Γαρίδες Σαγανάκι με τυρί ή και χωρίς... εσύ αποφασίζεις!



 

Την συνταγή μας για γαρίδες σαγανάκι με τυρί ή χωρίς, μπορείτε να την ολοκληρώσετε και στο φούρνο αλλά και μόνο στο τηγάνι. Είπαμε....... οι συνταγές μου είναι εύκολες!


Υλικά:
1/2 kg Γαρίδες,
1/2 kg Ντομάτες για σάλτσα ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκια
Κρεμμύδι & Σκόρδο (προαιρετικά)
Λάδι
Αλάτι-Πιπέρι
Μαϊντανό
Φέτα & Κεφαλοτύρι (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

-  Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λίγο καυτό λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι
Προσθέτουμε προαιρετικά το σκόρδο.
-  Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
-  Αφήνουμε να βράσει περίπου 5-10 λεπτά  μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.


Α΄ παραλλαγή (ολοκλήρωση στο τηγάνι)

-  Ρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι που βράζει η σάλτσα μας.
-  Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε αν θέλουμε κομμάτια από τυρί φέτα.
- Ψήνουμε για ακόμα 10 περίπου λεπτά
- Σερβίρουμε το σαγανάκι μας ζεστό και πασπαλισμένο με  ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.


Β΄ παραλλαγή (ολοκλήρωση στο φούρνο)

- Τοποθετούμε τις γαρίδες μας ωμές σε ένα πήλινο σκεύος ή σαγανάκι
- Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε παραπάνω
-  Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνουμε μέσα κομμάτια φέτας και από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι για να κάνει κρούστα
- Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο
- Ψήνουμε  στους 180-200 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο της ώρας




Σας άρεσε; Διαδώστε το!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας τα σχόλια σας, τις δικές σας εμπειρίες και παρατηρήσεις σχετικά με το άρθρο που διαβάσατε! Ανυπομονούμε να εμπλουτίσουμε τις μαμαδοϊστορίες μας!

**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.

***Για να σχολιάσετε από κινητή συσκευή πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"