στο σπίτι με τζάκι ή/και μουσική, χορό κλπ. Αγορές και προσφορές φαρμακευτικών αγαθών αλλά και τροφίμων προς ομάδες συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να καλύψουν μόνοι τους αυτές τους τις ανάγκες και χρειάζονται τη στήριξη μας. Και να φανταστείτε ότι στη λίστα μου είχα και πολλά ακόμη σημειωμένα που τελικά δεν καταφέραμε να προλάβουμε να υλοποιήσουμε.

Περιττό να σας αναφέρω ότι το κοριτσάκι μου ενθουσιάστηκε με όλο αυτό και καθημερινά περίμενε πως και πώς το νέο της μήνυμα από τη Νεράιδα της. Την οποία μάλιστα αγάπησε τόσο πολύ που παραμονή πρωτοχρονιάς στήθηκε μπροστά από τη σειρά με τα κουτάκια όπου βρίσκονταν όλα τα γραμματάκια της μαζεμένα και της ζήτησε φωναχτά και καθαρά να έρθει εκείνη να της φέρει το δώρο της και όχι ο Άι Βασίλης, μιας και τον φοβάται και λιγουλάκι όπως ομολόγησε και δεν θα ήθελε να την επισκεφτεί στο σπίτι μας! 


2. Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazzar & τα φετινά μου γούρια

Για πρώτη φορά συμμετείχα σε ένα τέτοιο event. 
Το διοργανώσαμε οι μαθητές των σεμιναρίων χειροτεχνίας και κατασκευών που παρακολουθώ και το χαρήκαμε όλοι πολύ από την αρχή ως το τέλος. Ο καθένας και η κάθεμιά μας έφτιαξε ότι ήθελε και μπορούσε σε christmas mood και τα αποτελέσματα της δουλειάς μας εκτέθηκαν υπό την αιγίδα του ΘΟΠΑΑ Δήμου Αλίμου προς ενίσχυση του έργου της Παιδόπολης Αγ. Ανδρέα. 
Η ανταπόκριση των συνδημοτών μας και όχι μόνο ήταν άκρως ικανοποιητική και πλέον ανυπομονούμε για το επόμενο, το πασχαλινό παζάρι μας.

Η mama-Irini έφτιαξε κυρίως γούρια από διάφορα υλικά και σε διάφορους συνδυασμούς. Πυλός, χρώματα, λινάτσα, τσόχα, σχοινιά, θαλασσόξυλα, κορδέλες, κουκουνάρια, πέταλα, κλειδιά, δεκάρες και άλλα πολλά επιστρατεύτηκαν για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ για άλλη μια φορά η μικρή μου βοηθός συμμετείχε σε όλο αυτό.








3. Junior Secret Santa & Xmas Card Swap 2016

Αυτή τη χρονιά η Αντωνία είχε μια υπέροχη ιδέα, την οποία διοργάνωσε άψογα και στην οποία ευτυχώς πρόλαβα και δήλωσα τη συμμετοχή μου. Το χάρηκα πάρα πολύ και εγώ αλλά και το κορίτσι μου. Λάβαμε δωράκι-έκπληξη και κάρτα από το δικό μας μυστικό Άι Βασίλη και το Ξωτικό του και στείλαμε και εμείς αντίστοιχα σε μια μικρή φίλη παραλήπτρια τα δικά της!




Πάνω: To όμορφο δώρο που μας έστειλε η Δέσποινα με το μικρό, γλυκό της ξωτικό 

Εμείς στείλαμε στη μικρή Νεφέλη ένα χειροποίητο δέντρο από τσόχα με αυτοκόλλητα στολίδια ίδιο με αυτό που φτιάξαμε εδώ και την κάρτα με τη ζωγραφιά που βλέπετε κάτω! 



  


Επίσης, συμμετείχα για ακόμη μια φορά και στη μυστική ανταλλαγή χριστουγεννιάτικης κάρτας τη συνδιοργάνωση της οποίας είχαν από κοινού η Αντωνία (again!) και η Μάρθα.

Αριστερά: Η πανέμορφη κάρτα που έλαβα από την Έλλη / Δεξιά: Η κάρτα που έστειλα 




4. Λοιπές δημιουργίες, χειροτεχνίες, κατασκευές και όχι μόνο

- Όπως πέρυσι, έτσι και για αυτές τις γιορτές δεν παραλείψαμε με το κοριτσάκι μου να φτιάξουμε χειροποίητες κάρτες και για τις γιαγιάδες, τις δασκάλες και τους νονούς της τις οποίες προσφέραμε μαζί με, επίσης, χειροποίητα γούρια από τα χεράκια μας. Επίσης, κατά περίπτωση έφτιαξα (για πρώτη φορά) και ημερολόγια σε καμβά με ντεκουπάζ, αλλά στόλισα και προσέφερα και το δικό μου, σπιτικό λικέρ ρόδι σε όσους δεν το είχαμε προσφέρει και πέρυσι. (Δείτε εδώ τα γούρια, τις κάρτες και τις λοιπές περυσινές μας χριστουγεννιάτικες δημιουργίες εδώ και εδώ!)

Τα γούρια που φτιάξαμε με αλατοζύμι για τις δασκάλες μας...
ξέχασα να τα φωτογραφήσω και ολοκληρωμένα
(δε βλέπετε το χοντρό μπλε κορδόνι που προστέθηκε στην πλάτη τους για  να κρεμαστούν,
και την κόκκινη καρό κορδέλα που τα στόλισε μπροστά)



















Δείγμα από τα ημερολόγιά μου... πρώτη προσπάθεια για ντεκουπάζ σε καμβά!


- Και αυτή τη χρονιά το Αγγελάκι μας έγραψε το γράμμα του προς τον Άγιο Βασίλη ζητώντας του ακόμα ένα μη παραδοσιακό κοριτσίστικο δώρο αλλά ένα τρένο. Πέρυσι του είχε ζητήσει ένα τύμπανο. Ε, δεν τα λες και άκρως αντιπροσωπευτικά δώρα για μικρά κορίτσια αυτά!







- Μαμά και κόρη μπήκαμε όχι μία αλλά τουλάχιστον δυο-τρεις φορές στην κουζίνα για να φτιάξουμε από κοινού τα περιζήτητα μελομακάρονά μας χωρίς ζάχαρη που κάθε φορά άδειαζαν από τις πιατέλες χωρίς να καταλάβουμε το πότε και το πώς!


5. Βόλτες - Φίλοι - Οικογένεια - Γενέθλια - Γιορτές και άλλα

Οι περιηγήσεις μας στην πόλη αυτό το μήνα είχαν...

- Για τη mama-Irini τέλεια βραδινή έξοδο, bolg-o-συνάντηση με αρκετές blog-o-φιλενάδες για κους-κους, κρασάκι, ζεστά χαμόγελα και μυστική ανταλλαγή δώρων μεταξύ μας. Ευχαριστώ κορίτσια για την υπέροχη βραδιά! Χάρηκα πολύ που ξαναείδα αρκετές από εσάς και γνώρισα για πρώτη φορά από κοντά και άλλες τόσες!


Photo Credits... Ασπασία!




Το δωράκι που έλαβα ήταν πανέμορφο βραχιόλι, ακριβώς στα γούστα και τις προτιμήσεις μου και το είχε φέρει η γλυκιά Σωτηρία.

Το δωράκι που έφερα μαζί μου ήταν μισό αγορασμένο, μισό χειροποίητο:
(βερνίκι νυχιών, σκιά ματιών και κραγιόν σε εορταστικές αποχρώσεις τοποθετημένα μέσα σε μια γυάλα μεταμορφωμένη και στολισμένη με άκρως χριστουγεννιάτικη διάθεση)




- Όλη η οικογένεια στα πλαίσια των εορταστικών μας εξορμήσεων πήρε μέρος στην εκδήλωση του δήμου Παλαιού Φαλήρου με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά και το άναμμα του δέντρου της αγάπης και της προσφοράς προς το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό συσσίτιο του δήμου, περάσαμε μια βόλτα από τη στολισμένη και άκρως εορταστική μαρίνα φλοίσβου αλλά και μια ολόκληρη ημέρα στο πανέμορφο xmas factory στο Γκάζι, όπου για πρώτη φορά το Αγγελάκι μας ανέβηκε σε παιχνίδια τύπου Luna Park που σε ανυψώνουν στον αέρα, μπήκε με τη μαμά στο τρενάκι και στη ρόδα, έστειλε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη και φωτογραφήθηκε μαζί του, έπαιξε και δημιούργησε στα εργαστήρια δραστηριοτήτων που λειτουργούσαν στο χώρο και, βέβαια, απόλαυσε μια παράσταση θεάτρου σκιών.





























- Η μαμά και το κορίτσι της δεν παραλείψαμε να δώσουμε το παρόν και στην πρώτη παρουσίαση του πρώτου παιδικού βιβλίου χριστουγεννιάτικων κατασκευών της mamagiastipi blog-o-φίλης μας Κατερίνας Χιόνη Δανδουλάκη που έλαβε χώρα στο Παλαιό Φάληρο. Το βιβλίο της "Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ" είναι διαφορετικό, ποιοτικό και αξίζει να το αποκτήσετε για τα παιδάκια σας ή να το προσφέρετε σαν δώρο.



- Το Αγγελάκι μας συμμετείχε με την ομάδα μαθημάτων χορού που κάνει στις εκδηλώσεις Άθλος Ζωής του δήμου Αλίμου και γέμισε συγκίνηση και περηφάνια εμάς τους υπόλοιπους.

- Τον Άγιο Βασίλη αυτοπροσώπος συναντήσαμε στο Γραφείο του μπαμπά μας, παραλάβαμε το δώρο μας και μετά συνεχίσαμε τη μέρα βολτάροντας, τρέχοντας και χορεύοντας κάτω από τον Παρθενώνα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.



Στο σπιτικό μας (εκτός από χειροτεχνίες, ζαχαροπλαστικές και τις κατασκευές) ...


- Γιορτάσαμε τα γενέθλια του αγαπημένου μας μπαμπά με τους κολλητούς του φίλους και μια τούρτα έκπληξη που πολύ χάρηκε!

- Ακούσαμε άπειρες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τραγουδήσαμε και χορέψαμε πολύ όλες αυτές τις ημέρες.

- Βάλαμε οικογενειακώς τα χριστουγεννιάτικα ρούχα και σκουφιά μας και απολαύσαμε τα κάλαντα από τα παιδάκια που έφτασαν ως την πόρτα μας για "να μας τα πούν" και "τα είπαμε" και εμείς με τη σειρά μας στις αγαπημένες μας γιαγιάδες.




Απολαύσαμε τα εορταστικά οικογενειακά μας πρωινά ανάβοντας κεριά και τζάκι, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις για εμάς και τα παιδιά μας.











6. Τι δεν κάναμε και τι μας τα χάλασε λίγο και πολύ

Μέσα του μήνα κολλήσαμε μια ομαδική γαστρεντερίτιδα. Ευτυχώς το Αγγελάκι μας πολύ ξώφαλτσα για μισή μόλις ημέρα αλλά ο καλός μου και περισσότερο εγώ ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά. Χρόνια είχε να με ρίξει έτσι ίωση, αλλά ήρθε και για μένα το πλήρωμα του χρόνου! Έτσι το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη δική μου χρονική πίεση από τις υποχρεώσεις που είχα αναλάβει για το φιλανθρωπικό μπαζάρ που περιέγραψα παραπάνω πήγε πίσω ή και ανέβαλε εντελώς αρκετά από τα υπόλοιπα σχέδια που είχα για τον Δεκέμβρη μας.

- Δεν πήγαμε το κορίτσι μας στο Santa Claus Kindom, στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της Παραμυθούπολης Αλίμου, στο κέντρο της στολισμένης Αθήνας, στο επίσης στολισμένο και εορταστικό Κέντρο Ιδρύματος Νιάρχου και σε κάποια παιδική παράσταση ή άλλη δραστηριότητα όπως θέλαμε και είχαμε προγραμματίσει. Επίσης αυτή τη χρονιά δεν ανέβηκε σε carousel όπως πέρυσι που το είχε χαρεί τόσο πολύ.

- Η mama-Irini και ο καλός μου δεν πήγαμε, για πρώτη φορά εφέτος, σε κάποια από τις εορταστικές παραστάσεις που είχαμε ξεχωρίσει στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και ούτε για ένα βραδινό ποτό μόνοι ή με παρέα. Για ένα δίωρο τολμήσαμε να βγούμε στις 26 Δεκέμβρη οι δυο μας να πάμε σε έναν φίλο που γιόρταζε και στο μισάωρο χτυπούσαν τα τηλέφωνα να επιστρέψουμε γιατί ο μικρός μας Σεραφείνος είχε ξυπνήσει και δεν ηρεμούσε με τη γιαγιά με τίποτα.

- Δεν πρόλαβα να φτιάξω με το κορίτσι μου τον χιονάνθρωπο με τα ποτήρια. Το κρατώ για του χρόνου, να είμαστε καλά!

- Ούτε χριστουγεννιάτικα μπισκότα φτιάξαμε... Εμ, τόσες δόσεις από μελομακάρονα που κάναμε και ξανακάναμε.... που να προλάβουμε να μπούμε στην κουζίνα και για τα μπισκότα!!!

- Δεν πρόλαβα να δηλώσω συμμετοχή και να λάβω μέρος σε κάποια ακόμα από τις τόσο αξιόλογες μυστικές ανταλλαγές που έλαβαν χώρα στην Blog-o-γειτονιά μας. Σνιφ!
(δείτε τι έλαβα και από ποιόν και τι έστειλα και σε ποιόν πέρυσι στην ανταλλαγή secret santa 2015)

Από την πρωτοχρονιά και μετά τα μικρά μας είναι και πάλι άρρωστα με τον πιο μικρό Σεραφείνο να ταλαιπωρείτε περισσότερο αυτή τη φορά. Ελπίζω και εύχομαι να αναρρώσει σύντομα το μικρό μας αγοράκι και να επανέλθουμε όλοι μας σιγά - σιγά από Δευτέρα στους καθημερινούς μας ρυθμούς. Όχι για πολύ, όμως, μη ξεγελιέστε...

5 Φεβρουαρίου ανοίγει το Τριώδιο... ούτε ένας μήνας δεν έμεινε.

Καλή χρονιά και πάλι! Σας την είπα; Δεν πειράζει, σας την ξαναλέω και σας γλυκοφιλώ!!!


ΥΓ... Περισσότερο από 2 ημέρες μου πήρε να γράψω το κείμενο αυτής της ανάρτησης... Το διπλάσιο και ακόμα περισσότερο για να συγκεντρώσω και να προσθέσω τις φώτο. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω επεξεργαστεί ούτε μία από αυτές, δεν έχω κάνει περικοπές και κολάζ, δεν έχω προσθέσει λογότυπα κλπ γιατί αυτή η ανάρτηση δε θα ολοκληρωνόταν ποτέ. Τελικά τη δημοσιεύω και με δυο εβδομάδες καθυστέρηση "στα πρόχειρα".
Οπότε ζητώ την επιείκεια και την κατανόησή σας. Σμούτς!





Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

5 σχόλια :

  1. Και του χρονου με πολλη διαθεση και 2 βοηθους-ξωτικα πλεον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ, Αντώνια!!!
    Εσύ τους έχεις ήδη έτοιμους και τους δύο βοηθούς ;-) Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι του χρονου να είστε ολοι σας καλά!!! Πολύ όμορφη ανάρτηση, μας μετέφερες πάλι στο χριστουγεννιάτικο κλίμα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύυυυυυυυυυ γεμάτος ο μήνας σας Ειρήνη μου και εύχομαι όλοι οι μήνες σας να είναι γεμάτοι με υγεία, δημιουργική απασχόληση και ότι σας κάνει ευτυχισμένους! Καλή χρονιά δεν είπαμε οπότε Καλή Χρονιά σε σένα και την όμορφη οικογένεια σου!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζηνα και Χριστίνα μου, σας ευχαριστώ τόσο πολύ για την επίσκεψη και τα όμορφα λόγια σας!Εύχομαι τα καλύτερα στην κάθε μία ξεχωριστά και σας στελνω τα πιο γλυκά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.