Χριστουγεννιάτικη εκδρομή... Όνειρο!!! Χαϊδελβέργη / Στρασβούργο / Μπάτεν-Μπάτεν / Χωριά Αλσατίας (Ribauvillé - Riquewihr - Colmar)

Για καλή μου τύχη, από τον πρώτο καιρό που γνωριστήκαμε με τον καλό μου καταλάβαμε ότι (και) η αγάπη μας για τα ταξίδια είναι κοινή και.... το έχουμε εκμεταλλευτεί στο έπακρον! Αρκεί να σας πω ότι ο γάμος μας είχε θέμα το ταξίδι, αλλά σε αυτόν θα σας επανέλθω κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον.

Aπό το πρώτο έτος γνωριμίας μας μέχρι και τη χρονιά που έμεινα έγκυος στο μικρό μας Αγγελάκι (2012) , κάθε χρόνο ο ετήσιος προγραμματισμός μας -εκτός από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ένα χειμερινό ταξιδάκι εσωτερικού- περιελάμβανε απαραιτήτως και ένα μικρό ή μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό. Το προ-τελευταίο μας ταξίδι εκτός συνόρων το πραγματοποιήσαμε το 2011 στην κεντρική, προ-χριστουγεννιάτικη, στολισμένη Ευρώπη και με αυτή μου την ανάρτηση θα προσπαθήσω να ταξιδέψω και εσάς, μέσα από τα στιγμιότυπα της φωτογραφικής μου μηχανής, στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη κεντρική Ευρώπη.




Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο - Κρασοχώρια Αλσατίας - Μπάντεν / Μπάτεν 

Η εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε τέλος Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου και περιελάμβανε:
- Αεροπορικά εισιτήρια μετ΄ επιστροφής Αθήνα - Φρανκφούρτη - Αθήνα.
- Παραλαβή νοικιασμένου αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για όλες τις ημέρες του ταξιδιού μας, μέχρι και την παράδοση του πίσω στο αεροδρόμιο πριν την πτήση της επιστροφής.
- 2 διαν/σεις στη μεσαιωνική, γερμανική Χαϊδελβέργη (Γερμανία)
- 3 διαν/σεις στην "πρωτεύουσα των Χριστουγένων" Στρασβούργο (Γαλλία)
- Επίσκεψη στη λουτρόπολη του Μπάτεν - Μπάτεν (μεταξύ της διαδρομής Χαϊδελβέργης - Στρασβούργου)
- Εξόρμηση στο Μέλανα Δρυμό (Black Forest), Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζε, Καταρράκτες Triberg
- Εξόρμηση στους δρόμους του κρασιού της Αλσατίας (Ribauvillé - Riquewihr - Obernai - Colmar)

Επιλέξαμε να μην κάνουμε την εκδρομή μας μέσα στην περίοδο των εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς αλλά πριν από αυτή, όχι τυχαία. και το  γιατί (και άλλα ταξιδιωτικά μυστικά) εξηγώ εδώ!


Χαιδελβέργη...

Θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Γερμανίας. 
Είναι μεσαιωνική, παραδοσιακή και (δια)φημίζεται ως παραμυθένια.

Στις όχθες του ποταμού Νέκαρ απλώνονται τα ατμοσφαιρικά της δρομάκια ενώ στα ψηλά δεσπόζει το Κάστρο της, έδρα του Οίκου των Βίτελσμπαχ, με το παλάτι του Φρειδερίκου, το γερμανικό μουσείο φαρμακευτικής και το εντυπωσιακό καμπαναριό του 15ου αιώνα.






.
Η γοτθική ομορφιά, τα κτήρια μπαρόκ αρχιτεκτονικής και στοιχεία από την εποχή της Αναγέννησης χαρακτηρίζουν την πόλη. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της είναι επίσης η Κρήνη του Ποσειδώνα, το Παλιό Πανεπιστήμιο (το αρχαιότερο της Γερμανίας), η Πλατεία Αγοράς (Markplatz) και η Αψίδα του Καρόλου (Karlstor), στην έπαυλη του βασιλιά Γεωργίου (Zum Ritter Sankt Georg)

Η Alte Bricke (Παλιά Γέφυρα) είναι η είσοδος της πόλης και ανεγέρθηκε μεταξύ 1786-1788.








.

Στρασβούργο...

Το γαλλικό σήμερα Στρασβούργο, η πρωτεύουσα της Αλσατίας, θεωρείται και η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων στην Ευρώπη... όχι τυχαία ούτε άδικα, θα έλεγα και εγώ μετά την επίσκεψή μου!












Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, γνωστή ως Christkindelmärik, μαζί με το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, υπάρχουν εκεί από το μεσαίωνα.και λειτουργεί κάθε χρόνο από το 1570 και είναι πραγματικά απίθανη! Όλη η πόλη είναι απίστευτα γραφική και το αναλλοίωτο ιστορικό της κέντρο έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο.

Μια "υγρή"  βόλτα στο ποτάμι του... θεωρείται επιβεβλημένη!
Τα σκηνικά που θα απολαύσετε είναι πραγματικά απίθανα.











Από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του είναι:

- Ο καθεδρικός της Νοτρ-Νταμ με το αστρονομικό ρολόι που αποπερατώθηκε το 1439 και είναι το εμβληματικότερο μνημείο της πόλης. Γοτθικό κτίσμα από κοκκινωπό ψαμμίτη, με έναν πύργο ύψους 142μ.
- Η συνοικία La Petite France «Πετίτ Φρανς » με τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια της και τα κανάλια της στον ποταμό Ίλ
- Οι σκεπαστές γέφυρες και η πανοραμική θέα από το φράγμα Βομπάν
- Η πλατεία Ρεπουμπλίκ (République)
- Η συνοικία των ευρωπαϊκών κοινοτικών κτιρίων. Tο Συμβούλιο της Ευρώπης , το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 1958 στο Στρασβούργο συνέρχεται το συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, εναλλάξ με το Λουξεμβούργο.
- Το Παλάτι Ρόχαν (Rohan) - Υπέροχο δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο διακοσμητικής τέχνης και το μουσείο καλών τεχνών.













































.

Χωριά Αλσατίας...


Θεωρείται ότι από την Αλσατία ξεκίνησε το έθιμο στολισμού του έλατου, για αυτό και στο Στρασβούργο, πρωτεύουσα της Αλσατίας, αποδίδεται ο τίτλος της πρωτεύουσας των Χριστουγέννων.




















.

Kαι τα τρία χωριά της περιοχής που επισκεφτήκαμε (Ribauvillé - Riquewihr - Obernai - Colmar) αποτελούν σταθμούς από τους "Δρόμους του Κρασιού" αλλά και μοναδικά παραδοσιακά σκηνικά, που ειδικά με το χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα τους μας μάγεψαν ακόμα περισσότερο. Αν είστε λάτρεις των εικόνων των παραμυθιών, της κουκλίστικης αρχιτεκτονικής και των ατμοσφαιρικών περιηγήσεων.... να τα επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία, και δε θα χάσετε!





.



Μπάτεν - Μπάτεν...

Γνωστή λουτρόπολη της Γερμανίας, και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου,
την οποία επισκεφτήκαμε σε μια σύντομη στάση μας κατά τη διαδρομή της επιστροφής από το Στρασβούργο για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Εκτός από τα λουτρά, φημίζεται και για το καζίνο της ενώ και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρά της δε μας άφησε ασυγκίνητους, με την υπαίθρια αγορά της και τις ζωντανές.... φάτνες με τα ζώα της!




Αν δεν το έχετε διαβάσει σε προηγούμενη ανάρτησή μου, πρέπει να σας πώ ότι η εμπειρία που έχω αποκομίσει από την πολυετή επαγγελματική μου ενασχόληση στον τουρισμό και συγκεκριμένα στη διοργάνωση και την υλοποίηση οργανωμένων ομαδικών εκδρομών, μου έχει δώσει από χρόνια την άνεση να σχεδιάζω πλέον μόνη μου όλα τα ταξίδια που θέλω να κάνω και να τα υλοποιώ ιδιωτικά και όχι μέσα από οργανωμένα group και έτοιμα ταξιδιωτικά πακέτα τουριστικών γραφείων. Έτσι, έχω πάντα την άνεση και την ευελιξία να προσαρμόσω τόσο τα έξοδα όσο και το πλήρες πρόγραμμα του ταξιδιού μου, ανάλογα με τα προσωπικά μου γούστα και δεδομένα!





Αν σας αρέσουν οι ταξιδιωτικές περιπέτειες.... μείνετε συντονισμένοι στις επόμενες αναρτήσεις μας και σύντομα θα ακολουθήσει σχετική ανασκόπηση και του πιο πρόσφατου προ-χριστουγεννιάτικου ταξιδιού μας στην Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα σε Μπέργκαμο-Μιλάνο-Κόμο!!!

Η ανάρτηση αυτή συμμετέχει με χαρά στην αντίστροφη μέτρηση της Δέσποινας
και στο linkparty της Μάχης...
Ευχαριστώ, κορίτσια!

Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!

12 σχόλια :

  1. ουαο! οντως με ταξιδεψες!!! και λατρευω και τα υπαιθρια μπαζαρακια με φαγωσιμα που εχουν , ειδικα κοντα στις γιορτες. Σε ευχαριστω για τη βολτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά Ζήνα μου!!! Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Όσο για τα γαστρονομικού ενδιαφέροντος παζάρια και καλούδια τους, άστα να πάνε είναι από πειρασμούς........ πραγματική κόλαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με έχεις ξεσηκώσει σήμερα, ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Και να σκεφτείς ότι πάντα πηγαίνουμε ταξίδια αυτήν ακριβώς την εποχή του χρόνου κάπου μέσα στο Γενάρη ή τον Φλεβάρη. Φέτος δεν μας βλέπω δυστυχώς...
    Λατρεύω τα γοτθικά κτίρια και την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Τι ωραίο - έστω και νοερό - ταξιδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίες εικόνες, μας έβαλες σε ωραίο κλίμα! Ήδη ονειρεύομαι κι εγώ ένα ταξιδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tί υπέροχη ανάρτηση! Ευχαριστήθηκα εικόνες & αναμένω με αγωνία την επόμενη φωτο-ξενάγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη και χορταστική ανάρτηση ! Εύχομαι να είστε γεροί ,δυνατοί ,πάντα ευτυχισμένοι και να γυρίσετε τον κόσμο όλο ! Καλές γιορτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστίνα, Ελευθερία, Μαριάννα, Ολυμπία....
    Σας ευχαριστώ πολύ, για την επίσκεψη και τα σχόλιά σας!!!
    Καλές γιορτές να έχουμε και σύντομα ένα ακόμα ταξιδάκι για όλους.
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη ανάρτηση! Με ξεσήκωσες και θέλω ταξιδάκι! Όμορφες φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν και σε μεταφέρουν εκεί! Να είστε γεροί και να κάνετε πολλά πολλά ταξίδια! Καλές γιορτές! ( Από το πάρτι της Μάχης σε βρήκα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφο το θέμα σου και οι φωτογραφίες σου υπέροχες,όντως μας ταξίδεψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ κορίτσια μου!
    Χαίρομαι που σας άρεσε και η επιλογή των φώτο και που ταξιδέψατε και εσείς έστω και νερά για λίγο μαζί μας. Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειρήνη μου, μυστικέ μου Άγιε Βασίλη, καλημέρα!
    Σε ευχαριστώ πολύ και απο καρδιάς για όλα.
    Εδώ http://ekfrastite.blogspot.gr/2015/12/blog-post_18.html μπορείς να διαβάσεις τα όσα κατα έναν ξεχωριστό τρόπο σε αφορούν.
    Φιλιά πολλά! Ελπιζω να σου αρεσουν! :)
    Καλές Γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κική μου, καλώς με βρήκες!!!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όσα όμορφα έγραψες και εύχομαι να χαρείς το δωράκι που με αγάπη σου ετοίμασα. Φιλιά πολλά, Καλές Γιορτές σε όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.