Εγώ, ποτέ την Κυριακή... Εσύ?


Ο Νοέμβρης ήρθε και μαζί του έφερε τις τελευταίες επίσημες εκπτώσεις των καταστημάτων για τη χρονιά αυτή. Όπως πλέον νομοθετήθηκε και καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, οι περίοδοι των εκπτώσεων στη χώρα μας έγιναν τέσσερεις και έτσι εκτός από τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο, διανύουμε δυο ακόμα μίνι περιόδους εκπτώσεων, μία κατά το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και άλλη μία το 1ο δεκαήμερο του Μαϊου.

Βέβαια, έχει γίνει αντιληπτό ότι σε αυτές τις ενδιάμεσες εκπτώσεις τα ποσοστά των τιμών δεν κατεβαίνουν τόσο όσο στις μεγάλες, παραδοσιακές περιόδους εκπτώσεων του Ιανουαρίου και του Ιουλίου. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι λίγο πριν την τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ένα οποιοδήποτε ποσοστό έκπτωσης είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Άλλωστε και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες ποντάρουν στις εκπτώσεις για να δουν περισσότερο κόσμο στα καταστήματά τους και μεγαλύτερο τζίρο στα ταμεία τους.


Advertisement


Παράλληλα με την καθιέρωση αυτών των δυο επιπλέον περιόδων εκπτώσεων, θεσμοθετήθηκε και το άνοιγμα των καταστημάτων κάποιες Κυριακές του χρόνου. Δυο από αυτές είναι και εκείνες που «πέφτουν» μέσα στις ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοεμβρίου και Μαΐου.

Έτσι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά.


Προσωπικά μου αρέσει να απολαμβάνω, χαλαρά και ξεκούραστα τις -χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις- Κυριακές μου. Θεωρώ ότι αυτό αρέσει και αυτό επιδιώκει ο κάθε εργαζόμενος. H Κυριακάτικη σιέστα είναι μια ανάγκη, ένα δικαίωμα, που κανένας μας δεν (θα) ήθελε να χάσει… Δε συμφωνείτε?

Για αυτό και εγώ δεν θα βγω για ψώνια την άλλη Κυριακή, όπως δεν έχω βγει καμία προηγούμενη και δεν σκοπεύω να βγω και σε καμία επόμενη Κυριακή γενικότερα.

Γιατί η Κυριακή είναι για όλους μας.
Γιατί έχουμε όλες τις υπόλοιπες ημέρες/ώρες να κάνουμε τα ψώνια μας, όπως καταφέρναμε να κάνουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Advertisement
Γιατί έχουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο και το διαδίκτυο να ικανοποιούμε όλες μας τις αγοραστικές ανάγκες 24 ώρες το 24 τετράωρο.


Γιατί αν δεν μπούμε στα καταστήματα την Κυριακή εγώ, εσείς, οι δικοί μας και οι άλλοι… τότε μπορεί κάποια στιγμή να παραμένουν και πάλι ελεύθεροι, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, όλοι οι εργαζόμενοι όλες τις Κυριακές του χρόνου. Όπως χρειάζονται και τους αξίζει.

Αυτά τα σκέφτομαι εγώ! Εσύ τι λές;


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!






Advertisement



Advertisement

Advertisement

4 σχόλια :

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω Ειρήνη μου! Η Κυριακή είναι ημέρα ξεκούρασης για όλους, αφιερωμένη στην οικογένεια, στην εκκλησία κι σε ότι ο καθένας μας πιστεύει κι αγαπά! αυτά...
    Υ.Σ: αρκετά ξενύχτησα απόψε, κλείνουν τα ματάκια μου, σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώ ήρθες, Μαρία μου και σε ευχαριστώ!!!
    (πόσο καταλαβαίνω το ξενύχτι σου, δε λέγεται... χιχιχιχι!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα. Συμφωνώ με κάθε λέξη από αυτό το άρθρο και μπράβο που έθιξες αυτό το πονεμένο θέμα. Ακόμη κι αν βολεύει να κάνω ψώνια την Κυριακή δεν θα το κάνω ποτέ. Τουλάχιστον μια μέρα της εβδομάδας ας μείνει για να θυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι. Ούτε καταναλωτές, ούτε εργαζόμενοι. Άνω θρώσκοντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Μαριάννα μου!
    Ναι, έτσι είναι.... "άνω θρώσκοντες", πόσο μου άρεσε όπως το κατέγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.