Η ΔΟΜΠΕΡΙΔΟΝΗ στο θηλασμό για την αύξηση της παραγωγής μητρικού γάλακτος (τί είναι, πότε και πώς χορηγείται)


Η Δομπεριδόνη (έτσι ονομάζεται η δραστική ουσία του φαρμάκου) ήταν το τελευταίο χρονικά και πιο δυνατό σκεύασμα που μου χορηγήθηκε κατά το θηλασμό για την αύξηση της παραγωγής μου σε μητρικό γάλα. Ήταν αυτή η ουσία που σε συνδυασμό με τις συνεχείς αντλήσεις, κατάφερε τελικά να μου φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αύξησης.

Κυκλοφορεί σε μορφή χαπιού, ως φάρμακο το οποίο προορίζεται για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της ναυτίας και του εμετού. Ωστόσο, στις παρενέργειές του έχει ως ανεπιθύμητες ενέργειες την αύξηση στα επίπεδα προλακτίνης και τη γαλακτόρροια. Αυτός είναι και ο λόγος που σε εξαιρετικές περιπτώσεις το συστήνουν οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι για την αύξηση της γαλουχίας μας.

Για τη δοσολογία του ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο σταδιακής αύξησης και σταδιακής μείωσης της ημερήσιας δόσης. Ωστόσο, λόγω του ότι πρόκειται για φαρμακευτικό προϊόν και όχι απλά για ένα συμπλήρωμα διατροφής, δεν θα ήθελα να αναφέρω ακριβώς τις ποσότητες στις οποίες καταναλώνεται για τον επαναγαλακτισμό.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξίσου σημαντικό πρόβλημα με τη μειωμένη παραγωγή μητρικού γάλακτος είναι και αυτό της υπερπαραγωγής που μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη, ή ακόμα και να τη δημιουργήσουμε χωρίς να το καταλάβουμε, και αυτό να προκαλέσει πολλά προβλήματα στη μητέρα, το μωρό και το θηλασμό, εξίσου μεγάλα και σημαντικά.

Για αυτό αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε βοήθεια για να αυξήσετε την παραγωγή σας στο θηλασμό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε πρώτα σε μια εξειδικευμένη σύμβουλο θηλασμού ή γαλουχίας η οποία θα εκτιμήσει την περίπτωσή σας και θα σας δώσει τις πιο σωστές και κατάλληλες για εσάς κατευθύνσεις.

Έστω και με ένα τηλεφώνημα -χωρίς κόστος- μπορείτε να λάβετε μια πρώτη βοήθεια και συμβουλή.


Σας άρεσε το άρθρο μας; Διαδώστε το!




Διάβάστε επίσης:
- Μαγιά Μπύρας και Μητρικός Θηλασμός
- Τσάι Θηλασμού - Συνταγή και Οδηγίες
- FENUGREEK (Τριγωνέλλα) και MILK THISTLE για την αύξηση της παραγωγής μητρικού γάλακτος
- Τσάι Θηλασμού - Μαγιά Μπύρας - Τριγωνέλλα (fenugreek) και άλλα ενισχυτικά της παραγωγής

- ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΘΗΛΑΣΤΡΑ: Πότε και γιατί χρειάζονται και ποιό να επιλέξω (είδη, μάρκες, τιμές)
- Μαξιλάρι Θηλασμού (Εγκυμοσύνης) - Πως χρησιμεύει, Μάρκες, Τιμές
- Μάρσιποι αγκαλιάς, ring sling και τα υπόλοιπα ειδη τους



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.