Παπούτσια για το Πάσχα.... από το νονό και τη νονά!


Το Πάσχα πλησιάζει και, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή,
οι νονοί ετοιμάζονται να ξεχυθούν στις αγορές για τα απαραίτητα δώρα
προς τα μικρά (ή και μεγάλα) τους βαφτιστήρια.

Τα έθιμά μας προστάζουν από τους νονούς να προσφέρουν στο βαφτιστήρι τους το κερί της Λαμπρής (λαμπάδα), τσουρέκι με κόκκινο αυγό, σοκολατένιο αυγό (ή κόκορα!) και παπούτσια. Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι νονοί που δωρίζουν επιπλέον ρούχα ή παιχνίδια. Ωστόσο, στην εποχή μας, που οι λαμπάδες είναι συνήθως υπερπαραγωγές ολόκληρες και συνοδεύονται ήδη από κάποιο παιχνίδι, το να αγοράσουμε ακόμα ένα, πλην αυτού της λαμπάδας είναι, μάλλον, υπερβολή. Άλλωστε, συνήθως τα ίδια μας τα βαφτιστήρια πλέον μας προλαβαίνουν διαλέγοντας και ζητώντας μας από μόνα τους τη λαμπάδα που θέλουν, βάση πάντα του παιχνιδιού από το οποίο αυτή συνοδεύεται!



Σε αυτό το άρθρο, όμως, δε θα σας μιλήσω άλλο για λαμπάδες και παιχνίδια.


Αντίθετα, θα επικεντρωθώ στην έτερη αλλά απαραίτητη για τους περισσότερους νονούς πασχαλινή αγορά, που δεν είναι άλλη από τα παπούτσια! Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω την πηγή και την ερμηνεία αυτής μας της παράδοσης. Θυμάμαι, όμως, χαρακτηριστικά -από τα παιδικά μου χρόνια- τη μητέρα μου να λέει πάντα πως"το παιδί πρέπει να φορέσει πρώτα από όλα τα παπούτσια που ο νονός θα του πάρει" και επίσης ότι "τα παπούτσια του νονού πρέπει να "λιώνουν" στα πόδια του παιδιού", για να κάνει αυτό πάντα στη ζωή του βήματα σταθερά και να μη σκοντάφτει. Φαντάζομαι η τελευταία αυτή πρόταση έχει τόσο κυριολεκτική όσο και μεταφορική προέκταση.

Ας δούμε μαζί τις διάφορες επιλογές σε παπούτσια που έχουμε για αυτή την εποχή της άνοιξης αλλά και για το καλοκαίρι που έρχεται, μιας και αρκετοί αρέσκονται οι αγορές τους να έχουν χρονικό ορίζοντα αξιοποίησης μεταγενέστερο της αγοράς.


Αθλητικά παπούτσια

Διαχρονική επιλογή για όλους που μπορεί να ταιριάξει και σε αγόρια και σε κορίτσια. Πρόκειται για το πιο πολυφορεμένο είδος υποδημάτων, φοριούνται όλο το χρόνο και από όλες τις ηλικίες καθώς είναι άνετα, ανθεκτικά αλλά και μοντέρνα στην εμφάνισή τους.

nike revolution adidas stan smith

nike €27,90 από 39,90€        adidas  €35,00      βρεφικά energiers €20,00 από 22,50€



Πάνινα sneakers

Μια all time classic επιλογή για πιο trendy εμφανίσεις. Είτε διαλέξετε τα χαμηλά, είτε τα μποτάκια το πιο πιθανό είναι ότι η χρήση τους δεν θα περιοριστεί μόνο στους ανοιξιάτικους μήνες. Τα σχέδια τους είναι απεριόριστα, ενώ συνήθως ξετρελαίνουν αγόρια, κορίτσια αλλά και γονείς

 βρεφικο allstarchuk taylor allstar double

all star convers    μποτάκι 39,50€    δίχρωμμο €25 (αρχ. 50€)    βρεφικό €€20,90 (αρχ29,90)


Μπαλαρίνες – Μπαρέτες για κορίτσια

Είναι από τις πιο γλυκές και χαριτωμένες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε για ένα κορίτσι. Είναι άνετες και ευκολοφόρετες αλλά συγχρόνως τα περισσότερα σχέδια τους είναι και... τσαχπίνικα!


lelly kellykozee μπαρετα

Geox €60            Kozee € 42,00 (από 59€)            Lelly Kelly € 45


Yφασμάτινες επαντρίγιες

Μετά από πολλά χρόνια, η τάση αυτή επέστρεψε και πάλι στη μόδα. Τα σχέδια που κυκλοφορούν πλέον, εκτός από χρωματιστά, είναι και πολύ ιδιαίτερα. Επιπροσθέτως, μπορούν να δωριστούν τόσο σε μεγαλύτερα αγόρια και κορίτσια, όσο και σε μωράκια ως παπούτσια αγκαλιάς.


toms jean







Toms      jean €42       ροζ €39,99    πολύχρωμο €38


Πέδιλα καλοκαιρινά και παπούτσια παραλίας

Μια αγορά που θα αξιοποιηθεί από τα βαφτιστήρια χρονικά λίγο αργότερα, αλλά που άνετα μπορεί να προσφερθεί ως πασχαλιάτικο δώρο από τους νονούς. Τα σχέδια και τα χρώματα πολλά, ενώ και οικονομικά μπορεί να στοιχίσουν λιγότερο από τις προηγούμενες επιλογές.

crocs

Replay jeans €45 (αρχ 52,00€)      πέδιλα ροζ €27,90     crocs €28 (αρχ. 34,99€)


Τip Αγορών:
Οι χειμερινές εκπτώσεις μπορεί επισήμως να τελείωσαν, αλλά  ηλεκτρονικά καταστήματα διαφημίζουν  μεγάλες εορταστικές προσφορές.
Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι για τα βαφτιστήρια συνήθως ψωνίζουμε, χωρίς να τα έχουμε παρόντα και κερδίσετε χρόνο και χρήματα κάνοντας την έρευνα και την αγορά σας ηλεκτρονικά.
Θα έχετε έτσι την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και τιμών πριν αποφασίσετε. Άλλωστε, πλέον τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν δωρεάν μεταφορικά στην πόρτα σας και, βέβαια, δυνατότητα αλλαγής ή ακόμα και επιστροφής χρημάτων, σε περίπτωση που το βαφτιστήρι δεν μείνει ικανοποιημένο από την επιλογή σας!


Εσείς τελικά τι παπούτσια λέτε να διαλέξετε
ή έχετε ήδη διαλέξει αυτό το Πάσχα για τα βαφτιστήρια σας;


Ας κάνουμε μια μίνι ψηφοφορία με τα σχόλιά μας,
να δούμε ποιο είδος τελικά θα υπερισχύσει στις προτιμήσεις και τις επιλογές μας!




ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ - ΚΩΔΙΚΟΙ:

ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ -10% με τον Κωδ. Κουπονιού MARTIS161 στο spartoo!

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ -25% επιπλέον με τον Κωδ. Κουπονιού PL25 στο myshoe μέχρι 30/3/17!




Αυτό το άρθρο, γραμμένο από τη mama-Irini, πρωτοδημοσιεύθηκε στο paidi.gr




Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!


3 σχόλια :

  1. Ξεκινάω!Πρώτη φορά εφέτος, που δεν πήρα παπούτσια στο βαπτιστηράκι μου. Θα του τα πάρω τον άλλο μήνα, όπως μου παρήγγειλε η μαμά του - αδερφή μου.
    Πρέπει να πω όπως, ότι μέχρι τώρα 8 στις 10 φορές υπερισχύουν τα αθλητικά (ένεκα και αγόρι) και αμέσως ακολουθούν τα starάκια στις προτιμήσεις του.
    Εσείς που καταλήγετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! φέτος πρώτη φορά θα δώσουμε χρήματα στην βαπτιστήρα μας, είναι πλέον 10 ετών και έχει δική της άποψη, από το να πάρω κάτι του γούστου μου λοιπον και να τρέχει να το αλλάζει όπως πέρυσι, περα απο΄την λαμπάδα της που μου είπε ποια θέλει, και τα συναφή, θα της δώσω χρήματα να αγοράσει τα παπούτσια που θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάχη μου, νομίζω ότι όσο μεγαλώνουν τόσο και θα κάνουμε όλοι μας αυτό που έκανες κι εσύ για φέτος.... είναι αναπόφευκτη αυτή η εξέλιξη, τελικά!
    Κι εγώ για Πάσχα, θα του βάλω χρήματα στο λογαριασμό του και τα παπουτσάκια που θα του πάρω τον άλλο μήνα θα είναι τελικά για τα γενέθλιά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.